Νέα σελίδα για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης;

Το ενδιαφέρον του για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης επιβεβαιώνει με επίσημη ανακοίνωσή του το fund «Innovation Brain». Όπως ξεκαθαρίζει σε ανακοίνωσή του το fund, το ενδιαφέρον του είναι συνολικό, αφορά δηλαδή και τα 4 εργοστάσια της Ελλάδας (συμπεριλαμβανομένου αυτού στην Ορεστιάδα), όσο και των 2 στη Σερβία.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην τελική φάση των συνομιλιών με τους εμπλεκόμενους της ΕΒΖ και είμαστε κοντά σε ένα αμοιβαίο επωφελές αποτέλεσμα» τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος του fund Λούκας Φέκερ, προσθέτοντας ότι «θα εστιάσουμε τις προσπάθειές μας στην αναζωογόνηση και την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων στην Ελλάδα».

«Στόχος μας», συνεχίζει ο κ. Φέκερ, «είναι να βελτιώσουμε τις επιχειρησιακές διαδικασίες, να αυξήσουμε την παραγωγή και να αναπτύξουμε άλλες σειρές προϊόντων, υλοποιώντας σημαντικές επενδύσεις. Πιστεύουμε ότι είναι μια κατάσταση win-win, παρά την τρέχουσα κακή κατάσταση γύρω από την ΕΒΖ, καθώς σχεδιάζουμε να επεκτείνουμε την επιχείρηση και να επενδύσουμε σε νέα μηχανήματα και εκπαίδευση για να προσφέρουμε μια σύγχρονη επιχείρηση ζάχαρης. Μια νέα εισροή κεφαλαίων και ένα νέο ξεκίνημα είναι αυτό που χρειάζεται στην ΕΒΖ».

Το fund στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεται μόνο για τις δραστηριότητες της Σερβίας. Όπως σημειώνει, συγκεκριμένα δημοσιεύματα είναι αναληθή και δεν αντικατοπτρίζουν το λεπτομερές επιχειρηματικό σχέδιο του Innovation Brain και καταλήγει η ανακοίνωση: «Το Innovation Brain θέλει να επενδύσει στη βιομηχανία και έχει στρατηγικά σχέδια για την ανάπτυξη της ΕΒΖ. Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός του και θα παραμείνει ο κόμβος για την παραγωγή και τη μελλοντική ανάπτυξη».

Who is who

Ο Δρ. Lukas Fecker, είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Innovation Brain, ενός fund που δημιουργεί εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων επόμενης γενιάς και αναδιοργανώνει σημαντικές τραπεζικές δραστηριότητες που εστιάζουν στη χρηματοδότηση εμπορικών συναλλαγών, τη χρηματοδότηση βασικών προϊόντων και την εταιρική τραπεζική. Ο Lukas Fecker υπήρξε συνεργάτης στην EY & KPMG και Ανώτατος Διευθυντής της Accenture και της Alvarez & Marsal.

Κ.Η.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο