Με μετεωρολογικούς σταθμούς και κάμερες θα εξοπλιστεί η Εγνατία Οδός

Στην κυκλοφορία η παράκαμψη της Κορνοφωλιάς, μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να παραδοθούν και οι κόμβοι Μάνδρας και Δαδιάς

Της Κικής Ηπειρώτου

Με κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, με δυνατότητα ανάλυσης περιεχομένου καθώς και με σταθμούς μετεωρολογικών δεδομένων, θα εξοπλιστεί τους επόμενους μήνες η Εγνατία Οδός. Οι διαγωνισμοί για την επιλογή του κατάλληλου προμηθευτή έχουν ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο και μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να έχουν οριστεί οι ανάδοχοι.

Ο πρώτος διαγωνισμός αφορά στο έργο της «προμήθειας και εγκατάσταση καμερών CCTV με δυνατότητες ανάλυσης περιεχομένου video (VCA) επί της Εγνατίας οδού και των Κάθετων Αξόνων». Η εκτιμώμενη συνολική αξία, χωρίς ΦΠΑ, ανέρχεται στις 200.000 ευρώ. Όπως επισημαίνεται, το δίκτυο των καμερών αναμένεται να τοποθετηθεί  σε όλο το μήκος της Εγνατίας Οδού (Οδικός Άξονας Ηγουμενίτσα – Ιωάννινα – Γρεβενά – Κοζάνη – Βέροια – Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Ξάνθη – Κομοτηνή – Αλεξανδρούπολη – Ελληνοτουρκικά σύνορα) και στους κάθετους άξονες. Η προθεσμία παραλαβής των προσφορών ή των αιτήσεων συμμετοχής λήγει στις 11.10.2018, ώρα 14:00.

Ο δεύτερος διαγωνισμός είναι για την «προμήθεια  και  εγκατάσταση σταθμών μετεωρολογικών  δεδομένων επί της Εγνατίας οδού και των Καθέτων Αξόνων». Ο προϋπολογισμός, χωρίς ΦΠΑ, είναι στις 81.000 ευρώ. Προθεσμία παραλαβής των προσφορών ή των αιτήσεων συμμετοχής: 11.10.2018, ώρα14:00. Και τα δύο έργα χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, ενώ τα έγγραφα των συμβάσεων είναι διαθέσιμα για απεριόριστη, πλήρη, άμεση και δωρεάν πρόσβαση στη διεύθυνση (URL): Διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr του Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ και http://www.egnatia.eu της Εγνατία Οδός ΑΕ (στην περιοχή ΝΕΑ/Προκηρύξεις).

Στην κυκλοφορία η παράκαμψη της Κορνοφωλιάς

Χθες το μεσημέρι αναμενόταν να δοθεί στην κυκλοφορία η παράκαμψη της Κορνοφωλιάς, ενώ το επόμενο διάστημα οι εργασίες θα συνεχιστούν στον κόμβο της Δαδιάς, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι παράπλευροι δρόμοι που έχουν κατασκευαστεί για την σύνδεση με τη Δαδιά αλλά και με άλλους οικισμούς της περιοχής.

Παράλληλα, μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να παραδοθεί και ο κόμβος της Μάνδρας, ενώ μέχρι το τέλος του έτους εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί και οι ασφαλτικές εργασίες που εκτελούνται σε όλο το τμήμα Αρδάνιο-Μάνδρα. Όσον αφορά την παράκαμψη του Προβατώνα, όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Διευθυντής Περιφερειακής Υπηρεσίας της Εγνατίας Α. Ε., Πασχάλης Τσουκαλάς, παραμένει σε εκκρεμότητα το ζήτημα των απαλλοτριώσεων, για τις οποίες αναμένονται εντός των επόμενων μηνών οι εγκρίσεις του υπουργείου, ώστε να συνεχιστούν οι εργασίες που διακόπηκαν το 2014, όταν το ελληνικό δημόσιο «πάγωσε» την καταβολή των ποσών προς τους δικαιούχους και οι απαλλοτριώσεις κατέπεσαν.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο