efhmerida1

Νέες συλλήψεις για ακατάλληλα όστρακα

6 ατόμων στο λιμενίσκο του Μαΐστρου στην Αλεξανδρούπολη. Κατασχέθηκαν Χίλια διακόσια ογδόντα επτά κιλά (1.287 kg) όστρακα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.

Χίλια διακόσια ογδόντα επτά κιλά (1.287 kg) όστρακα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, εντοπίστηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ παράλληλα συνελήφθησαν έξι ημεδαποί.

Συγκεκριμένα,  μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένης κοινής επιχείρησης των παραπάνω στελεχών, εντοπίστηκε στο λιμενίσκο Μαΐστρου Αλεξανδρούπολης, σκάφος τύπου μπλάβας, με κυβερνήτη έναν 47χρονο και συνεπιβάτη έναν 61χρονο, να εκφορτώνουν τα εν λόγω όστρακα σε ένα (01) Φ.Ι.Χ αυτοκίνητο, με τη συμμετοχή  τριών ημεδαπών, ηλικίας 48, 51 και 46 ετών αντίστοιχα, ενώ  ακινητοποιήθηκε επίσης και ένα Ι.Χ.Ε. όχημα,  επί της Εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης Συνόρων στο σημείο καθόδου προς το λιμενίσκο Μαΐστρου  και συνελήφθη ο 48χρονος οδηγός του .

Στη συνέχεια οι ανωτέρω οδηγήθηκαν στην ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης για περαιτέρω έρευνα, όπου κατόπιν επισταμένης ζύγισης – μέτρησης των οστράκων, διαπιστώθηκε ότι οι οι ανωτέρω δράστες μετέφεραν –  διακινούσαν, με σκοπό την πώληση – εμπορία, λάθρα στη χώρα, συνολικά εξήντα τέσσερις (64) σάκους δίθυρων μαλακίων (οστράκων) του είδους αχιβάδα συνολικού βάρους χιλίων διακοσίων ογδόντα επτά (1.287) κιλών.

Επιπρόσθετα, το σύνολο των αλιευμάτων δεν συνοδευόταν από τα προβλεπόμενα έγγραφα αναφορικά με την προέλευσή τους, δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά και κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, σύμφωνα με βεβαίωση του Τμήματος Κτηνιατρικής Π.Ε. Έβρου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν  όλοι οι ανωτέρω για λαθρεμπορία από κοινού δίθυρων μαλακίων (οστράκων) του είδους αχιβάδας , κατοχή  με σκοπό τη μεταφορά προς πώληση, το σύνολο των οποίων ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση,  ενώ κατασχέθηκαν τα  Ε.Ι.Χ. και Φ.Ι.Χ. οχήματα, το σκάφος και η παραπάνω ποσότητα των οστράκων.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr