Με δικαστική εντολή στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το παλιό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Σε εφαρμογή τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων το παλιό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το οποίο διεκδικεί ο Δήμος προκειμένου να στεγάσει διάφορες υπηρεσίες, παραδόθηκε χθες 20/12 από τη διοίκηση του ΠΓΝΕ στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Είχε προηγηθεί η 1489/2017 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο τελεσίδικα διέτασε την παράδοση του κτιρίου στο Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης.

Με ανακοίνωσή του ο διοικητής του ΠΓΝΕ Δημήτρης Αδαμίδης αναφέρει αναλυτικά το χρονικό της εγκατάλειψης του κτιρίου και όλων όσων προηγήθηκαν μέχρι να φτάσουμε στη σημερινή εξέλιξη. Σημειώνεται πως πριν λίγες μέρες, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης συναντήθηκε στην Αθήνα με τον αναπλ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσιρώνη, ο οποίος είπε ότι θα επιληφθεί του θέματος ώστε να περάσει η χρήση του χώρου στο Δήμο.

Παράλληλα, ο κ. Αδαμίδης, θέτει μία σειρά ερωτημάτων για το θέμα, όπως «γιατί δεν παρελήφθη το κτίριο από τη ΔΕΠΑΝΟΜ;» ή «γιατί δόθηκε άδεια εγκατάστασης συλλόγων άσχετων με το αντικείμενο της Υγείας (μέχρι και σε ιδιωτικό γυμναστήριο τζούντο)», «γιατί το ΠΓΝΕ πλήρωνε λογαριασμούς ΔΕΗ και νερού για δαπάνη τρίτων;» ενώ ρίχνει τα βέλη του προς προηγούμενες διοικήσεις που δεν ενημέρωσαν το υπουργείο για την παύση της χρήσης του χώρου ως νοσοκομείο.

Τέλος, ο κ. Αδαμίδης σημειώνει πως  «το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και οι φορείς του Έβρου (Δήμος, Αντιπεριφέρεια) έχουν πλέον επιτακτικό καθήκον να αξιοποιήσουν το ταχύτερο δυνατό τις εγκαταστάσεις του παλιού νοσοκομείου προς όφελος των πολιτών».  

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο