Ξεκινούν και στη Θράκη οι πλειστηριασμοί

Πρεμιέρα σήμερα με ακίνητα σε Έβρο, Ροδόπη και Ξάνθη. Τον Ιανουάριο έχουν προγραμματιστεί πανελλαδικά περίπου 900 πλειστηριασμοί.

Πρεμιέρα σήμερα για τους πλειστηριασμούς και στη  Θράκη, μετά τη λήξη της αποχής των συμβολαιογράφων η οποία ολοκληρώθηκε στις 31/12/2017. Πανελλαδικά, σήμερα, αναμένεται να γίνουν 239 πλειστηριασμοί για χρέη σε τράπεζες και ιδιώτες σε Ειρηνοδικεία, ενώ έχουν προγραμματιστεί και 26 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Για τον τρέχοντα μήνα έχουν ανακοινωθεί πανελλαδικά περίπου 900 πλειστηριασμοί. Υπενθυμίζεται ότι μέσω των πλειστηριασμών οι τράπεζες επιχειρούν να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια και γι’ αυτό το λόγο,  θα βγουν στο σφυρί 13.000 ακίνητα μέσα στο 2018. Εκτός όμως από ιδιώτες και τράπεζες, σε πλειστηριασμό θα βγάλει πολυτελή ακίνητα και η ΑΑΔΕ για οφειλές προς το Δημόσιο, αρχής γενομένης από τις 17/1. Άλλωστε, το θέμα των πλειστηριασμών αποτελεί ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.

Σήμερα, στο Ειρηνοδικείο Αλεξανδρούπολης ο πρώτος πλειστηριασμός της 10ης Ιανουαρίου αφορά ένα διαμέρισμα με τιμή πρώτης προσφοράς των 115.000 ευρώ με επισπεύδων έναν ιδιώτη. Στο Ειρηνοδικείο Κομοτηνής είναι προγραμματισμένος ένας πλειστηριασμός με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς. Αφορά σε ακίνητο στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής με τιμή πρώτης προσφοράς τα 2.050.000 ευρώ. Πρόκειται για οικόπεδο 16.000 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής, του Νομού Ροδόπης, στο με αριθμό 29 βιομηχανικό τετράγωνο της περιοχής αυτής εντός του οποίου βρίσκονται κτίριο παραγωγής, κτίριο Η/Μ εγκαταστάσεων, δεξαμενές, αποθήκες, υλικά και προϊόντα ρητινών κ.α.. Το παραπάνω βιομηχανικό συγκρότημα στεγάζει βιομηχανία παραγωγής ριτινών-κολλών.

Επίσης, στο Ειρηνοδικείο Ξάνθης θα γίνει πλειστηριασμός με επισπεύδουσα την ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε. για έκταση εντός της οποίας βάσει οικοδομικής αδείας κατασκευάσθηκε διώροφο κτίριο το οποίο αποτελείται, από: Ισόγειο επιφάνειας περίπου 160,00 μ2, με χρήση καταστήματος (χώρος έκθεσης αυτοκινήτων) και όροφο, επιφάνειας περίπου 131,00 μ2, που χρησιμοποιείται ως κατοικία. Τιμή πρώτης προσφοράς ορίζεται η εμπορική του αξία δηλ. το ποσό των 219.000 ευρώ.

(πληροφορίες από Χρόνο, aftodioikisi.gr)

Επιμέλεια: Κική Ηπειρώτου

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του