Ξεκινά δρομολόγια το λεωφορείο από το γήπεδο προς το κέντρο Αλεξανδρούπολης

Από την επόμενη Δευτέρα (15/04) ξεκινούν τα δρομολόγια του μικρού αστικού λεωφορείου, που θα μεταφέρει δωρεάν τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης – από το πάρκινγκ κοντά στο δημοτικό στάδιο «Φώτης Κοσμάς», προς το κέντρο της πόλης. Αυτά ειπώθηκαν, στην υπογραφή της σύμβασης για τη λειτουργία του οχήματος το μεσημέρι, μεταξύ του δημάρχου της πόλης, Ευάγγελου Λαμπάκη, του προέδρου της ΑΕ «Αστικό ΚΤΕΛ» Αλεξανδρούπολης, Αναστάσιου Δημητριάδη, και του Αντιδημάρχου Οικονομικών Αλεξανδρούπολης, Γεώργιου Παντελίδη.

«Η σύμβαση πέρασε μέσα από κύματα»

«Καλώ όλους όσους θέλουν να πάνε στο κέντρο με αυτοκίνητο, να πηγαίνουν με το αυτοκίνητό τους στο δημοτικό χώρο στάθμευσης του γηπέδου, να το αφήνουν εκεί, και να έρχονται με το λεωφορειάκι όπου επιθυμούν (μέσα στο κέντρο της πόλης)» δήλωσε ο κ. Λαμπάκης στη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε πριν την υπογραφή της σύμβασης, ζητώντας την ενίσχυση της απόφασης αυτής με στόχο τον περιορισμό των αυτοκινήτων στο κέντρο.

Όπως αναφέρει το “alexpoli” «μέχρι να δούμε πώς θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε το πάρκινγκ κάτω από τον Φάρο – θα λύσουμε το πρόβλημά μας μερικώς (με τα δρομολόγια του μικρού αστικού)» κατέληξε.

Αφού συμφώνησε με το δήμαρχο, ο κ. Παντελίδης συμπλήρωσε: «Αυτό είναι μια αρχή, ελπίζουμε να υπάρξει αποδοχή της πρωτοβουλίας αυτής από τους δημότες μας, καθώς θα είμαστε σε θέση να το προεκτείνουμε.»

Δύο νέα αστικά με ράμπες για ΑμΕΑ

Ο πρόεδρος της Α.Ε. «Αστικό ΚΤΕΛ» Αλεξανδρούπολης, δήλωσε από πλευράς του: «Έχει ήδη τοποθετηθεί πινακίδα στο χώρο του πάρκινγκ που θα λέει σε πόσα λεπτά θα έρχεται το λεωφορείο» υπογράμμισε. Εκτός αυτού, μιλώντας για το στόλο λεωφορείων του «Αστικού ΚΤΕΛ» της πόλης, γνωστοποίησε ότι έχει γίνει ενίσχυσή του με αγορά 2 λεωφορείων εξοπλισμένων με ράμπα ΑμΕΑ.

Τα δρομολόγια του μικρού αστικού

Το μικρό λεωφορείο θα πραγματοποιεί κάθε 15 λεπτά τα δρομολόγιά του, από τις 8:00 μέχρι τις 13:00, και από τις 18:00 μέχρι τις 20:00 (με δυνατότητα αλλαγών ανάλογα της εποχής αλλά και των απαιτήσεων των επιβατών δημοτών). Συνολικά, θα διενεργεί 30 δρομολόγια τις καθημερινές, και 21 τα Σάββατα (θα βρίσκεται εκτός λειτουργίας τις Κυριακές και τις ημέρες εορτών). Το αστικό θα διανύει 7 στάσεις: 3 στη Λ. Δημοκρατίας, 1 στα ΚΤΕΛ, 1 στο ΙΚΑ, 1 στο ΚΑΠΗ, και 1 στα κοντά στα supermarket πίσω από το ζαχαροπλαστείο «Όσκαρ».

Νέα δρομολόγια αστικού ΚΤΕΛ σε Απαλό και Δίκελλα

Θα αυξηθούν τους ερχόμενους μήνες τα δρομολόγια που εκτελεί το «Αστικό ΚΤΕΛ» προς τον οικισμό του Απαλού αλλά και των Δικέλλων, σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου του «Αστικού ΚΤΕΛ» Αλεξανδρούπολης, Αναστάσιου Δημητριάδη.

Ο κ. Δημητριάδης επιβεβαίωσε τα παραπάνω στην υπογραφή της σύμβασης για το νέο μικρό αστικό λεωφορείο που θα πραγματοποιεί δρομολόγια από το νέο πάρκινγκ της πόλης προς το κέντρο.

Τα νέα δρομολόγια

Ειδικότερα, θα ξεκινήσουν νέα δρομολόγια από την Αλεξανδρούπολη προς τον οικισμό (και το ανάποδο). Τα δρομολόγια θα διέρχονται και μέσα από τον οικισμό του Απαλού, τόσο από την πάνω όσο και από την κάτω πλευρά.

Επιπρόσθετα, θα ξεκινήσουν νέα δρομολόγια για την παραλία τω Δικέλλων, ξεκινώντας από το Μοναστήρι και καταλήγοντας στα αρχαία. Αυτά θα ξεκινήσουν 1 Ιουνίου 2019, και θα εκτελούνται διαδρομές ανά 1 ώρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, από τις 8:00 μέχρι το βράδυ.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο