Ξενοδοχείο ιαματικού τουρισμού το παλιό νοσοκομείο Καβάλας

Προσπάθεια για να λειτουργήσει το παλιό νοσοκομείο της Καβάλας ως ξενοδοχείο ιαματικού τουρισμού θα καταβάλλουν οι φορείς της περιοχής. Το κτίριο, το οποίο έχει πάψει να λειτουργεί τα τελευταία χρόνια, εφόσον υλοποιηθεί το όραμα των αρμοδίων, θα λάβει μία αναπτυξιακή προοπτική, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και ακόμη μεγαλύτερη κίνηση στην πόλη.

Την ίδια στιγμή, το παλιό νοσοκομείο της οδού Δήμητρας στην Αλεξανδρούπολη, μαραζώνει ανεκμετάλλευτο, παρά την εκπεφρασμένη πρόθεση των τοπικών φορέων να το διεκδικήσουν για την στέγαση υπηρεσιών.

Η σχετική πρόταση της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα εγκρίθηκε πριν από λίγες μέρες κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ΕΡΤ, προτείνεται η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Δήμου Καβάλας για την αξιοποίηση του παλαιού Νοσοκομείου ως Ξενοδοχείου ιαματικού τουρισμού, υπό την μορφή συνεκμετάλλευσης. Η πρόταση προβλέπει την παραχώρηση του μεριδίου του Δημοσίου σε ποσοστό 20%του ακινήτου για 100 χρόνια και θα σταλεί στο υπουργείο Οικονομικών για έγκριση, μετά τις συζητήσεις που προηγήθηκαν μεταξύ της κ. Τσανάκα και του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Αλεξιάδη.

Η συνεδρίαση ήταν μαραθώνια καθώς διήρκησε περισσότερο από 2 ώρες ενώ κατά διαστήματα οι τόνοι ήταν υψηλοί δεδομένου ότι από πλευράς αντιπολίτευσης ζητήθηκε η παραχώρηση του κτιρίου να γίνει κατά κυριότητα και όχι κατά χρήση.

Από την άλλη, για το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, η πιο πρόσφατη εξέλιξη, από τον περασμένο Ιούνιο, είχε να κάνει με τη νομική διερεύνηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του κτιρίου επί της οδού Δήμητρας στην Αλεξανδρούπολη, από το δικηγορικό σύλλογο, προκειμένου δήμος και περιφέρεια να προχωρήσουν στη διεκδίκηση της χρήσης του κτιριακού συγκροτήματος του πρώην νοσοκομείου για την στέγαση διαφόρων υπηρεσιών.

Είχε προηγηθεί στις αρχές Ιουνίου σύσκεψη στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, όπου είχε αποφασισθεί να εκπονηθούν οι σχετικές μελέτες τόσο για την κατάσταση του συγκροτήματος, όσο και για το κόστος μεταφοράς υπηρεσιών σε αυτό.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο