Μικροί και μεγάλοι βοηθούν τα αδέσποτα

Επίσκεψη του φιλοζωικού σωματείου ΚΙΒΩΤΟΣ Αλεξανδρούπολης στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Φερών. Μια αξιόλογη δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των μαθητών.

Τετράποδες επισκέψεις δέχθηκε την περασμένη Πέμπτη το 3ο δημοτικό σχολείο Φερών. Ο πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Κιβωτός Θεόδωρος Ράπτης και ο εκπαιδευτής Μπάμπης Κουκουζέλης βρέθηκαν στο σχολείο και έδωσαν πολύτιμα μαθήματα φιλοζωίας σε μικρούς και μεγάλους.

Μετά την εφαρμογή του προγράμματος: «ΒΟΗΘΑΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ» στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης ζώνης, οι μαθητές της Β’ τάξης, ενημερώθηκαν από τον εκπαιδευτή πώς να ευαισθητοποιηθούν απέναντι στα ζώα και ιδιαίτερα τα αδέσποτα ζώα, προστατεύοντας ταυτόχρονα την προσωπική τους υγεία και ακεραιότητα. Ο πρόεδρος της Κιβωτού από την πλευρά του, τόνισε στα παιδιά τη σπουδαιότητα της φιλοζωικής δράσης.

Η επίσκεψη του φιλοζωικού σωματείου πραγματοποιήθηκε έπειτα από συνεννόηση με την διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φερών, κ. Αντωνία Τερζή και την δασκάλα της Β’ τάξης κ. Ιωαννίδου Ελένη, η οποία, όπως σημείωσε, «στόχος μας ήταν να ενημερωθούν όσοι περισσότεροι μαθητές γίνεται για την κατάσταση που επικρατεί με τα αδέσποτα στην πόλης μας, να ενισχυθεί η φιλοζωική κουλτούρα στα παιδιά και να δημιουργήσουμε μια βάση για την ανάπτυξη του ζωοφιλικού αισθήματος. Το σχολείο είναι ο παράγοντας εκείνος που θα συνδράμει ώστε οι μελλοντικοί πολίτες αυτής της χώρας να χτίσουν μια ζωοφιλική συνείδηση με σεβασμό στη φύση και σε όλα τα έμψυχα όντα.
Την ενημέρωση την παρακολούθησαν και τα πρωτάκια του σχολείου μας με μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώνοντας την αγάπη τους στους τετράποδους φίλους που μας επισκέφτηκαν».

Φωτος

https://www.facebook.com/kivotosalexandroupolis/posts/1630770393674765

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο