efhmerida1

Μήνας της ΑΜΘ ο Φεβρουάριος για την Aegean

Με τις ομορφιές, τα χαρακτηριστικά και την ιδιαίτερη γαστρονομία της περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα γεμίσει τα αεροσκάφη, τους ιστότοπους και τα κανάλια της η αεροπορική εταιρεία Aegean, για όλο το μήνα Φεβρουάριο.

Την ίδια στιγμή, οι αντιδράσεις για τις υψηλές τιμές των εισιτηρίων στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Αθήνα, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Η εταιρεία συνεργάστηκε με τοπικούς παραγωγούς και φορείς της περιοχής ώστε να αναδείξει, με μια σειρά ενεργειών μέσα από τα κανάλια της όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά της ΑΜΘ που μπορούν να την καταστήσουν ως ένα μοναδικό προορισμό σε Ελλάδα και εξωτερικό. Πρόκειται για την πρωτοβουλία «Όλη η Ελλάδα κοντά», στο πλαίσιο της οποίας, όπως και στα αφιερώματα των προηγούμενων μηνών, η AEGEAN συνεργάστηκε με τοπικούς παραγωγούς και φορείς της περιοχής, όπως το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, ώστε να αναδείξει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

Έτσι, όλοι οι επιβάτες σε όλες τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού το μήνα Φεβρουάριο, θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μια αυθεντική γεύση από τη γαστρονομία της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, μέσα από παραδοσιακά προϊόντα τοπικών παραγωγών όπως οι εταιρίες Βικελίδης –Χρυσανθίδης ΑΒΕΕ (Κουραμπιέδες), αλλαντικά Παπαδόπουλος, τυροκομείο Ζαρζαβατσάκη και Κτήμα Χατζηγεωργίου, που επιλέχθηκαν από την AEGEAN, για να ‘ταξιδέψουν’ σε όλο το δίκτυο τις γεύσεις της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Όσοι βρεθούν στα Business Lounges της AEGEAN, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν παραδοσιακές, αλλά και πρωτότυπες γεύσεις από τη Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς θα προσφέρονται μίνι σνακ με παραδοσιακό σαλάμι Ξάνθης και μοτσαρέλα, ποκιλία τοπικών τυριών, μαρμελάδα πιπεριά, σοκολατάκια τυριού και παραδοσιακή οινούτα (μουστόπιτα) Θράκης.

Επιπλέον, για τους επιβάτες Business Class, ο συνεργαζόμενος σεφ της εταιρείας, κ. Νίκος Σαράντος δημιούργησε δύο επιπλέον επιλογές μενού, εμπνευσμένες από χαρακτηριστικές γεύσεις της γαστρονομίας της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Μοσχαράκι ραγού από το Κισκέκι Αλεξανδρούπολης σε κους κους και λάχανο μαγειρευτό με τομάτα και μπούκοβο, αλλά και γαρίδες και μύδια από την Σηλυβρία Θράκης με σπαράγγια Καβάλας σε άγριο ρύζι με φλοιό. Στις επιλογές για κρασιά, προστίθεται από τον συνεργάτη της εταιρείας, κ. Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW (Master of Wine), το κρασί «Merlot 2013/2014» Κτήμα Χατζηγεωργίου.

Συνεχίζονται τα παράπονα για τα ακριβά εισιτήρια

Η παραπάνω πρωτοβουλία μπορεί να είναι αξιόλογη και όντως να βοηθήσει στην προσέλκυση επισκεπτών, ωστόσο, το θέμα που αποτελεί ‘αγκάθι’, ειδικά για τον Έβρο, είναι οι τιμές των εισιτηρίων της εταιρείας, στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Αθήνα, την στιγμή μάλιστα που το αεροδρόμιο του Έβρου έχει αρκετά χαμηλούς φόρους. Φορείς, όπως το Επιμελητήριο, ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων και τουριστικοί πράκτορες, έχουν κατά καιρούς καταθέσει επιστολές διαμαρτυρίας στην εταιρεία και υπομνήματα προς τα αρμόδια υπουργεία, ζητώντας τη μείωση των τιμών των εισιτηρίων, οι οποίες, όπως λένε, τα τελευταία χρόνια, έχουν ξεφύγει. Μάλιστα, το Επιμελητήριο Έβρου, πριν από αρκετούς μήνες, σε επιστολή του προς το υπουργείο Μεταφορών και την Επιτροπή Ανταγωνισμού, κατήγγειλε τη ‘σχεδόν ληστρική τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας’.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πτήση Θεσσαλονίκης – Αθήνας κατά την οποία το αεροπλάνο τυγχάνει να διανύει την ίδια απόσταση με τη πτήση Αλεξανδρούπολης- Αθήνας, γίνεται με μεγάλα αεροσκάφη, όπως θα μπορούσε να γίνεται και στην περίπτωση του δρομολογίου Αλεξανδρούπολη-Αθήνα, με πιο συμφέρον κόστος και για την εταιρεία, με κόστος εισιτηρίου που ξεκινά από τα 32 ευρώ. Την ίδια στιγμή οι κάτοικοι του Έβρου καλούνται να πληρώσουν κατά μέσο όρο 200 ευρώ για μια παρόμοια πτήση και φτάνει μέχρι το ποσό των 250 ευρώ.

http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/102943/listrikes-xreoseis-sta-eisitiria-tis-aegean-kataggellei-to-epimelitirio-evrou

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr