Νέος περιφερειάρχης ΑΜ-Θ εξελέγη ο Χρήστος Μέτιος

Ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, μετά από δυο ψηφοφορίες και πολλές διαβουλεύσεις επικράτησε των συνυποψηφίων του. «Θα σταθούμε όλοι μαζί ενωμένοι κοντά στους πολίτες και θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα», είπε στις πρώτες του δηλώσεις.

Μετά από δύο ψηφοφορίες, πολύ παρασκήνιο, αποσύρσεις υποψηφιοτήτων και έντονες διαβουλεύσεις, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Χρήστος Μέτιος, αναδείχθηκε νέος περιφερειάρχης ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην εκλογική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Κομοτηνή.
Δέκα μέρες μετά το θάνατο του Γιώργου Παυλίδη, οι 36 σύμβουλοι της παράταξης «Περιφερειακή Αναγέννηση» εξέλεξαν τον κ. Μέτιο στο ‘τιμόνι’ τόσο του συνδυασμού τους, όσο και της Περιφερειακής Διοίκησης. Όπως δήλωσε ο ίδιος, λίγο μετά τη νίκη του, «οδηγός μου θα είναι το έργο και το όραμα του αείμνηστου Περιφερειάρχη μας, Γεωργίου Παυλίδη».

Η διαδικασία

Στη διαδικασία, η οποία κράτησε λιγότερο από το αναμενόμενο και από την οποία δεν έλειψαν οι εκπλήξεις, αλλά και η επιβεβαίωση φημών και σεναρίων, προήδρευσε ο πρώτος σε ψήφους περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης, ο Εβρίτης Κωνσταντίνος Εξακουστός. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την απόσυρση της υποψηφιότητας, που μάλιστα είχε ανακοινωθεί πρώτη επισήμως, του αντιπεριφερειάρχη Δράμας Αργύρη Πατακάκη. Στη συνέχεια, αφού επιβεβαιώθηκαν οι υποψηφιότητες του αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβις, Ροδόπης Χρήστου Μέτιου, Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη και Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου, ξεκίνησε η πρώτη ψηφοφορία.

Τα αποτελέσματα αυτής:

Μέτιος 17
Ζαγναφέρης 7
Πέτροβιτς 7
Μαρκόπουλος 5

Μετά από τη διαδικασία, κι αφού ο πρώτος σε ψήφους δεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία που απαιτούνταν, ξεκίνησαν οι διαβουλεύσεις για τη δεύτερη ψηφοφορία. Η μεγάλη διαφορά του κ. Μέτιου από τους υπόλοιπους υποψήφιους δημιούργησε μία ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, που όσο κι αν προσπάθησαν κάποιοι να κρύψουν, δεν τα κατάφεραν. Τελικώς, οι συζητήσεις κεκλεισμένων των θυρών έληξαν με την ανακοίνωση περί απόσυρσης των υποψηφιοτήτων των κκ Μαρκόπουλου και Πέτροβιτς.

Στη δεύτερη ψηφοφορία, η οποία εκτυλίχθηκε σε θρίλερ, ο κ. Μέτιος συγκέντρωσε 20 ψήφους, με τον κ. Ζαγναφέρη να τερματίζει δεύτερος με 16.

Οι πρώτες δηλώσεις

Ο νέος περιφερειάρχης ΑΜΘ, στις πρώτες του δηλώσεις, ανέφερε τα εξής:

«Αρχικά, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους, που στήριξαν την υποψηφιότητά μου, και με επέλεξαν, για να υπηρετήσω εφεξής τα συμφέροντα της Περιφέρειάς μας, από τη θέση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ταυτόχρονα με τη χαρά, συναισθάνομαι το μέγεθος της ευθύνης που επωμίζομαι. Οδηγός μου θα είναι το έργο και το όραμα του αείμνηστου Περιφερειάρχη μας, Γεωργίου Παυλίδη. Οι οικονομικές συγκυρίες είναι πολύ δύσκολες και οι ελλείψεις πόρων μεγάλες. Όμως, θα σταθούμε όλοι μαζί ενωμένοι κοντά στους πολίτες και θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα.

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, η Διοίκηση θα λειτουργεί συνεκτικά, οι αποφάσεις θα λαμβάνονται συλλογικά και κάθε Περιφερειακός Σύμβουλος θα έχει ρόλο ενεργό.

Τέλος, θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μας, πως όλοι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, για να έρθουν καλύτερες μέρες για την Περιφέρειά μας».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο