Ξεκινά το «Πρόγραμμα Ιατρικής Υιοθεσίας» στο Τριεθνές  Έβρου και στη Σαμοθράκη

Από τα ακριτικά χωριά Ζώνη, Μικρή Δοξιπάρα και Χελιδόνα του Δήμου Ορεστιάδας στο τριεθνές του Έβρου, ξεκινά σήμερα Παρασκευή, το πρόγραμμα «Πρόγραμμα Ιατρικής Υιοθεσίας», που υλοποιεί ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών και το οποίο θα διαρκέσει έως τις 23 Ιουνίου, με δεύτερο σταθμό, το νησί της Σαμοθράκης.

Επικεφαλής της 30μελούς αποστολής θα είναι ο Πρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Γεώργιος Β. Αποστολόπουλος, ο οποίος δήλωσε: «Έχω την τιμή να είμαι επίτιμος δημότης των ακριτικών χωριών Ζώνης, Μικρής Δοξιπάρας και Χελιδόνας και αισθάνομαι ιδιαίτερα συγκινημένος που θα είμαι  πάλι κοντά τους, όπως και στο πλευρό των κατοίκων της Σαμοθράκης στην οποία επεκτείνεται το πρόγραμμα. Με αυτόν τον τρόπο, επιθυμούμε να τιμήσουμε τον καθημερινό αγώνα των κατοίκων και των Δημάρχων, να κρατήσουν ζωντανή την ακριτική Ελλάδα».

Εκτός από ένα ευρύ πρόγραμμα προληπτικής Ιατρικής για τους κατοίκους των περιοχών αυτών από την Κινητή Μονάδα Υγείας και Ιατρούς του Ομίλου, η Ιατρική «υιοθεσία» που υλοποιεί εδώ και πολλά χρόνια ο Όμιλος σε παραμεθόριες και δυσπρόσιτες περιοχές, προσφέρει στους κατοίκους επιπλέον κορυφαίες υπηρεσίες υγείας. Συγκεκριμένα:

  • Δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη καθώς και εξωνοσοκομειακή παροχή υπηρεσιών, για όλα τα παιδιά και τους εφήβους, μέχρι τη συμπλήρωση της ηλικίας των 14 ετών, στην Παιδιατρική Κλινική του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.
  • Δωρεάν παροχή τοκετού, για όλες τις επιτόκους, στη Μαιευτική Κλινική του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.
  • Δωρεάν ιατρικές επισκέψεις, για όλους τους ενήλικες, σε ιατρούς των εξωτερικών ιατρείων του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, στις ακόλουθες ειδικότητες: Παθολόγος, Καρδιολόγος, Ορθοπεδικός, Γενικός Χειρουργός, Νεφρολόγος, Πνευμονολόγος, ΩΡΛ, Νευρολόγος, Οφθαλμίατρος, Ουρολόγος.
  • Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις, για όλους τους ενήλικες, στα εξωτερικά ιατρεία του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, μέχρι του ποσού των 1.000 ευρώ ετησίως.
  • Δωρεάν νοσηλεία, για επείγοντα περιστατικά ενηλίκων, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, με μόνη τη χρήση του κύριου ασφαλιστικού φορέα (ΕΟΠΥΥ, ΟΓΑ κλπ ).

Από αύριο στο τριεθνές του Έβρου

Από αύριο Παρασκευή έως και την Κυριακή 17 Ιουνίου, ο πρώτος σταθμός του προγράμματος προληπτικής ιατρικής από την υπερσύγχρονη, Κινητή Μονάδα του Ομίλου, στα χωριά Ζώνη, Μικρή Δοξιπάρα και Χελιδόνα του Δήμου Ορεστιάδας, σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή.

Η Κινητή Ιατρική Μονάδα του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών είναι η μοναδική, πανελλαδικά, αδειοδοτημένη και πιστοποιημένη Κινητή Ιατρική Μονάδα και στελεχώνεται από ιατρούς καρδιολόγους, πνευμονολόγους, παθολόγους, ορθοπεδικούς, παιδιάτρους, παιδο – ΩΡΛ, παιδο – οφθαλμιάτρους, καθώς και νοσηλευτές, παρασκευάστριες και τεχνολόγους – ακτινολόγους. Η Κινητή Μονάδα θα λειτουργεί ως εξής : 07:30 – 13:30 & 17:00 – 19:00.

  • Πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου ενηλίκων, από την Παρασκευή 15 Ιουνίου έως και την Κυριακή 17 Ιουνίου. Περιλαμβάνει εξετάσεις αίματος, ακτινογραφία θώρακος, καρδιολογική εξέταση, καρδιογράφημα, υπερηχογράφημα καρδιάς, μέτρηση αρτηριακής πίεσης, σπιρομέτρηση, ακοόγραμμα και οφθαλμολογικό έλεγχο καθώς και εξέταση από καρδιολόγο, πνευμονολόγο, ορθοπεδικό και παθολόγο.
  • Πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου παιδιών την Κυριακή 17 Ιουνίου. Περιλαμβάνει εξέταση από παιδίατρο, παιδο – ΩΡΛ, παιδο – οφθαλμίατρο και ορθοπεδικό.

Στο νησί της Σαμοθράκης

Στη συνέχεια, η Κινητή Μονάδα θα μεταβεί στο νησί της Σαμοθράκης από την Τρίτη 19 Ιουνίου έως το Σάββατο 23 Ιουνίου με επίσης, δύο προγράμματα προληπτικού ελέγχου ενηλίκων και παιδιών, μετά από συνεργασία με τον ομώνυμο Δήμο.

Η συνέχιση του «Προγράμματος Ιατρικής Υιοθεσίας» στα τρία ακριτικά χωριά της Ορεστιάδας και στην Σαμοθράκη, εντάσσονται στο πλαίσιο του πολυδιάστατου «Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης» που υλοποιεί, με συνέπεια, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών και περιλαμβάνει Προγράμματα Ιατρικής Υιοθεσίας, Στήριξης των Τοπικών Κοινωνιών, Προνομιακών Εξετάσεων για Όλους, Τηλεϊατρικής καθώς και συντεταγμένες δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο