Ξεκίνησε η ανάπλαση της οδού Κύπρου

Σε περίπου 4 μήνες θα έχει μετατραπεί σε έναν όμορφο πεζόδρομο

Περίπου την περίοδο των Χριστουγέννων, αν είναι σύμμαχος και ο καιρός, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το έργο της πεζοδρόμησης της πολυσυζητημένης οδού Κύπρου στο ιστορικό κέντρο της Αλεξανδρούπολης.

Παρά τη σωρεία αντιδράσεων που προκάλεσε η απόφαση, η δημοτική αρχή εμφανίστηκε από την πρώτη στιγμή αποφασισμένη για την πεζοδρόμηση όχι μόνο της συγκεκριμένης οδού, αλλά, σταδιακά, και όλων όσων προβλέπονται από την κυκλοφοριακή μελέτη. Υπενθυμίζεται πως οι ενστάσεις που διατυπώθηκαν αφορούσαν κυρίως το γεγονός ότι η συγκεκριμένη οδός αποτελούσε για τα οχήματα τη βασικότερη δίοδο για άμεση πρόσβαση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ενώ μετά από την απαγόρευση κυκλοφορίας, που επιβλήθηκε πριν περίπου 1,5 χρόνο, η κίνηση διοχετεύεται κυρίως προς την οδό Τζαβέλλα.

Τα έργα που  ξεκίνησαν την Τρίτη, από τη συμβολή της Κύπρου με την παραλιακή, έχουν ως στόχο, σε πρώτη φάση, την ανύψωση του οδοστρώματος στο ίδιο ύψος με τα πεζοδρόμια. Θα ακολουθήσουν εργασίες εξωραϊσμού της οδού, ώστε να λειτουργήσει όντως ως πεζόδρομος και σημείο αναψυχής. Από το Δήμο σημειώνεται ακόμη πως θα υπάρξει μέριμνα για την φόρτωση και εκφόρτωση εμπορευμάτων για την εξυπηρέτηση των καταστημάτων της περιοχής. Στο πλάνο του Δήμου είναι η πεζοδρόμηση σχεδόν όλου του ιστορικού κέντρου, της περιοχής δηλαδή μεταξύ Λεωφόρου Β. Αλεξάνδρου και Λ. Δημοκρατίας, και από την Κουντουριώτου ως το πάρκο Ανεξαρτησίας.

Ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει τα 135 χιλιάδες ευρώ

Κ.Η.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του