Νέος «παίκτης» στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Αθήνα

Η Sky Express θα συνδέει από τον Μάιο τα αεροδρόμια «Δημόκριτος» και «Ελευθέριος Βενιζέλος» με δύο πτήσεις κάθε μέρα. Από 27/3 ξεκινούν οι πτήσεις για Λάρνακα – Επαναφορά των πτήσεων για Ρωσία και πάλι από το αεροδρόμιο της Καβάλας ανακοίνωσε η Ellinair.

Της Κικής Ηπειρώτου

Ένας νέος «παίκτης» μπαίνει στην αεροπορική γραμμή Αλεξανδρούπολη-Αθήνα, αλλάζοντας τα δεδομένα. Πρόκειται για τη γνώριμη στην περιοχή από τις πτήσεις για Σητεία Sky Express, η οποία θα συνδέει τα αεροδρόμια «Δημόκριτος» και «Ελ. Βενιζέλος» από την 1η Μαΐου με δύο πτήσεις κάθε μέρα. Όσο για τις τιμές, φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα ελκυστικές, σε σύγκριση με την άλλη εταιρεία που δραστηριοποιείται στο ίδιο δρομολόγιο.

Η επίσημη ανακοίνωση δεν έχει γίνει ακόμη από την εταιρεία, ωστόσο στο site της υπάρχει στο πρόγραμμα πτήσεων το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Αθήνα από την 1η Μαΐου 2018. Ο ναύλος που μπορεί να βρει κανείς, για παράδειγμα, για τον Αύγουστο, για ταξίδι με επιστροφή, αγγίζει τα 80 ευρώ, τιμή αρκετά ανταγωνιστικότερη από την άλλη εταιρεία.

Εκείνος που ενημερώθηκε πρώτος για τη θετική αυτή εξέλιξη ήταν ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης. Αυτό που ζήτησε ο εκπρόσωπος της εταιρείας στην επικοινωνία του με τον δήμαρχο είναι η στήριξη της νέας αυτής προσπάθειας, προκειμένου, σε συνδυασμό με τη διαφημιστική καμπάνια που έχει στα σκαριά η εταιρεία, να γίνουν γνωστά τα νέα δρομολόγια και να έχουν την ανάλογη απήχηση στον κόσμο.

Μιλώντας στη «ΓΝΩΜΗ», ο αερολιμενάρχης Αλεξανδρούπολης Στέλιος Ζαντανίδης σημείωσε ότι το ενδιαφέρον της εταιρείας και η απόφασή της να στηρίξει το αεροδρόμιό μας είναι μια πολύ καλή είδηση, δεν αρκεί όμως από μόνη της. Όπως ανέφερε ο αερολιμενάρχης θα πρέπει να στηριχθεί αυτή η πρωτοβουλία από την τοπική κοινωνία, προκειμένου το νέο αυτό επιχειρηματικό βήμα να είναι τελικά προς το συμφέρον της εταιρείας.

«Είναι μία καλή εξέλιξη, ωστόσο από την ανακοίνωση της πρόθεσης για μία αεροπορική σύνδεση μέχρι την υλοποίηση της πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα και  να υπάρξουν ορισμένες προϋποθέσεις. Δεν είναι μία εύκολη υπόθεση. Θα κριθεί από το ενδιαφέρον του κόσμου, το οποίο θα πρέπει να μεταφραστεί και σε κρατήσεις, ώστε να μη ζημιωθεί η εταιρεία».

Αναφορικά με την άλλη εταιρεία που εκτελεί το ίδιο δρομολόγιο, αυτοί που γνωρίζουν τα αεροπορικά ζητήματα εκτιμούν ότι είναι πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο, μπροστά στη νέα αυτή εξέλιξη να προβεί σε κάποιες «διορθωτικές κινήσεις» επί της τιμολογιακής της πολιτικής (αυτής που η Επιτροπή Ανταγωνισμού, όπως γράφαμε στο φύλλο του Σαββάτου, δεν βρήκε υπερβολική…). Ευχή όλων είναι να υπάρξει υγιής ανταγωνισμός, χωρίς σπασμωδικές κινήσεις που τελικά θα ζημιώσουν μόνο τους κατοίκους της περιοχής.

Μόνη σίγουρη η σύνδεση με Λάρνακα

Η μόνη νέα πτήση που έχει «κλειδώσει» για τη φετινή θερινή σεζόν είναι αυτή της TUS που θα συνδέσει Αλεξανδρούπολη με Λάρνακα. Σύμφωνα με τον κ. Ζαντανίδη, η πρώτη πτήση έχει προγραμματιστεί για τις 27 Μαρτίου.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να πετάξει από την Αλεξανδρούπολη, όπως φημολογείται για κάποια πόλη της Γερμανίας, η low cost Ryanair, ο αερολιμενάρχης σχεδόν το απέκλεισε. Ίδιες πιθανότητες, δηλαδή σχεδόν μηδαμινές, παρουσιάζει και το ενδεχόμενο σύνδεσης με Ρωσία. Άλλωστε, ο όμιλος Μουζενίδη και η Ellinair ανακοίνωσαν και πάλι πρόγραμμα πτήσεων με ορμητήριο το αεροδρόμιο της Καβάλας, όπως ακριβώς έγινε και πέρυσι. Εκτός κι αν υπάρξει κάποια μεγάλη έκπληξη και τελικώς μπει και η Αλεξανδρούπολη στο ‘παιχνίδι’ κάτι που, για την ώρα, φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολο.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο