Μεγάλη επιτυχία της δράσης Let’s do it Samothraki!

Περίπου 150 άτομα συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής στο λιμάνι της Σαμοθράκης,  για να συμμετέχουν στην πανελλαδική δράση.
Πάνω από 60 ενήλικοι και 70 παιδιά διασκέδασαν, δημιούργησαν, αντάλλαξαν πληροφορίες για την ανακύκλωση και καθάρισαν παραλίες με σκοπό να προωθήσουν τον εθελοντισμό και την αισθητική βελτίωση του τόπου τους.

Μέσα στο πλαίσιο του κινήματος Let’s do it Greece, o νεοσύστατος Σύλλογος «Βιώσιμη Σαμοθράκη» διοργάνωσε την Κυριακή στο λιμάνι της Καμαριώτισσας μία δράση για όλη την οικογένεια. Πάνω από 60 ενήλικοι και 70 παιδιά διασκέδασαν, δημιούργησαν, αντάλλαξαν πληροφορίες για την ανακύκλωση και καθάρισαν παραλίες στην Σαμοθράκη με σκοπό να προωθήσουν τον εθελοντισμό και την αισθητική βελτίωση του τόπου τους.

Η συνεργασία με των φορέων και με άλλους συλλόγους της Σαμοθράκης, η ενεργή συμμετοχή των δυο Κ.Δ.Α.Π. του νησιού και της Λέσχης  «Φάμπρικα Πολιτισμού», η διαθεσιμότητα των διευθυντών όλων των σχολείων μαζί με το ενδιαφέρον που έδειξαν κάποιες δασκάλες από το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο της Καμαριώτισσας, ήταν απαραίτητα στοιχεία για το επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Ο Δήμος Σαμοθράκης στήριξε την δράση και πρόσφερε οχήματα και εξοπλισμό για την διεξαγωγή της. Σε ένα χαλαρό και ευχάριστο κλίμα τα πιο μικρά παιδιά του νησιού καθάρισαν ένα μικρό κομμάτι της παραλίας της Καμαριώτισσας και έπειτα δοκίμασαν να επαναχρησιμοποιήσουν αντικείμενα κάνοντας κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά. Ταυτόχρονα οι έφηβοι και οι ενήλικοι μεταφέρθηκαν στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στο ακρωτήρι του νησιού, και μάζεψαν τα σκουπίδια που υπήρχαν στην παραλία και στον κάμπο έως το λιμάνι της Καμαριώτισσας. Όλοι πέρασαν ευχάριστα προσφέροντας κάτι στο τόπο τους και μοιράστηκαν με τις ερχόμενες γενιές πολλές πληροφορίες γύρω από την ανάγκη που υπάρχει για την μείωση των σκουπιδιών που παράγουμε καθημερινά.

Στο τέλος όλα τα παιδιά δημιούργησαν το «Δένδρο της Γης» με τα περιβαλλοντικά μηνύματα και τις ευχές τους για ένα πιο καθαρό περιβάλλον. Μείνανε εκεί κρεμασμένα τα ξυλάκια με εκφράσεις όπως: «Είμαστε μέρος της φύσης. Ας την αγκαλιάσουμε!», «Μην είσαι θεατής, γίνε εθελοντής», «Να αγαπάμε τον τόπο μας, Σαμοθράκη», «Φυτεύω ένα δένδρο… φυτεύω μία ελπίδα», «Είναι δική μας ευθύνη», «Μην πετάτε σκουπίδια στις παραλίες, η Γη καθαρή!», «Σκουπιδάκι σκουπιδάκι είσαι εδώ; Παίρνω τον κάδο μου και τρέχω να σε βρω!», «Το πλανήτη σαν τα μάτια μας» και πολλά άλλα.

Ανάμεσα σε άλλες κοινωνικό – περιβαλλοντικές δραστηριότητες,  σκοπός του συλλόγου «Βιώσιμη Σαμοθράκη» είναι η συνέχιση τέτοιου είδους δράσεων, ίσως μικρότερης κλίμακας, σε κάθε χωριό του νησιού για να συμμετέχουν όλοι οι κάτοικοι στην ιδέα και στην πράξη του εθελοντισμού και της συνεργασίας.

Περαιτέρω πληροφορίες στο e mail sustainablesamothraki@gmail.com ή στα τηλ 6972813451 (Μυρσίνη Τσίπου) και 6970364600 (Καρλότα Μαρανιόν). Φωτογραφίες Σοφία Β.

όλοι οι συμμετέχοντες στη δράση Let’s do it Greece στη Σαμοθράκη
Εκστρατεία εθελοντών για καθαρισμό

Εθελοντές στο λιμάνι της Καμαριώτισσας
Το μήνυμα στο δέντρο της γης
Εγγραφές και παραλαβή διακριτικών εθελοντών
Δραστηριότητες
Το Δενδρο της Γης

 

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του