Με σύστημα τηλεϊατρικής υποστηρίζονται οι κάτοικοι της Σαμοθράκης      

Σε απευθείας σύνδεση με το τμήμα επειγόντων περιστατικών του ΠΓΝΑ. Μία σημαντική δωρεά του Ροταριανού Ομίλου Αλεξανδρούπολης

Επιμέλεια: Κική Ηπειρώτου

Ένα σύγχρονο σύστημα τηλεϊατρικής, που συνδέει το Περιφερειακό Ιατρείο της Σαμοθράκης με το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, παρέδωσε στη διοίκηση του Νοσοκομείου η πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Αλεξανδρούπολης δρ. Ιωάννα Κουγιουμτζή.

Η τελετή παράδοσης πραγματοποιήθηκε στο γραφείου του Διοικητή του ΠΓΝΕ Δημήτρη Αδαμίδη το πρωί της Τρίτης, ενώ είχε προηγηθεί, την προηγούμενη μέρα, η παράδοση της μονάδας του Ιατρείου της Σαμοθράκης, με παράλληλη εκπαίδευση των εκεί ιατρών στο χειρισμό της.

Η δωρεά αυτή, όπως επισημαίνει ο όμιλος, είναι το αποτέλεσμα μίας δράσης που ξεκίνησε από την 2484 Περιφέρεια Διεθνούς Ρόταρυ που καλύπτει τους Ομίλους της Βόρειας Ελλάδας, αξίας 68.000€, που χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από τους ομίλους αυτούς και το Ροταριανό Ίδρυμα. Συμπεριλαμβάνει ακόμη ένα σύστημα, που συνδέει τις Διαπόντιες Νήσους (Οθωνοί και Ερρείκουσα  – το πιο ΒΔ άκρο της Ελλάδας, πάνω από την Κέρκυρα) με το Νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων καθώς επίσης και μία εξοπλισμένη μηχανή μεγάλου κυβισμού για το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων.

Με το σύστημα τηλεϊατρικής δίνεται πλέον η δυνατότητα στους γιατρούς στη Σαμοθράκη να αποστέλλουν σε πραγματικό χρόνο ιατρικά δεδομένα σε περίπτωση που χρήζουν εξέτασης ειδικού, όπως πχ ένα καρδιογράφημα, στο νοσοκομείο όπου θα γίνεται η διάγνωση και να αποφεύγεται η άσκοπη μετακίνηση ασθενών. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από την εταιρία που το ανέπτυξε για 10 έτη.

«Μετά την παράδοση ιατρικού εξοπλισμού και την παροχή δωρεάν εξετάσεων στους κατοίκους το Ρόταρυ θα  συνεχίσει να είναι δίπλα σε ένα πολύπαθο νησί που είναι τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά!» αναφέρει ο Ροταριανός Όμιλος. Η διοίκηση το ΠΓΝΕ εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της για την στήριξη στο έργο της.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο