Μια διαφορετική ποιητική βραδιά σήμερα στο καφεβιβλιοπωλείο ΚΑΦΚΑ

Στο καφεβιβλιοπωλείο ΚΑΦΚΑ( Εμπορίου 41, Αλεξανδρούπολη) υποδεχόμαστε το 2019 με μια διαφορετική ποιητική βραδιά.

Την Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2019, στις 8.30 μ.μ., η ηθοποιός Γεωργία Ζώη, διαβάζει, απαγγέλλει και τραγουδά Μιχάλη Γκανά. Η Ήπειρος στον υπερθετικό βαθμό.

Ο Μιχάλης Γκανάς γεννήθηκε στον Τσαμαντά Θεσπρωτίας το 1944. Σπούδασε νομικά χωρίς να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Βιβλιοπώλης, κειμενογράφος σε διαφημιστικές εταιρείες, υπεύθυνος λογοτεχνικών εκπομπών στην κρατική τηλεόραση, μερικές από τις επαγγελματικές ενασχολήσεις του. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες ενώ στίχοι του έχουν μελοποιηθεί από γνωστούς Έλληνες συνθέτες.

Το 1944 τιμήθηκε με το κρατικό βραβείο ποίησης για την ποιητική του συλλογή “Παραλογή”.

Η Γεωργία Ζώη γεννήθηκε στην ‘Αρτα. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου αλλά και της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ, έχει μια επιτυχημένη πορεία στον χώρο της υποκριτικής και της αρχιτεκτονικής. Ως ηθοποιός συνεργάζεται με επαγγελματικούς θιάσους και θεατρικές ομάδες. Ως αρχιτέκτων διευθύνει το αρχιτεκτονικό γραφείο μελετών “Γεωργία Ζώη και Συνεργάτες”. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής Θεατρικού Χώρου στο Μόναχο ενώ επί 15χρόνια διετέλεσε εκλεγμένο μέλος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Τα τελευταία δύο χρόνια, εκτός των άλλων, ερμηνεύει τη Σοφία Βέμπο στο θεατρικό έργο “Σοφία σε θυμάμαι” που παίζεται με μεγάλη επιτυχία ανά την Ελλάδα.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του