Μετά από 6 χρόνια «ξηρασίας»… άρχισαν προσλήψεις στο ΠΓΝΕ

Τις προσλήψεις που έχουν ήδη γίνει, αυτές που έχουν δρομολογηθεί κι όσες προγραμματίζονται για το άμεσο μέλλον για τα νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου, ανακοίνωσε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου Δημήτρης Αδαμίδης.

Όπως αναφέρει, μετά από 6 χρόνια, έχουν αρχίσει να γίνονται προσλήψεις προσωπικού στα νοσηλευτικά ιδρύματα του νομού. Ενδεικτικά, αναφέρει ότι στο Διοικητικό προσωπικό το 2010 υπηρετούσαν 83 άτομα, το 2014 μειώθηκαν σε 58 και τώρα με τις νέες προσλήψεις και τις ήδη ολοκληρωμένες μετατάξεις θα φτάσουν τους 76.

Ο διοικητής έδωσε στη δημοσιότητα λίστα με τις προσλήψεις που έχουν γίνει και όσες προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα, σε διάφορους τομείς των νοσοκομείων.

Συγκεκριμένα:

1. Προσλαμβάνονται 12 διοικητικοί για τη Νοσηλευτική Μονάδα Αλεξανδρούπολης
2. Προσλαμβάνονται 2 διοικητικοί για τη Νοσηλευτική Μονάδα Διδυμοτείχου
3. Έγινε πρόσληψη 2 Γιατρών μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και τη Μονάδα Νεογνών
4. Προσελήφθη 1 τραυματιοφορέας για Διδυμότειχο
5. Ολοκληρώνεται η πρόσληψη μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ 2 νοσηλευτών για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας
6. Βρίσκονται στο στάδιο αξιολόγησης οι αιτήσεις για 5 μόνιμους Γιατρούς ΕΣΥ για την Αλεξανδρούπολη ( 2 Ακτινοθεραπευτές, 1 Αναισθησιολόγος, 1 Παθολογοανατόμος και 1 Παιδίατρος)
7. Ολοκληρώθηκε η κρίση και προσλαμβάνονται 2 μόνιμοι Γιατροί ΕΣΥ για την Αλεξανδρούπολη (1 Ορθοπεδικός και 1 Παθολόγος για τη ΜΕΘ
8. Αξιολογούνται οι αιτήσεις για πρόσληψη 2 Ακτινοφυσικών και 1 Τεχνολόγου Ακτινολογικού για τον Γραμμικό Επιταχυντή (Δωρεά Ιδρύματος Νιάρχου)
9. Αξιολογούνται οι αιτήσεις για πρόσληψη 4 μονίμων Γιατρών ΕΣΥ( 1 Παθολόγος, 1 Χειρουργός, 1 Ορθοπεδικός και 1 Νεφρολόγος)
10. Διορίζεται 1 υπάλληλος Πληροφορικής στο Διδυμότειχο 11. Αναμένονται 5 Επικουρικοί υπάλληλοι στο Διδυμότειχο ( 2 Νοσηλευτές, 1 Μάγειρας και 2 Βοηθοί)
12. Ολοκληρώνεται η μετάταξη 1 Παιδιάτρου για τη Μονάδα Νεογνών

Πρόσβαση των Ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας

Επίσης, ο κ. Αδαμίδης μιλά και για το μεγάλο θέμα της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο δημόσιο σύστημα υγείας. Με το ν.4368/2016 και την ΚΥΑ Α3(γ)/ΓΠ/οικ.25132/4-4-2016 θεσπίζεται για πρώτη φορά το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας για την παροχή νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους.

Τι δικαιούμαι σαν ανασφάλιστος;

-Ό,τι ακριβώς δικαιούνται και οι ασφαλισμένοι από τις δημόσιες δομές υγείας.
– Ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε νοσοκομεία του ΕΣυ ή πανεπιστημιακά, ΠΕΔΥ, Κέντρα Υγείας, μονάδες ψυχικής υγείας, δομές απεξάρτησης.
– Το σύνολο των νοσηλευτικών και διαγνωστικών πράξεων χωρίς καμία χρέωση
– Προγραμματισμένα χειρουργεία χωρίς καμία χρέωση – Πρόληψη και προαγωγή υγείας χωρίς καμία χρέωση
– Δωρεάν οδοντιατρική, μαιευτική περίθαλψη και προγραμματιισμό τοκετών στο Δημόσιο
– Χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής από τα ιδιωτικά και τα δημόσια φαρμακεία – Φυσικοθεραπείες, λογοθεραπείες, εργοθεραπείες, ψυχοθεραπείες και πράξεις ειδικής αγωγής καθώς και χορήγηση ιατρικών βοηθημάτων και αναλωσίμων υλικών Πώς δικαιούμαι των παροχών; – Αν είσαι Έλληνας πολίτης ή διαμένεις νόμιμα στην Ελλάδα, απευθύνεσαι σε όλες τις δημόσιες δομές με το ΑΜΚΑ σου.
– Αν δεν μένεις νόμιμα στην Ελλάδα αλλά ανήκεις σε κάποια ευάλωτη ομάδα που χρήζει άμεσης υγειονομικής κάλυψης (έγκυες, παιδιά, χρόνιοι, ανάπηροι, ψυχικά ασθενείς, κτλ) δικαιούσαι την Κάρτα Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού – Όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως νομικού καθεστώτος δικαιούνται πρόσβασης στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών

Πού να απευθυνθώ;

– Αν έχεις ΑΜΚΑ σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας που οφείλουν να σου διασφαλίσουν άμεσα πλήρη πρόσβαση στις υπηρεσίες τους.
– Αν δεν έχεις ΑΜΚΑ ή νομιμοποιητικά έγγραφα διαμονής, αλλά ανήκεις σε ευάλωτη ομάδα πληθυσμού (α.33 του 4368/2016), στα Γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων ή στις Διοικητικές Υπηρεσίες των Νοσοκομείων όπου θα σε ενημερώσουν πώς μπορείς να βγάλεις την Κάρτα Υγειονομικής Περίθαλψης.

Ποιους αφορά η ρύθμιση;
– 2.5 εκατομμύρια ανασφάλιστων πολιτών
– Όσους έχασαν την ασφάλισή τους, ακόμα και αν έχουν χρέη στο ταμείο τους – Όσους διαμένουν νόμιμα στη χώρα αλλά και Όσους δεν έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα διαμονής, αλλά χρήζουν άμεσης υγειονομικής περίθαλψης ως μέλη ευάλωτων ομάδων (π.χ. ανήλικοι, έγκυες, άτομα με αναπηρία, τοξικοεξαρτημένοι, άστεγοι κλπ.)

Τι χρειάζεται να πληρώσω;

– Δε χρειάζεται να πληρώσεις απολύτως τίποτα για το σύνολο των νοσηλευτικών και διαγνωστικών πράξεων και για εξωνοσοκομειακές θεραπείες, εμβολιασμούς και πρόληψη
-Υποχρεούσαι στις ίδιες συμμετοχές που έχουν και οι ασφαλισμένοι στη φαρμακευτική δαπάνη, εκτός αν εμπίπτεις στις εισοδηματικές, κλινικές και κοινωνικές εξαιρέσεις της ΚΥΑ, οπότε και πάλι έχεις μηδενική συμμετοχή
– Δε χρειάζεται να πληρώσεις τίποτα αν εξαιρείσαι των συμμετοχών λόγω ειδικότερων διατάξεων

Πού μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες;

Μπορείς να απευθυνθείς στις Διοικητικές Υπηρεσίες του Νοσοκομείου και στα Κέντρα Υγείας, ΠΕΔΥ, Αγροτικά Ιατρεία, στο Υπουργείο Υγείας, στο Υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr