efhmerida1

Νέες αντιδράσεις για τα διόδια της Μέστης

Την άμεση αναστολή της απόφασης λειτουργίας του νέου σταθμού διοδίων στην περιοχή της Μέστης, ζητούν με επιστολή στον Πρωθυπουργό ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης. Όπως σημειώνει η Εγνατία Οδός, δεν έχει ακόμη αποφασιστεί η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του σταθμού.

Η απόφαση για νέες κινητοποιήσεις των φορέων της Θράκης πάρθηκε στη συνεδρίαση της 30ης Αυγούστου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, με αφορμή, εφ ενός την αποφυγή διαλόγου και απαντήσεων από πλευράς Κυβερνήσεως, Ταμείου Αξιοποίησης Περιουσίας Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου Α.Ε. (ΤΑΙΠΕΔ), Εγνατίας Οδού Α.Ε. επί των δυο ψηφισμάτων του Περιφερειακού Συμβουλίου και αφετέρου, την απόφαση για την λειτουργία του σταθμού διοδίων στη περιοχή Μέστης, εντός των ημερών.

Στην επιστολή που κοινοποιήθηκε στον Υπουργό Υποδομών – Μεταφορών και στους προέδρους του ΤΑΙΠΕΔ και της Εγνατίας Οδού Α.Ε. αναφέρονται τα εξής: «Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς επίσης και όλη η κοινωνία της Περιφέρειας, για πολλοστή φορά, εκφράζει με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο, την πλήρη αντίθεση επί της απόφασης λειτουργίας νέου σταθμού διοδίων στην περιοχή ΜΕΣΤΗ Έβρου, από την 1η Σεπτεμβρίου 2017.

Ενδεχόμενη έναρξη λειτουργίας νέου Σταθμού στη ΜΕΣΤΗ, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, καθώς, έρχεται σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις του ΤΑΙΠΕΔ για διάλογο που θα είχε προηγηθεί και πλαίσιο συζήτησης με τους θεσμικούς εκπροσώπους της Αν. Μακεδονίας – Θράκης, για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης, σε συνδυασμό με: α) τη μη λειτουργία νέων σταθμών διοδίων εντός της περιφέρειας Α.Μ-Θ, έως ότου εφαρμοσθεί το καθεστώς του ενιαίου αναλογικού ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων, και β) την ολοκλήρωση των υπό κατασκευή τμημάτων της Εγνατίας οδού στον Έβρο (Αρδάνιο – Ψαθάδες) και σχεδιασμό σύνδεσης της Δράμας (άξονας Καβάλα- Δράμα – Σέρρες- Προμαχώνας Ε.61 και κλάδος Αμφίπολης).

Για τους ανωτέρω λόγους, ζητούμε την άμεση αναστολή της απόφασης λειτουργίας από 1η Σεπτεμβρίου 2017 του νέου σταθμού διοδίων στην περιοχή ΜΕΣΤΗ Έβρου και δηλώνουμε ότι σε περίπτωση που δεν εισακουσθούμε στα δίκαια και εύλογα αιτήματά μας, θα προβούμε από αύριο σε δυναμικές κινητοποιήσεις όλοι οι θεσμικοί που εκπροσωπούμε την κοινωνία της Περιφέρειάς μας».

«Λένε ότι η κατασκευή και λειτουργία των διοδίων στη Μέστη είναι μνημονιακή υποχρέωση. Αν έτσι είναι, που δεν το αμφισβητώ, γιατί δεν κατασκευάστηκαν, όπως αντιπροτείναμε, στο τελωνείο των Κήπων, στο οποίο ετησίως έχουμε 500.000 εισόδους και εξόδους οχημάτων», διερωτάται μιλώντας στο αθηναϊκό Πρακτορείο ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, συμπληρώνοντας πως «και η ολοκλήρωση του κάθετου άξονα, είναι υποχρέωση απέναντι στην τοπική κοινωνία κι όμως παραμένει ένα έργο που καρκινοβατεί κι έχει στοιχίσει δεκάδες ανθρώπινες ζωές, για περισσότερο από μία δεκαετία».

Δεν ξεκινά ακόμη η λειτουργία των διοδίων, λέει η Εγνατία Οδός
Χωρίς στάση και πληρωμή θα συνεχίσουν να περνούν οι οδηγοί από τον κατασκευασμένο σταθμό Διοδίων της Μέστης, στα όρια των νομών Έβρου-Ροδόπης, καθώς δεν ξεκίνησε τελικά, από χθες, 1 Σεπτεμβρίου, η λειτουργία του.
Η Εγνατία Οδός Α. Ε. σύμφωνα με το e-vertigo.gr, δηλώνει ότι εκκρεμεί ακόμα η Κοινή Υπουργική Απόφαση και η δημοσίευσή της στο ΦΕΚ, και ο αρχικός προγραμματισμός για έναρξη λειτουργίας του σταθμού διοδίων μετατίθεται χρονικά. Είναι, πάντως, αόριστο προς το παρόν, το πότε θα αρχίσουν να κατεβαίνουν οι μπάρες για τους διερχόμενους οδηγούς, όπως και το τιμολόγιο με το οποίο θα χρεώνεται η διέλευση.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr