Μηχάνημα οδοντιατρικής για ΑμεΑ στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση των ίσων ανθρώπινων δικαιωμάτων γίνεται στο πανεπιστημιακό γενικό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου πρόσφατα εγκαταστάθηκε ειδικό μηχάνημα οδοντιατρικής το οποίο θα διενεργεί επεμβάσεις σε άτομα με αυτισμό με γενική αναισθησία, το οποίο αναμένεται να αρχίσει τη λειτουργία του στις αρχές Νοεμβρίου.

Οι ασθενείς μετά την επέμβαση τους θα φιλοξενούνται στις δυο κλινικές του νοσοκομείου στην Παιδοχειρουργική και στην Ω.Ρ.Λ για ένα διάστημα 4-5 ωρών.Το μηχάνημα είναι δωρεά του Συλλόγου Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Έβρου « Ο Άγιος Βασίλειος» και θα λύσει ένα χρόνιο πρόβλημα για τα άτομα αυτά, καθώς, όπως ανέφερε η πρόεδρος του συλλόγου κα Μαυρίδου, το 90% των παιδιών που επισκέπτονται το Κέντρο Ημέρας Αυτιστικών Ατόμων δεν έχει δόντια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας, όπως γίνεται αντιληπτό, τα παιδιά με αυτιστικό πρόβλημα είχαν σοβαρό εμπόδιο στο να διορθώσουν τα δόντια τους. Ένα αυτιστικό παιδί είναι πολύ δύσκολο να κάτσει ακίνητο σε μια καρέκλα και ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστούν τα οδοντιατρικά προβλήματα αυτών των ατόμων ήταν να γίνει η επέμβαση με γενική αναισθησία ,στη Θεσσαλονίκη και στη Λάρισα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Διοικητής του ΠΓΝΕ Δημήτρης Αδαμίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του καθώς -όπως ανέφερε- «με την βοήθεια του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου, του Συλλόγου Αυτιστικών και του ΠΕΔΥ λύθηκε ένα χρόνιο πρόβλημα».

Ωστόσο για να λειτουργήσει το μηχάνημα χρειάστηκε να βρεθεί οδοντίατρος που μπορεί να κάνει αυτού του είδους τις επεμβάσεις με γενική αναισθησία. Έτσι προσφέρθηκε ο Διευθυντής Οδοντιατρικής και επιστημονικός υπεύθυνος του ΠΕΔΥ Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Καραγκούνης, ο οποίος με ενέργειες της Διοίκησης και της 4ης ΥΠΕ ΑΜΘ εκπαιδεύτηκε στη Θεσσαλονίκη για έξι μήνες στη συγκεκριμένη τεχνική.

«Μετά από την συμπληρωματική μου εκπαίδευση είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ, προκειμένου να θεραπεύω οδοντιατρικά άτομα κάτω από γενική αναισθησία,» είπε ο κ. Καραγκούνης
Ιδιαίτερα συγκινημένη δήλωσε από την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου, η οποία ευχαρίστησε τον Διοικητή του Νοσοκομείου αλλά και τον κ. Καραγκούνη.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr