Μήνυμα ισότητας και αλληλεγγύης μεταξύ όλων των Ελλήνων πολιτών

Του Πρωθυπουργού από τον μειονοτικό οικισμό Φιλλύρας Ροδόπης. Εξήγγειλε τη δωρεάν παροχή ψηφιακών δεκτών στους κατοίκους, για να ενημερώνονται από τα ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Μήνυμα ισότητας και αλληλεγγύης μεταξύ όλων των Ελλήνων πολιτών εξέπεμψε από τον μειονοτικό οικισμό Φιλλύρας Ροδόπης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εξήγγειλε τη δωρεάν παροχή ψηφιακών δεκτών στους κατοίκους, για να ενημερώνονται από τα ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον οικισμό στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θράκη και μιλώντας στους κατοίκους τόνισε ότι έχει ένα όραμα για ανοιχτές και δημοκρατικές κοινωνίες, όπου η σχέση των πολιτών με το κράτος δεν επηρεάζεται από την καταγωγή ή το θρησκευτικό τους φρόνημα. Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι στόχος του είναι μια σύγχρονη δημόσια μειονοτική εκπαίδευση για να σταματήσει το φαινόμενο της εκτεταμμένης μαθητικής διαρροής στα σχολεία της Θράκης και να δημιουργούνται ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση και στην επαγγελματική αποκατάσταση για όλους τους Έλληνες πολίτες. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης τη δωρεάν παροχή ψηφιακών δεκτών προς όλους τους πολίτες των ορεινών οικισμών της Θράκης για να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην ενημέρωση απο τα ελληνικά τηλεοπτικά δικτύα.

«Όλοι οι πολίτες έχουν δικαίωμα να βλέπουν τα ελληνικά κανάλια, τη ζωή και τις ειδήσεις σε όλη την υπόλοιπη χώρα. Έδωσα εντολή χθες στον υπουργό ψηφιακής πολιτικής, ώστε άμεσα στην περιοχή σας που αφορά 120.000 πολίτες, να σας δοθούν δωρεάν δορυφορικά πιάτα και αποκωδικοποιητές, ώστε να μπορείτε να παρακολούθειτε όλες τις δημόσιες συχνότητες και τα προγράμματα της ελληνικής τηλεόρασης της επιλογής σας», τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας νωρίτερα στη Φιλύρρα.

Η απόφαση Παππά για δωρεάν ελληνικά κανάλια δορυφορικά σε μειονοτικούς πληθυσμούς

Απόφαση με την οποία παρέχεται δωρεάν δορυφορική πρόσβαση στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς στους μειονοτικούς πληθυσμούς της Θράκης, υπέγραψε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

Το νέο πρόγραμμα ονομάζεται «Επιχορηγούμενη Δορυφορική Πρόσβαση των Μειονοτικών Πληθυσμών της Θράκης στους Ελληνικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς Ελεύθερης Λήψης» και αναμένεται να καλύψει περίπου 120.000 πολίτες οι οποίοι ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα του Έβρου, της Ξάνθης και της Ροδόπης.

Η δράση υλοποιείται με δημόσια επιχορήγηση, μέσω της οποίας κάθε δικαιούχος θα επιλέγει τον πάροχο και το πρόγραμμα που τον εξυπηρετεί. Το συνολικό κόστος της ανέρχεται στα 3,72 εκατ. ευρώ. Η δημόσια επιχορήγηση θα καλύψει το κόστος χορήγησης του απαραίτητου εξοπλισμού (δορυφορικό – τερματικό – «πιάτο» και αποκωδικοποιητής, καλωδίωση και εξαρτήματα) και, κατά περίπτωση, και την εγκατάσταση.

Επίσης, οι πάροχοι δεσμεύονται να παρέχουν στους δικαιούχους δωρεάν και χωρίς χρονικό περιορισμό, πρόσβαση στα προγράμματα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης πανελλαδικής εμβέλειας.

Ο υπουργός Νίκος Παππάς δήλωσε για το πρόγραμμα: «Το έργο συμβάλλει στην εξοικείωση των μειονοτικών πληθυσμών με τις ραγδαία εξελισσόμενες δορυφορικές τεχνολογίες και υπηρεσίες, στη μείωση του ψηφιακού φάσματος μεταξύ των Ελλήνων πολιτών στις διάφορες περιοχές της επικράτειας και στην ισότιμη συμμετοχή των πολιτών στην πληροφόρηση».

Αναφορά Τσίπρα στη θρακιώτικη ρίζα του και στον σεΐχη Bedreddin

«Κατά μία έννοια έλκω και καταγωγή από τη Θράκη, διότι η μητέρα της μητέρας μου γεννήθηκε σε ένα χωριό λίγο έξω από την Αδριανούπολη, έχω δηλαδή μια ρίζα θρακιώτικη», είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στους κατοίκους της Φιλύρας Ροδόπης.

Αναφέρθηκε επίσης στον Θρακιώτη σεΐχη Bedreddin, τον οποίο χαρακτήρισε «σπουδαίο άνθρωπο, που υπερασπίστηκε το συμφέρον του θρακιώτικου λαού». Όπως αναφέρει το e-vertigo.gr, «γνωρίζω ότι από τα μέρη αυτά προέρχεται ένας πολύ σπουδαίος άνθρωπος, για τον οποίο έχω μεγάλο σεβασμό. Ο σεΐχης Μπεντρεντίν ήταν Έλληνας και Τούρκος μαζί, πάνω απ’ όλα όμως ήταν ένας άνθρωπος που σέβονταν την θρακιώτικη καταγωγή του, ήταν σοσιαλιστής αλλά και θρησκευόμενος, ήταν ένας άνθρωπος που αγωνίστηκε μέχρι τέλους, έδωσε τη ζωή του για να πολεμήσει την αδικία και για να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον του θρακιώτικου λαού. Ένας άνθρωπος που πάλεψε να καταργήσει τις μεταξύ μας “αποστάσεις” που κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν για να ενισχύσουν τις δικές τους θέσεις. Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να γίνει το παράδειγμά μας…»

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr