room-to-grow-bnner

Οδηγίες προς ναυτιλλόμενους στο προεκλογικό πέλαγος

της Σωτηρίας Μαραγκοζάκη*

Εάν ανήκετε στη χορεία  των αναποφάσιστων  πολιτών οι οποίοι δε βολεύονται με τα προκάτ προφίλ των υποψηφίων μπορείτε να συνεχίσετε το διάβασμα. Διαφορετικά το παρόν κείμενο ουδέν έχει να σας προσφέρει, ίσα- ίσα μπορεί να σας δημιουργήσει τυχόν δυσάρεστες αντιδράσεις (ενοχές, θυμό, εσωτερική σύγκρουση κλπ). Εφόσον τα έχετε «βρει» με τον εαυτό σας και κυρίως με κάποιον από τους υποψηφίους ποιος ο λόγος να παιδεύεστε; Δε λένε ότι οι εκλογές είναι σαν τη λοταρία; Αν σου «κάτσει»;

Οι λιγοστοί αποδέλοιποι μπορείτε να συνεχίσετε την ανάγνωση αν σας κάνει κέφι. Εξάλλου εσείς δεν είστε κεφάτοι γιατί γυρίζετε από τον Ξαπλώπουλο, διότι ως γνωστόν όπως έστρωσε ο καθείς θα κοιμηθεί. Και ελόγου σας έχετε τον αβόλευτο και τον ακάθιστο μιας τουλάχιστον στοιχειώδους πολιτικής παιδείας. Και είναι αυτή ακριβώς η παιδεία που επιτάσσει τα παρακάτω:

  1. Να είστε καχύποπτοι με όποιον υποψήφιο αποφεύγει τον πολιτικό λόγο και αντ’ αυτού στα ιλουστρασιόν φυλλάδια του «μοιράζει» οδηγίες για το τι πρέπει να κάνετε ως ψηφοφόρος προκειμένου … να αντιμετωπίσετε το καρδιακό έμφραγμα! Ναι, στην Αλεξανδρούπολη συμβαίνουν αυτά και υποθέτουμε όπου αλλού εν Ελλάδι χρυσοπληρωμένοι ίματζ – μέϊκερς σκαρφίζονται τα πάντα  για να καταστήσουν τον επί χρήμασι εντολέα τους δημοφιλέστερο.
  2. Να εξακολουθείτε να αισθάνεστε θιγμένοι ως πολίτες παρά τη δεδομένη διαπλοκή όταν αποκαλύπτεται ότι πρωτοκλασάτος υποψήφιος τραπέζωσε πρωτομαγιάτικα στο εξοχικό του  την αφρόκρεμα των εντόπιων μιντιαρχών και την επομένη ξεσπάθωσε στο ντιμπέιτ υπέρ της διαφάνειας, του πλουραλισμού, της υγιούς λειτουργίας των μίντια, της δημοκρατίας!
  3. Να αποφεύγετε όπως ο διάολος το λιβάνι όσους σκορπούν αφειδώλευτα ζεστό χρήμα σε αστραφτερά εκλογικά κέντρα, σε πολυσέλιδα πλαστικοποιημένα φυλλάδια, σε πρωτοσέλιδες πολυήμερες διαφημίσεις, σε πανάκριβα τηλεοπτικά σποτ.  Είναι δυνατόν να καταλάβουν και κυρίως να νοιαστούν για τον βιοπαλαιστή των 500 ευρώ, τον άνεργο, τον μικροσυνταξιούχο, τη μονογονεϊκή οικογένεια;
  4. Να γυρίζετε την πλάτη σε όποιον μιλά υπέρ της όποιας Κοινότητας Αλεξανδρούπολης σε πρώτο ενικό πρόσωπο αυτοχαρακτηριζόμενος βλακωδώς και ανερυθρίαστα π.χ. ως «ψημένος στην τέχνη της διαχείρισης των Κοινών για το καλό όλων μας», ως «εμπνευστής» ενός δήθεν συλλογικού και πλουραλιστικού εγχειρήματος χρησιμοποιώντας τους άλλους ως όχημα για να «παρκάρει» στο Δήμο.
  5. Να διυλίζετε όχι τον κώνωπα μα τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα εκείνων των υποψηφίων, που δήθεν αγαπούν τον τόπο μα δε βγάζουν κιχ για όσα απεργάζονται οι πέραν του Ατλαντικού «διαβολικά καλοί» σύμμαχοί μας.
  6. Να μην επιλέγετε ψηφοδέλτια της τοπικής διοίκησης στα οποία «τρύπωσαν» φασίστες με τις ευλογίες ή την ανοχή των επικεφαλής για ψηφοθηρικούς λόγους. Διότι δεν αρκούν οι ρητορείες για καταδίκη της Χρυσής Αυγής όταν τα κόμματα που κυβέρνησαν τον τόπο κατ’ ουσίαν νομιμοποίησαν και «κοινωνικοποίησαν» την ακροδεξιά.
  7. Να ενοχλείστε από τον αχταρμά πολιτικών απόψεων και αντιλήψεων γιατί δεν υποδηλώνει πλουραλισμό και πολυσυλλεκτικότητα, αλλά έλλειψη ουσιωδών διαφοροποιήσεων, ισοπέδωση και νεοφιλελεύθερες ταυτίσεις π.χ. για κατάργηση δημόσιων αγαθών και συλλογικών κατακτήσεων, για ιδιωτικοποίηση των πάντων και για πλήρη επικράτηση των μεγαλοεταιριών. Δηλαδή τα εν Δήμω εν οίκω μεγαλοαστών.
  • * η Σωτηρία Μαραγκοζάκη είναι Δημοσιογράφος- συγγραφέας

Υποψήφια δημοτ. Σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον Σάββα Δευτεραίο

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο