Ξαφνικά… «συνωστισμός» στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη

Μια εταιρεία με έδρα την Καμαριώτισσα δρομολογεί νέο πλοίο από τον ερχόμενο Απρίλιο. Το πλοίο, δυναμικότητας 200 θέσεων, θα εκτελεί το δρομολόγιο, σε καθημερινή βάση, σε 50-60 λεπτά.

Μία εταιρεία με έδρα την Καμαριώτισσα μπαίνει από τη νέα χρονιά δυναμικά στην εξυπηρέτηση της γραμμής Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, δρομολογώντας ένα πλοίο δυναμικότητας 200 θέσεων, το οποίο, καθημερινά, θα εκτελεί το δρομολόγιο σε 50 με 60 λεπτά. Υπενθυμίζεται πως και η εταιρεία του Φώτη Μανούση που ήδη δραστηριοποιείται στη γραμμή, έχει ανακοινώσει την απόκτηση δύο νεότευκτων ταχύπλοων σκαφών που θα προστεθούν στον στόλο του ομίλου και στην ίδια γραμμή, τον ερχόμενο Απρίλιο και Μάιο.

Εφόσον υλοποιηθούν τα σχέδια των δύο εταιρειών, η Σαμοθράκη θα υποδεχθεί το καλοκαίρι του 2017 με τους καλύτερους οιωνούς, ενώ μερίδιο σίγουρα θα εισπράξει και η Αλεξανδρούπολη.

Ωστόσο, και στις δύο περιπτώσεις, υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις που πρέπει να τηρηθούν, προκειμένου να προχωρήσει η δρομολόγηση των πλοίων.

Στην περίπτωση της εταιρείας CSFerries από τη Σαμοθράκη, ο πρόεδρός της Γαβριήλ Χατζηγαβριήλ επισημαίνει πως «σκοπός της εταιρίας μας είναι το ολοκαίνουργιο αυτό σκάφος, εφόσον ολοκληρωθούν τα ήδη δρομολογηθέντα έργα καθαρισμού και εκβάθυνσης του λιμένα των Θέρμων – Σαμοθράκης, να εκτελεί το δρομολόγιο σύνδεσης του νησιού της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη σε καθημερινή βάση μέσω του λιμένος των Θέρμων.

Σαμοθράκη

Επίσης προσδοκία της εταιρίας μας είναι,ακριβώς λόγω της ευελιξίας του πλοίου εκ της κατασκευής του, αλλά της ταχύτητας που έχει την δυνατότητα να αναπτύσσει,η ταυτόχρονη με το κυρίως δρομολόγιο και αναλόγως του επιβατικού ενδιαφέροντος, σύνδεση του νησιού της Σαμοθράκης τόσο με τα αλλά νησιά του Βορείου Αιγαίου (Λήμνο – Μυτιλήνη κ.λ.π.) όσο και την Ίμβρο», εφόσον, όπως τονίζει, επανδρωθεί η υφισταμένη θέση τελωνείου της Σαμοθράκης, που αποτελεί και πάγιο αίτημα των κάτοικων του νησιού.

Η διαδικασία απόκτησης του υπό κατασκευή πλοίου, το οποίο θα φέρει φυσικά όλα τα πιστοποιητικά ναυσιπλοΐας, θα έχει ολοκληρωθεί ως τον Φεβρουάριο του 2017. Το πλοίο αναμένεται από τις αρχές Απριλίου 2017, να εκτελεί, με την βοήθεια και την συνδρομή των αρμόδιων αρχών, το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη -Σαμοθράκη σε καθημερινή βάση, μέσω των λιμένων Καμαριώτισσας και Θέρμων.
Το πλοίο έχει μήκος 29 μέτρα, πλάτος 6,5 μέτρα, φέρει 3 κύριες μηχανές, έχει προδιαγραφές εκτέλεσης αυτόνομων πλόων απόστασης μέχρι και 80 ναυτικών μιλίων, έχει δυναμικότητα 200 θέσεων μαζί με το πλήρωμα αλλά και δυνατότητα μεταφοράς  10 μοτοποδήλατων. Το πλοίο από την κατασκευή του και με την δυναμικότητα των μηχανών του θα αναπτύσσει ταχύτητα περίπου 30 ναυτικών μιλίων, οπότε γίνεται αντιληπτό ότι το δρομολόγιο Αλέξ/πόλη – Θέρμα Σαμοθράκης θα εκτελείται σε χρονικό διάστημα 50-60 λεπτών μαζί με την διαδικασία απόπλου και πρόσδεσης.
«…Πιστεύουμε ότι με την δρομολόγηση της συγκεκριμένης γραμμής με το πλοίο μας, θα συμβάλλουμε τα μέγιστα στην διευκόλυνση της μετακίνησης των τουριστών αλλά και των κάτοικων της Σαμοθράκης , και περαιτέρω και εμείς μαζί με τους επιχειρηματίες του νησιού θα μπορέσουμε να συμβάλλουμε στην τουριστική ανάπτυξη της Σαμοθράκης», αναφέρει η εταιρεία.

Και επισήμως στην εταιρία του Φ. Μανούση η γραμμή Σαμοθράκη-Λαύριο

Στην εταιρεία «Άγιος Ευστάθιος» αναθέτει και επίσημα την εξυπηρέτηση της γραμμής Λαύριο-Λήμνος-Σαμοθράκη το υπουργείο Ναυτιλίας με απόφασή του στις 30/11/2016. Όπως αναφέρεται στην απόφαση, «εγκρίνουμε την κατακύρωση των αποτελεσμάτων του ανοικτού, δημόσιου, διεθνή μειοδοτικού διαγωνισμού για την εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής «ΛΑΥΡΙΟ – ΛΗΜΝΟΣ – ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ» και επιστροφή, με την εκτέλεση ενός δρομολογίου την εβδομάδα για το χρονικό διάστημα από 12/06/2017 έως 03/09/2017 (σύνολο δώδεκα εβδομάδες), με υποχρέωση ελεύθερης προσέγγισης του δρομολογίου προς Αλεξανδρούπολη άνευ καταβολής μισθώματος, έναντι μισθώματος 41.749 €, ανά πλήρες δρομολόγιο, στην εταιρεία με την επωνυμία ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, πλοιοκτήτρια του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου “ΣΑΟΣ ΙΙ” για το χρονικό διάστημα μέχρι και 31/10/2017. Η συναφθείσα σύμβαση ισχύει για το χρονικό διάστημα μέχρι και την 31/10/2017 και δύναται να παρατείνεται για χρονικό διάστημα μέχρι και τέσσερις μήνες».

Σάος Πλοίο

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο