Νέο επεισόδιο στην κόντρα Λαμπάκη-Μιχαηλίδη

Προβληματισμός του επικεφαλής της «ΑΝΑΣΑ» για την απευθείας ανάθεση σε εταιρεία σύμβουλου της δημοτικής αρχής. «Κοινός συκοφάντης και αμετανόητος λαϊκιστής», απαντά ο δήμος.

Άλλη μία αφορμή για να διασταυρώσουν τα ξίφη τους ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης και ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΑΣΑ» Παύλος Μιχαηλίδης ήταν μία απόφαση της δημοτικής αρχής για απευθείας ανάθεση ενός έργου σε εταιρεία, στην οποία ιδιοκτήτης είναι ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ και δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Βαγγέλης Μυτιληνός.

Χθες το πρωί, με ανάρτησή του στο facebook, ο κ. Μιχαηλίδης κοινοποίησε απόφαση του δημάρχου, σύμφωνα με την οποία, γίνεται απευθείας ανάθεση για το έργο της μεταφοράς προϊόντων για το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας από την Αλεξανδρούπολη σε Σουφλί και Σαμοθράκη, στη μεταφορική εταιρεία που ανήκει στον κ. Μυτιληνό. Ο κ. Μιχαηλίδης, εξέφρασε τον προβληματισμό του, γράφοντας:

«Nέα “ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ” από πλευράς του δημάρχου, αυτή την φορά για την ΜΕΤΑΦΟΡΑ προϊόντων από την Αλεξ/πολη στους Δήμους Σουφλίου & Σαμοθράκης, με την μεταφορική εταιρεία του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ και Προέδρου της ΔΕΥΑΑ, με την επωνυμία «ΜΥΤΙΛΗΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΕΠΕ», έναντι του ποσού των 10.044,00 € !»
Λίγη ώρα αργότερα, στο mail της εφημερίδας, λάβαμε την απάντηση του δημάρχου, στην οποία, πέρα από τους χαρακτηρισμούς που αποδίδονται στον κ. Μιχαηλίδη, αναφέρεται πως για την ανάθεση του συγκεκριμένου έργου, προηγήθηκαν 5 άγονοι διαγωνισμοί, στους οποίους δεν υπήρξε το παραμικρό ενδιαφέρον από μεταφορικές εταιρείες.

Έτσι, ο κ. Μυτιληνός, σύμφωνα με τον δήμαρχο, «έκανε εξυπηρέτηση προς τον Δήμο χωρίς κανένα κέρδος, τουναντίον με ζημία για την εταιρία του».

Ωστόσο, δίνοντας συνέχεια στο θέμα, ο επικεφαλής της «ΑΝΑΣΑ», μετά τη δημοσιοποίηση της απάντησης του κ. Λαμπάκη, μετέβη στο δημαρχείο και στο γραφείο προμηθειών, προκειμένου να διαπιστώσει, αν όντως είχαν πραγματοποιηθεί 5 άγονοι διαγωνισμοί για το έργο. Όπως σχολίασε στην ανάρτησή του, «Μόλις διασταυρώθηκε από το γραφείο προμηθειών του δήμου, πως δεν υπήρξαν οι 5 άγονοι διαγωνισμοί που αναφέρονται στην απάντηση του κ.Λαμπάκη…». Εντωμεταξύ, ώρα 13:19 χθες το μεσημέρι, η επίμαχη απόφαση ανέβηκε και πάλι στη Διαύγεια, με την ένδειξη, ωστόσο ότι «εκκρεμεί αίτημα ανάκλησης»…

Η απάντηση Λαμπάκη

«Ο αμετανόητος λαϊκιστής επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΝΑΣΑ Παύλος Μιχαηλίδης, συνεχίζει ακάθεκτος κατά την προσφιλή του πρακτική να αναπαράγει το ψεύδος ή, στην καλύτερη περίπτωση, τη μισή αλήθεια, με μοναδικό σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων.

Έτσι, σε σημερινή του δημοσίευση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει ότι, δόθηκε με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, στην εταιρία του δημοτικού συμβούλου και Προέδρου της ΔΕΥΑΑ κ. Ευάγγελου Μυτιληνού, έργο με τίτλο «Μεταφορά προϊόντων στο πλαίσιο επισιτιστικής και βασικής συνδρομής (ΤΕΒΑ/FEAD)», προϋπολογισμού 10.044 ευρώ.

Τεχνηέντως όμως αποκρύπτει από αυτούς που δήθεν θέλει να πληροφορήσει, ότι αποφασίστηκε η ανωτέρω διαδικασία μετά από 5 άγονους μειοδοτικούς διαγωνισμούς, στους οποίους δεν προσήλθε κανείς ενδιαφερόμενος, προφανώς λόγω του χαμηλού τιμήματος το οποίο θεωρήθηκε ασύμφορο. Αποκρύπτει δηλαδή ότι, στην ουσία ο κ. Μυτιληνός έκανε εξυπηρέτηση προς τον Δήμο χωρίς κανένα κέρδος, τουναντίον με ζημία για την εταιρία του.

Επισημαίνεται ότι, ο Δήμος μπορεί να προσφύγει στη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, μετά από 3 άγονους διαγωνισμούς. Στην προκειμένη περίπτωση διενεργήθηκαν 5.

Τα παραπάνω εκτέθηκαν αναλυτικά κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και είναι διαθέσιμα τόσο στο ηχογραφημένο αρχείο της ζωντανής μετάδοσης όσο και στα ηχογραφημένα πρακτικά της συνεδρίασης.
Παραδίδουμε λοιπόν στην κρίση της τοπικής μας κοινωνίας έναν κοινό συκοφάντη»

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr