efhmerida1

Ξαναφυτρώνουν, φιλοναζιστικά στοιχεία

Όσο, κι’αν καυχιέται η Καγκελάριος Μέρκελ, για τη νίκη της, στις πρόσφατες εκλογές, το AFD, ακροδεξιό Κόμμα, με φιλοναζιστικό πρόσημο, επί των ημερών της, έκανε την εμφάνισή του, με 94 έδρες, στο Νέο Κοινοβούλιο, παίρνοντας το 12,6%, επί του συνόλου των 709 εδρών του Κοινοβουλίου. Και είναι φαινόμενα, άσχημα σημάδια, για την πορεία της Ευρωπ. Ένωσης. Οι αναγνώστες, μεγάλης ηλικίας, θα θυμούνται πως αναδύθηκε το Ναζιστικό Κόμμα του Χίτλερ, πρωτοεμφανιζόμενο, καμουφλαρισμένο ως Εθνικοσοσιαλιστικό, γέλασε το λαό, πήρε την απόλυτη εξουσία, δημιούργησε το πανίσχυρο Γ΄ Ράϊχ και αιματοκύλησε την ανθρωπότητα. Στην ανθρωπότητα, πάντοτε υπήρχαν και υπάρχουν “φιλοτομαριστές” που, στο όνομα δήθεν του Εθνοσωτήρα, διαπράττουν τα πιο φρικτά εγκλήματα. ΄Ενας Κιμ, Βορειοκορεάτης από μεριά, της Ασίας και ένας άλλος Τραμπ, από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, διαγκωνίζονται με τις βόμβες υδρογόνου, πως θα καταστρέψουν την ανθρωπότητα.

Και βέβαια, εμείς, της Ευρώπης, που είμαστε στο μέσον, θα πληρώσουμε, ως συνήθως τη “νύφη”. Αλλά, εμείς και εννοώ, την πατρίδα μου, ως Μεσογειακή χώρα, από τον Β΄ Παγκ. Πόλεμο και δώθε, με τα προβλήματα της Μέσης Ανατολής, δεν αξιωθήκαμε να πάρουμε κάποια “ανάσα”, αγόμενοι και συρόμενοι, τείδε-κακείσαι, από τους εκάστοτε, κουμανταδόρους, τους “αφεντάδες” όπου γης, καταπώς, διαμορφώνουν τα πράγματα, κατά το “έτσι τους”. Η Μέση Ανατολή, με επίκεντρο, το καταπονεμένο “Παλαιστινιακό”, πρόβλημα που έλκει από τη λήξη του Β΄ Παγκ. Πολέμου, αποτελεί ανοιχτή πληγή, εστία, ανά πάσα στιγμή να πυροδοτήσει και αντί, επί τόσα χρόνια να βρεθεί τρόπος επίλυσής του, κοντολογίς μετατοπίστηκε τώρα πιο πέρα με το “Συριακό”, ‘άλλο, μεγαλύτερο, περίπλοκο πρόβλημα, με απρόβλεπτες διαστάσεις – συνέπειες, πολύ φοβάμαι που, αν δεν επικρατήσουν νηφάλιες σκέψεις, θα οδηγήσουν την ανθρωπότητα σε οδυνηρές περιπέτειες. Είναι, που είναι, η διεθνής ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη, φορτισμένη, από μεγάλα ανθρωπιστικά, κοινωνικά προβλήματα, δε μένει παρά η αφορμή να πυροδοτήσει, κάποιος και ο Θεός βοηθός.

Τα τελευταία χρόνια η Ευρώπη, σπαράσσεται από τυφλά χτυπήματα, από Τζιχανιστές, που βάλθηκαν να τη διαλύσουν, ζήλεψαν την πρόοδο, την ευημερία της. Αντί να φροντίσουν να επιλύσουν τα προβλήματά τους, βρήκαν την εύκολή λύση της φυγής, να “κουρνιαστούν”, όπως-όπως, στο οικόπεδο που λέγεται Ευρώπη και βέβαια επικαλούμενοι το άσυλο, μέχρι που να μας απειλούν, να μας κάνουν έξωση.. Εδώ, έχει παρεξηγηθεί το πράγμα, σε ότι αφορά το άσυλο, διότι πρόκειται για φυγή χιλιάδων ανθρώπων, που πρέπει να μερισθεί η διεθνής κοινότητα, αλλά να δώσει λύση ο ΟΗΕ, που έχει χρέος, ως αρμόδιος Οργανισμός, να επέμβει στις χώρες που δημιουργούν το πρόβλημα. Δεν είναι δυνατό οι Νότιες Μεσογειακές χώρες της Ευρώπης, με πρώτη, και βαρυγκωμούσα τη χώρα μας, να σηκώσει ανυπέρβλητα βάρη, που ήδη έχει τα δικά της, που της περισσεύουν. Δυστυχώς η Ε.Ένωση, δεν μπόρεσε, ή δεν θέλησε να δώσει λύση στο τόσο σοβαρό πρόβλημα, το άφησε στις Νότιες χώρες, να βολοδέρνουν, να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Φαινόμενα διασπαστικά ήδη, εμφιλοχώρησαν, στους κόλπους της Ένωσης, όπως το δημοψήφισμα των Καταναλών, της Ισπανίας και οι πρόσφατες δηλώσεις του Νέου Καγκελάριου της Αυστρίας Σ. Κουρτς, ο οποίος δεν δέχεται κουβέντα, για το προσφυγικό. Όλοι τους έχουν αποτραβηχτοί, από το καυτό, προσφυγικό πρόβλημα και μείναμε, οι Νότιες χώρες να σηκώσουμε το πρόβλημα και πρώτη και καλύτερη η Ελλαδίτσα μας, που έλαχε γεωγραφικά να έχει ανοιχτά σύνορα, στη Μεσόγειο…

****

Άλλα όνειρα κάναμε για την δημιουργία της Ευρωπ. Ένωσης. Την Ενοποίηση των Λαών της, σε δύναμη ειρήνης, αγαστής συνεργασίας, προόδου, ευημερίας των μελών της και άλλα μας προέκυψαν, καθώς, οι τελευταίες εξελίξεις, κάθε άλλο, παρά ενθαρρυντικά στοιχεί μας δείχνουν. Ευτυχώς, που υπάρχουν, στη γηραιά Ήπειρο, πολιτικοί σώφρονες, με νηφάλιες σκέψεις που δεν θα επιτρέψουν να διολισθήσει και να οδηγηθεί σε νέα περιπέτεια η ανθρωπότητα, μετά τη καταστροφή του Β΄ Παγκ.Πολέμου. Θυμήθηκα τα σοφά λόγια του μεγάλου ερευνητή, φιλόσοφού, Αλβέρτου Αϊνστάιν: «Η ειρηνοφιλία μου, δεν βασίζεται πάνω σε κάποια διανοητική θεωρία, αλλά σε μια βαθιά αντιπάθεια, προς κάθε μορφή βίας και μίσους».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr