Με πλαστό απολυτήριο γυμνασίου υπάλληλος του ΠΓΝΑ

Λίγο κράτησε η χαρά ενός νεοπροσληφθέντα συμβασιούχου υπαλλήλου στο πανεπιστημιακό γενικό νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Όπως αποκαλύφθηκε, για την πρόσληψή του, είχε καταθέσει πλαστό απολυτήριο Γυμνασίου κι έτσι, οδηγήθηκε στην πόρτα της εξόδου από την υπηρεσία και από εκεί  στην πόρτα της εισαγγελίας για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου…

Κι εάν στο παρελθόν, έχουν υπάρξει περιπτώσεις με υπαλλήλους του δημοσίου που έφτασαν να παίρνουν μέχρι και σύνταξη δίχως να έχουν τα απαιτούμενα προσόντα και χωρίς να τους ξεσκεπάζει ποτέ κανείς εγκαίρως, πλέον, τα αντανακλαστικά των αρμοδίων είναι άμεσα και οι έλεγχοι διαρκείς και εξονυχιστικοί. Άλλωστε, τα κρούσματα με πλαστά απολυτήρια και πτυχία είναι συχνά και στην περιοχή μας, κυρίως στους Δήμους.

Όπως ενημέρωσε η διοίκηση του ΠΓΝΕ, μετά από αυτεπάγγελτό έλεγχο που διενήργησε η διοικητική υπηρεσία του νοσοκομείου, διαπιστώθηκε ότι νεοπροσληφθείς συμβασιούχος υπάλληλος είχε καταθέσει πλαστογραφημένο απολυτήριο Γυμνασίου. Αμέσως με απόφαση του Διοικητή Δημήτρη Αδαμίδη διεκόπη η σύμβασή του (απολύθηκε) και διαβιβάστηκε ο φάκελος στην Εισαγγελία Αλεξανδρούπολης προκειμένου να ακολουθήσει η κατά νόμο ποινική διαδικασία.

«Το Π.Γ.Ν.Ε. διενεργεί πάντα αυτεπάγγελτο έλεγχο της γνησιότητας των πιστοποιητικών που καταθέτουν οι νεοδιοριζόμενοι, αλλά και αλλεπάλληλους δειγματοληπτικούς ελέγχους της γνησιότητας των πιστοποιητικών παλαιότερων υπαλλήλων. Ας το έχουν υπ’ όψιν τους όλοι όσοι σκέφτηκαν να καταθέσουν πλαστά έγγραφα στο Π.Γ.Ν.Ε. κανείς δεν θα μπορέσει να ξεγελάσει τις αρμόδιες υπηρεσίες» αναφέρει ο κ. Διοικητής σε δήλωσή του.

Κική Ηπειρώτου

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο