efhmerida1

Νέες κόντρες στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης

 

Της Κικής Ηπειρώτου

Το ατύχημα ενός δημοτικού υπαλλήλου και το θέμα των καθυστερήσεων στην κατασκευή του Λυκείου των Φερών ήταν τα δύο βασικά ζητήματα που προκάλεσαν νέο γύρο αντιπαραθέσεων μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης.

Αρχικά, το θέμα του εργατικού ατυχήματος έφερε στη συνεδρίαση η Λαϊκή Συσπείρωση, ζητώντας ενημέρωση από τον δήμαρχο. Το ατύχημα συνέβη την περασμένη Παρασκευή, όταν ένας χειριστής γκρέιντερ έπεσε από ύψος ενός μέτρου  και τραυματίστηκε. Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, επισκέφθηκε τον εργαζόμενο στο νοσοκομείο, επισημαίνοντας πως το ατύχημα οφείλονταν σε μία στιγμή απροσεξίας, ενώ οι  θεράποντες ιατροί τον ενημέρωσαν πως θα προσπαθήσουν να αποφύγουν το χειρουργείο. Ο δήμαρχος τόνισε πως το ατύχημα δηλώθηκε στην επιθεώρηση εργασίας, υπογραμμίζοντας πως «δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα… Ο δήμος διαθέτει γιατρό εργασίας, όπως ορίζει ο νόμος και λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους». Ανέφερε ακόμη πως επίκειται η σταδιακή ανανέωση σε μηχανήματα και οχήματα του δήμου, ενώ μίλησε για ‘υποδειγματική σχέση δημοτικής αρχής-υπαλλήλων’.

Προβληματισμό για τα ωράρια των εργαζομένων, τις υπερωρίες και τις συνθήκες εργασίας εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Βαγγέλης Γουμενίδης, ενώ η δημοτική σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωση» Νίκη Δραμανίδου έκανε λόγο για ένα ‘αναμενόμενο ατύχημα που ευτυχώς δεν ήταν σοβαρότερο’. Σημείωσε πως και η παράταξη στις περιοδείες που έχει πραγματοποιήσει στους χώρους εργασίας των δημοτικών υπαλλήλων έχει καταγράψει πολλά προβλήματα και πιθανούς κινδύνους, ζητώντας παράλληλα την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για βασικούς τομείς του δήμου, όπως είναι η καθαριότητα.

Ο επικεφαλής της «ΑΝΑΣΑ» Παύλος Μιχαηλίδης εκτίμησε πως είναι ‘ιδιαίτερα επιβαρυντικό για το δήμαρχο να λέει ότι έχει καλές σχέσεις με τους υπαλλήλους’, την στιγμή που έχουν περάσει 8 χρόνια δημαρχίας Λαμπάκη και τα προβλήματα των εργαζομένων παραμένουν άλυτα. Σημείωσε πως η αναφορά αυτή του δημάρχου αποτελεί μία ‘κυνική ομολογία’ ότι είναι ‘άμεσα υπεύθυνος’ για το ατύχημα, αφού ‘τον νοιάζει μόνο η βιτρίνα, όπως είναι το έργο της οδού Κύπρου’, ενώ καταλήγοντας, απευθυνόμενος στον κ. Λαμπάκη, είπε ‘θα σας καλέσει αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας’, κάτι που προκάλεσε φασαρία και αντιδράσεις στην αίθουσα.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Χρήστος Ζιώγας τόνισε από την πλευρά του πως το ατύχημα δεν οφείλεται ούτε σε κακή συντήρηση του μηχανήματος ούτε σε κάποια παράλειψη του δήμου.

Κλείνοντας, ο δήμαρχος σημείωσε πως ‘κάποιοι ενοχλούνται από την καλή σχέση της δημοτικής αρχής με τους εργαζόμενους’, επισημαίνοντας πως δεδομένων των συνθηκών ‘κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε’.

Σημειώνεται πως είχε προηγηθεί αντιπαράθεση μεταξύ των κκ Λαμπάκη-Μιχαηλίδη, με αφορμή το θέμα του λυκείου των Φερών και των αναφορών του δημάρχου πως υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες για την πολύμηνη καθυστέρηση του έργου, που οφείλονταν σε έγγραφη καταγγελία δημοτικού συμβούλου προς τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων. Ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως ο δήμαρχος τού απέδωσε ονομαστικά τις συγκεκριμένες ευθύνες και τον κάλεσε να αποδείξει τα λεγόμενά του, προσκομίζοντας τη σχετική έγγραφη καταγγελία. Ο δήμαρχος από την πλευρά του σημείωσε πως δεν ανέφερε ποτέ το όνομα του κ. Μιχαηλίδη, αφού ο ΟΣΚ δεν του δίνει τα επίμαχα έγγραφα, ωστόσο, όπως είπε, ο επικεφαλής της «ΑΝΑΣΑ», με την αντίδρασή του αυτή παραδέχεται πως ήταν εκείνος πίσω από τις καταγγελίες. Ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη, «για να αποδείξετε όσα είπατε ρίχνοντας λάσπη εναντίον μου, ειδάλλως θα είστε ένας κοινός συκοφάντης». Ο δήμαρχος σχολίασε ότι ‘μας απειλήσατε και φοβηθήκαμε, δεν ξέρουμε πού να κρυφτούμε’, επιμένοντας ότι δεν αναφέρθηκε ποτέ ονομαστικά στον κ. Μιχαηλίδη. Κάπου εκεί υπήρξε αντίδραση από τις άλλες παρατάξεις, με την κα Τρέλλη να διαμαρτύρεται για τη νέα αντιπαράθεση μεταξύ των δύο ανδρών, λέγοντας ότι ‘δεν γίνεται να το υποστούμε ξανά αυτό’. Φαίνεται πως οι καβγάδες έχουν αρχίσει να κουράζουν και τα ίδια τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, πέρα από τους δημότες…

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr