Ογκολογική κλινική ΠΓΝΑ: Στην υπηρεσία του ανθρώπου

«Αθόρυβα, με μεθοδικότητα, υπομονή και επιμονή το Ιατρικό, Νοσηλευτικό και λοιπό Επιστημονικό προσωπικό της Πανεπιστημιακής Ογκολογικής Κλινικής, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή κ. Κακολύρη, έχει να επιδείξει σημαντικές επιτυχίες στην υπηρεσία του ανθρώπου». Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, ανακοίνωση της διοίκησης του ΠΓΝΑ, η οποία είναι αφιερωμένη στο έργο της πιο «ευαίσθητης» κλινικής του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει ο διοικητής Δημήτρης Αδαμίδης, πάντα με το χαμόγελο και την αισιοδοξία, στο πλευρό του ογκολογικού ασθενούς, με ορθολογική διαχείριση των διαθέσιμων πόρων πραγματοποιούνται ετησίως: 5.600 συνεδρίες χημειοθεραπείας σε ένα άριστα ψηφιακά οργανωμένο χώρο στην μονάδα βραχείας νοσηλείας (δωρεά της κυρίας Μαρίας Νικολαίδου Μπαλή), 3.300 νοσηλείες στην κλινική, 5.500 επισκέψεις στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία. Εξυπηρετούνται όλοι οι ογκολογικοί ασθενείς από Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη και εν μέρει από Δράμα και αλλού. Ο χρόνος αναμονής για έναρξη χημειοθεραπείας είναι μηδέν (0).

Η θεραπεία αποφασίζεται από το Ογκολογικό Συμβούλιο στο οποίο συμμετέχουν γιατροί από όλες τις συναφείς με την πάθηση ειδικότητες. Η διάλυση των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων γίνεται εδώ και χρόνια από εξειδικευμένο προσωπικό στην κεντρική μονάδα υπό την καθοδήγηση της φαρμακοποιού. Πρόσφατα το νοσοκομείο προμηθεύτηκε και κλειστό σύστημα χορήγησης των φαρμάκων, το οποίο ελαχιστοποιεί την έκθεση του προσωπικού σε τοξικούς παράγοντες, αξιοποιεί το 100% του φαρμάκου και δεν πάει χαμένη ούτε σταγόνα, εξοικονομεί χρήματα και προστατεύει τους ασθενείς από λοιμώξεις.

«Ένα μεγάλο μπράβο στο προσωπικό, που σε δύσκολες συνθήκες (περιορισμένοι πόροι και προσωπικό, συνεχώς αυξανόμενη προσέλευση) κατορθώνει να λειτουργεί άψογα ένα πρότυπο τμήμα», καταλήγει ο κ. Αδαμίδης.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του