Ξεκινούν οι εργασίες για την τοποθέτηση του Χ-RAY στο τελωνείο των Κήπων

 Κονδύλι περίπου 19.000 ευρώ διαθέτει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο χώρο.  Ως τις 20 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η εργολαβία ώστε να τοποθετεί το μηχάνημα.

Υπεγράφη την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου η σύμβαση μεταξύ της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και του Τελωνείου των Κήπων με ιδιωτική εταιρεία, η οποία αναλαμβάνει την υλοποίηση συγκεκριμένων εργασιών για την προετοιμασία του χώρου στον οποίο θα τοποθετηθεί το μηχάνημα X-RAY που θα προστεθεί στον εξοπλισμό του συνοριακού σταθμού για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου.

Η εταιρεία, με έδρα την Αλεξανδρούπολη, έναντι του ποσού των 18.700 ευρώ, θα προμηθευτεί τα υλικά και θα προχωρήσει σε εργασίες, όπως: καθαρισμοί, απομάκρυνση υλικών, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρων, περιφράξεις, διαγραμμίσεις, σημάνσεις, τοποθέτηση φωτισμού κλπ. Η ολοκλήρωση των εργασιών θα πρέπει να γίνει ως τις 20/12/2017 για να ακολουθήσει η τοποθέτηση και λειτουργία του μηχανήματος.

Το νέο αυτοκινούμενο σύστημα ελέγχου φορτηγών και εμπορευματοκιβωτίων με X-ray είναι για ένα από τέσσερα νέα οχήματα αυτού του είδους που προμηθεύτηκε το ελληνικό Δημόσιο ενώ σύντομα θα αγοραστούν άλλα δώδεκα μηχανήματα X-ray. Σημειώνεται πως για τη λειτουργία του συστήματος x-ray έχει προηγηθεί η ειδική εκπαίδευση υπαλλήλων του τελωνείου. Τα στελέχη της τελωνειακής υπηρεσίας θα είναι σε θέση να εντοπίζουν ακόμα ευκολότερα προϊόντα, που επιχειρείται να μπουν ή να φύγουν λαθραία από τη χώρα μας.

Κική Ηπειρώτου

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του