Μεγαλώνω μαμά

της Γιώτας Αγαπητού

Νύχτα γλυκιά, σχεδόν ξημερώματα και η ησυχία βασιλεύει στο σπίτι, αλλά και στην πόλη που σε λίγη ώρα θα ξυπνήσει για να ξεχυθεί στη ζωή. Μετά από μία έντονη μέρα γεμάτη κούραση κάθομαι στο περβάζι του παραθύρου με συντροφιά ένα ποτήρι κρασί, γιατί μια τέτοια νύχτα που όρεξη για ύπνο. Έχοντας ένα κομμάτι χαρτί και ένα στυλό ασυναίσθητα αρχίζω να γράφω σ’ εσένα μαμά, γιατί αυτή τη στιγμή νιώθω έντονα την ανάγκη να σου πω πως  πια μεγάλωσα.

Μεγαλώνω μαμά και δεν έχω πια κοτσιδάκια τα μαλλιά. Τα μαλλιά μου εδώ και χρόνια είναι ταλαιπωρημένα από τις βαφές και τα πιστολάκια των κομμωτηρίων.

Μεγαλώνω μαμά και τα όνειρά μου πια πατάνε γερά στη γη, όπως τα πόδια μου. Τα θέλω μου έχουνε σχέση με πιο απλά και ουσιώδη πράγματα, παίρνοντας τη ρεβάνς από τα όνειρα που έκανα παιδί.

Μεγαλώνω μαμά, θυμάσαι που σου έλεγα ότι όταν μεγαλώσω θέλω ν’ ασχοληθώ με τα κοινά για να βοηθήσω τους ανθρώπους; Μόνο που τώρα πια διαπίστωσα ότι πολιτική σημαίνει βοηθάω τον εαυτό μου και όχι το καλό των απλών ανθρώπων που το χρειάζονται. Ότι για να γίνεις πολιτικός πρέπει να βάλεις το ατομικό σου συμφέρον πάνω από το γενικό, με λίγα λόγια πρέπει να ιδιωτεύσεις.

Μεγαλώνω μαμά, μα εδώ και καιρό τα ψηλοτάκουνά μου βρίσκονται στην παπουτσοθήκη, έχοντας δώσει τη θέση τους σε ποιο άνετα παπούτσια, για να μπορώ με ευκολία να κυνηγάω το παιδί όταν τρέχει, γιατί έχω γίνει και γω μαμά πια και αγωνιώ για το μέλλον του παιδιού μου, αλλά και των παιδιών όλου του κόσμου.

Μεγαλώνω μαμά, κάποτε σου έλεγα ότι μοναδικός σύντροφός μου είναι η βαλίτσα μου και ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορώ να την πάρω και να πάω να ζήσω σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου μ’ ευκολία, κάνοντας μία νέα αρχή.

Θυμάσαι μαμά που σου έλεγα ότι πάντα αυτή η χώρα με πληγώνει;

Μεγαλώνω μαμά και εκνευρίζομαι με αυτούς που δίνουν αξία σε ανθρώπους με τίτλους και εξουσία, αδιαφορώντας για τ’ ότι ο μοναδικός τίτλος στον οποίο πρέπει να δίνουμε αξία είναι η λέξη «Άνθρωπος».

Μεγαλώνω μαμά και συνεχίζω να μην πιστεύω στις κάθε είδους ομάδες πολιτικές, θρησκευτικές, κοινωνικές, γιατί απλούστατα δεν πιστεύω στον διαχωρισμό των ανθρώπων με βάση το χρώμα και τη φυλή τους, αλλά με βάση τις αξίες που γαλουχήθηκαν, γιατί όλοι μας είμαστε άνθρωποι και πανανθρώπινοι από τη φύση της ψυχής μας.

Μεγαλώνω μαμά και τώρα πια προσπαθώ να μην επιτρέπω σε ανούσια πράγματα να με στεναχωρούν, γιατί έχω μάθει να είμαι δυνατή και να μη δείχνω εύκολα τα συναισθήματά μου παρά μόνο σε ανθρώπους που θεωρώ απόλυτα δικούς μου.

Μεγαλώνω μαμά και δεν αντέχω άλλο πια τη συνάδελφο που ερχόμενη στη δουλειά βγάζει όλες τις γκρίνιες και τις ιδιοτροπίες της. Θα ήθελα  όμως μια μέρα να της πω να τ’ αφήσει όλα αυτά στην άκρη και να έρθει με θετική διάθεση στη δουλειά, έτσι για αλλαγή.

Μεγαλώνω μαμά και φοβάμαι όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Πολλές φορές θα θελα να ‘μουν και πάλι το μικρό κοριτσάκι που θα έτρεχε στην αγκαλιά του μπαμπά και κείνος να με προστάτευε κάνοντάς με να μη φοβάμαι τίποτα, γιατί μαμά ο μπαμπάς ήτανε και θα είναι ο ήρωας μου.

Μεγαλώνω μαμά και έξω έχει αρχίσει να ξημερώνει, σε λίγη ώρα πρέπει να ετοιμαστώ για τη δουλειά, είμαι βάρδια εφτά τρεις.

Μεγαλώνω μαμά…!!!

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του