Με το καλό

Τελικά σήμερα το πρωί θα λάβει τέλος η αγωνία χιλιάδων παιδιών και οικογενειών . Σήμερα πρωί στις 10 η ώρα ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης σε συνέντευξη τύπου θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Το υπουργείο Παιδείας άλλαξε την αρχική απόφασή του για ανακοίνωση των βάσεων την Πέμπτη, καθώς σήμερα το πρωί διαπιστώθηκε ότι είναι όλα έτοιμα και μπορούν να επισπεύσουν την ανακοίνωση.Από τις 11 το πρωί της Τετάρτης οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου πληκτρολογώντας
α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους
β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).
Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της ίδιας ημέρας.
Με το καλό λοιπόν τα αποτελέσματα . Και ας μην ξεχνάμε ότι τα όνειρα δεν αρχίζουν ούτε τελειώνουν με μια επιτυχία ή αποτυχία.
Γ.Π.

Αναζητείστε τη ΓΝΩΜΗ

Αύριο, αναζητείστε τη ΓΝΩΜΗ. Σε ένα ειδικό ένθετο θα υπάρχουν αναλυτικά, τα ονόματα όλων επιτυχόντων υποψηφίων μαθητών του Έβρου ανά λύκειο του νομού. Κάθε χρόνο, το συγκεκριμένο φύλλο της εφημερίδας γίνεται ανάρπαστο, αφού όλοι ψάχνουν το όνομα του παιδιού τους, του συγγενή, του φίλου, του γείτονα. Αλλωστε έχει αξία … αναμνήσεων. ραντεβού στο περίπτερο.
Γ.Π.

Τσουχτερό πρόστιμο σε φορτηγά

Πολλές φορές περνώντας την Εγνατία Οδό τελευταία, ψάχνουμε με το κυάλι να βρούμε φορτηγά, που άλλοτε σχημάτιζαν ουρές. Πλέον, επιχειρείται να μπει από το Υπουργείο Μεταφορών, ένα τέλος στις διελεύσεις βαρέων οχημάτων από το παράπλευρο οδικό δίκτυο. Έτσι, προβλέπεται απαγόρευση διέλευσης στο παράπλευρο οδικό δίκτυο όλων των μηχανημάτων έργου, φορτηγών, οχημάτων αγροτικής χρήσης, επαγγελματικής χρήσης και λοιπών βαρέων οχημάτων. Σύμφωνα, με την απόφαση κάθε όχημα άνω των 3,5 τόνων θα πρέπει να φέρει ειδική άδεια διέλευσης διάρκειας 4 ετών για να κινηθεί στις παράπλευρες οδούς.
Γ.Π.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί αντιδρούν

Την αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών προκαλεί ρύθμιση παράτασης της θητείας των επικουρικών γιατρών, καθώς, με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα παράτασης έως 30 Σεπτεμβρίου 2017, μόνο όσων υπηρετούντων επικουρικών γιατρών η θητεία τους λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2016. Όπως σημειώνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αυτό έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενη σχετική ρύθμιση που έδινε τη δυνατότητα παράτασης της θητείας έως 31 Δεκεμβρίου 2015, σε όλους ανεξαιρέτως τους επικουρικούς γιατρούς. «Η ρύθμιση δημιουργεί ανισοτιμία και αδικία σε βάρος των επικουρικών γιατρών η θητεία των οποίων λήγει σε ημερομηνία διαφορετική της 30ης Σεπτεμβρίου 2016 (π.χ. στις 31/12/2016) και απαιτείται άμεση επανόρθωση ώστε να περιλαμβάνει όλους τους επικουρικούς γιατρούς που υπηρετούν σήμερα ανεξαρτήτως της ημερομηνίας λήξης της θητείας τους». Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ «στην πράξη αποδεικνύεται πως η διατήρηση του “θεσμού” προσωρινότητας και ομηρίας του “επικουρικού επιμελητή”, εκτός των άλλων (προσωρινότητα, ελαστικότητα, αδιαφάνεια, μισθοδοσία από “ίδια έσοδα” υποχρεώσεις -δικαιώματα) δίνει διαχρονικά την ευχέρεια στην πολιτεία να δημιουργεί διακρίσεις κατά το δοκούν». Η ΟΕΝΓΕ επαναλαμβάνει το πάγιο αίτημά της για κάλυψη όλων των κενών θέσεων ειδικευμένων γιατρών ΕΣΥ με προσλήψεις μόνιμων επιμελητών Β΄ πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
Γ.Π.

Πότε θα γίνει ανακοίνωση προσλήψεων αναπληρωτών 2016

Σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας, οι προσλήψεις αναπληρωτών γενικής και ειδικής θα ανακοινωθούν όλες πριν τις 9 Σεπτεμβρίου, ώστε στις 12 να έχουν γίνει και οι τοποθετήσεις στα σχολεία. Οι πίνακες αναπληρωτών γενικής θα ειναι σίγουρα κυρωμένοι μέχρι τότε, όπως επίσης το ίδιο αναμένεται και για τους πίνακες αναπληρωτών ειδικής. Υπενθυμίζουμε, δεν είναι υποχρεωτική νομικά η κύρωση αλλά είναι σίγουρα επιθυμία του υπουργείου. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται και η Β φάση αποσπάσεων η οποία θα δείξει εκ νέου τα κενά και την κατανομή τους.

dikaiologitika.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο