efhmerida1

Μαθητές του ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου διακρίθηκαν σε εκπαιδευτικό διαγωνισμό

Από απλά υλικά και χρησιμοποιημένα εξαρτήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών αποτελείται ο σεισμογράφος που κατασκεύασαν 12 μαθητές του ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου, ο οποίος μάλιστα βραβεύτηκε για την πρωτοτυπία του στα πλαίσια εκπαιδευτικού διαγωνισμού, στον οποίο συμμετείχαν 25 σχολεία από όλη την Ελλάδα.

Οι 12 μαθητές του τομέα Πληροφορικής της Β΄τάξης και της ειδικότητας Τεχνικών Πληροφορικής και Δικτύων της Γ΄τάξης του ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου, βραβεύτηκαν από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό με θέμα «Φτιάξε το δικό σου σεισμογράφο» στο πλαίσιο του προγράμματος «Τα Σχολεία Μελετούν Τους Σεισμούς», που διοργάνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και η Ελληνογερμανική Αγωγή υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας, τα παιδιά σε συνεργασία με τους καθηγητές της πληροφορικής του σχολείου και τη συνδρομή του καθηγητή της Φυσικής, κατασκεύασαν από απλά υλικά και χρησιμοποιημένα εξαρτήματα Η/Υ, τον σεισμογράφο τους και δημιούργησαν ενημερωτική ιστοσελίδα μέσω της οποίας δίδονται πληροφορίες για τους σεισμούς και τους τρόπους προστασίας των πολιτών και κυρίως των ατόμων που αντιμετωπίζουν αναπηρίες.

«Η διάκριση αυτή ήταν μία ηθική ικανοποίηση για την εργασία μας, όμως όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα από τη συμμετοχή σε έναν διαγωνισμό, αυτό που μετράει είναι το κέρδος της συνεργασίας, της γνώσης και της εμπειρίας», είπε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας, ο καθηγητής Πληροφορικής και ένας εκ των τριών υπεύθυνων καθηγητών του προγράμματος, Ευάγγελος Σαρκετζής.

Η εκδήλωση της βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Μαϊου, στο τηλεσκόπιο Δωρίδη στο Εθνικό Αστεροσκοπείο.

Μαθητές που συμμετείχαν:

Β’ Τάξη

Βαρσαμίδης Χαράλαμπος, Γιουβάνογλου Φωτεινή, Ντεμιρτσιάν Αρτούρ, Παπάζογλου Δημήτριος,

Σέτσερης Αθανάσιοςν

Γ’ Τάξη

Βαρσαμίδης Παναγιώτης, Γκάγκαλης Στέλιος Μάριος, Δουλούδης Παναγιώτης, Λαμπρινούδης

Αλέξανδρος, Μουλλάς Απόστολος, Πατλάκας Αναστάσιος, Πατσιαμανίδης Πέτρος

Καθηγητές Πληροφορικής

Σαρκετζής Ευάγγελος, Τασίδου Δήμητρα, Τσιοράλη Θεοπούλα

Ευχαριστούν θερμά τους συνάδελφους καθηγητές Καρανικολαΐδη Δημήτριο, Δημάδη Ελένη και Καψίδη Ιωάννη – Δημήτριο για την πολύτιμη βοήθεια τους.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Οι μαθητές και των τριών ομάδων ενεπλάκησαν ενεργά σε δραστηριότητες έρευνας, σύνθεσης, υλοποίησης και αντιμετώπισαν την πρόκληση που τους δόθηκε με υψηλό αίσθημα κοινής ευθύνης.

Ανέλαβαν πρωτοβουλίες, αντάλλαξαν ιδέες , εξέφρασαν απόψεις και παρήγαγαν λύσεις φέρνοντας εις πέρας το όλο εγχείρημα σαν “μικροί επαγγελματίες”. Εργάστηκαν με ενθουσιασμό, συνέπεια, κριτικό πνεύμα και πειθαρχία. Επίσης, οι κοινωνικές δεξιότητες επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης μεταξύ τους, ενισχύθηκαν σημαντικά. Οι στόχοι που τέθηκαν στην αρχή του έργου επιτεύχθηκαν με το παραπάνω .

INFO:

Η σύνθεση της εργασίας όλων των ομάδων έγινε στην πλατφόρμα Wix και είναι δημοσιευμένη στο σύνδεσμο:

http://www.dtasidou.wix.com/ed-earthquakes

 

 

Ο σεισμογράφος των μαθητών έχει στην τελική του μορφή

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr