«Μπαίνει τέλος στις πελατειακές ρουσφετολογικές σχέσεις μέσα στο νοσοκομείο»

Σοβαρές καταγγελίες του διοικητή του ΠΓΝΑ Δ. Αδαμίδη για αδικαιολόγητες εξαιρέσεις εργαζομένων από νυκτερινές βάρδιες.

«Η διοίκηση παρά τις προσπάθειες διατήρησης αγκυλώσεων του παρελθόντος θα συνεχίσει να εργάζεται για το ξερίζωμα της ευνοιοκρατίας»

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου, με αφορμή δημοσίευμα με τίτλο σε «κοινή θέα προσωπικά δεδομένα ασθενών του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης», το οποίο, όπως σημειώνει, «δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα… μοναδικός σκοπός του είναι να παρεμποδίσει την προσπάθεια της Διοίκησης να βάλει τέλος στις πελατειακές ρουσφετολογικές σχέσεις μέσα στο νοσοκομείο».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή του διοικητή Δημήτρη Αδαμίδη, η διοίκηση του νοσοκομείου, από τις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων της, έγινε δέκτης δεκάδων καταγγελιών εργαζομένων ότι αριθμός εργαζομένων τυγχάνει απαλλαγών από συγκεκριμένο είδος εργασιών (κυρίως νυκτερινά), χωρίς να υπάρχει πραγματική αιτία.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία του νοσοκομείου η Διοίκηση αποφάσισε να ελέγξει τη νομιμότητα αυτών των απαλλαγών, που σύμφωνα με τις καταγγελίες έγιναν με αδιαφανή ρουσφετολογικό τρόπο. Έτσι αποφασίστηκε να επανεξεταστούν από την υγειονομική επιτροπή όσοι υπάλληλοι είχαν λάβει απαλλαγή. Οι γνωματεύσεις της επιτροπής συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν από το Δ.Σ., διαπιστώνοντας ότι ορισμένες από τις απαλλαγές που είχαν χορηγηθεί προηγούμενα χρόνια ήταν σήμερα αδικαιολόγητες», τονίζει ο κ. Αδαμίδης.

Παράλληλα, επισημαίνει πως η εν λόγω ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. υπεγράφη όπως και όλες οι αποφάσεις του Δ.Σ. από τον διοικητή, και ειδικά σε αυτήν την απόφαση υπήρχε η τονισμένη υποσημείωση «μη αναρτητέα στο διαδίκτυο», που σημαίνει-ότι για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων- δεν δημοσιοποιείται ούτε κοινοποιείται παρά μόνο στον ελάχιστο αναγκαίο αριθμό υπευθύνων για την εφαρμογή της (εν προκειμένω μόνο στον Διευθυντή Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας). Μάλιστα, αναφέρεται, πως σε όσους ενδιαφερόμενους ζήτησαν την απόφαση, τους ειπώθηκε ότι θα τους δοθεί μόνο απόσπασμα που θα αφορά το άτομό τους, διότι απαγορεύεται να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία των υπολοίπων υπαλλήλων.

Παρ’ όλα αυτά, όπως φάνηκε και από τη δημοσιοποίηση του θέματος, «κάποιοι θορυβήθηκαν που επί τέλους η Διοίκηση αφαιρεί το απόστημα της ευνοιοκρατίας των «ημετέρων», της αδιαφάνειας και του ρουσφετιού.

Για να συκοφαντήσουν την όλη προσπάθεια παράνομα φωτοτύπησαν την απόφαση και την έδωσαν στη δημοσιότητα. Η διοίκηση παρά τις προσπάθειες διατήρησης αγκυλώσεων του παρελθόντος θα συνεχίσει να εργάζεται για το ξερίζωμα της ευνοιοκρατίας», καταλήγει ο κ. Αδαμίδης.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr