Μπαράζ συλλήψεων διακινητών μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Συνελήφθησαν σήμερα πρωινές ώρες, στους νομούς Ροδόπης και Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Ορεστιάδας, τέσσερις διακινητές, εκ των οποίων ένας 33χρονος Έλληνας και τρεις αλλοδαποί (ένας Πακιστανός και δύο Ιρανοί), ηλικίας 34, 27 και 23 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 20 μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 33χρονο Έλληνα οδηγό Ι.Χ. φορτηγού αυτοκινήτου που επέβαινε ως συνοδηγός ο 23χρονος Πακιστανός, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Λίγο πιο κάτω το όχημα εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε σε παρακείμενο χωράφι, ενώ όπως διαπιστώθηκε οι δράστες μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα συνολικά 10 μη νόμιμους μετανάστες από το Πακιστάν.

Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκαν ο 23χρονος συνοδηγός – διακινητής και ένας από τους διακινούμενος, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην παρέβρια περιοχή Λαβάρων Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, συνέλαβαν τους άλλους δύο Ιρανοί διακινητές, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα, από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με δύο πλαστικές βάρκες, 10 μη νόμιμους μετανάστες από Μέση Ανατολή, Ασία και Βόρεια Αφρική.

Με τη σύλληψη των δραστών απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλους 70 περίπου μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.

Είναι φανερό το τελευταίο ειδικά χρονικό διάστημα πως η εισροή μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα τείνει να λάβει ξανά ανεξέλεγκτες διαστάσεις από στεριά και θάλασσα με τις τουρκικές Αρχές να κάνουν κυριολεκτικά τα «στραβά μάτια», σε πλήρη αντίθεση ως προς τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει έναντι της Ελλάδας και της ΕΕ γενικότερα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας.

Θοδωρής Παναγιωτίδης

 

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του