efhmerida1

Λιβανός και Κοπελούζος στην Αλεξανδρούπολη για τον LNG

Την Αλεξανδρούπολη επισκέφθηκαν χθες ο Πήτερ Λιβανός, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GasLog και ο Δημήτρης Κοπελούζος, πρόεδρος της Gastrade.

Στην ατζέντα των δύο κορυφαίων ελλήνων επιχειρηματιών βρέθηκε η επένδυση της πλωτής εξέδρας υγροποιημένου φυσικού αερίου στην πρωτεύουσα του Έβρου, για την υλοποίηση της οποίας έχουν, εδώ και λίγους μήνες, ενώσει τις δυνάμεις και τα…budget τους.

Οι δύο επενδυτές βρέθηκαν στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης και στη συνέχεια συναντήθηκαν στο λιμάνι με τον πρόεδρο του ΟΛΑ Χρήστο Δούκα, τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο, τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλο Τοψίδη και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΛΑ,  η συγκεκριμένη επίσκεψη έχει ισχυρό συμβολισμό, αφού οι κκ Λιβανός και Κοπελούζος επέλεξαν να έρθουν οι ίδιοι στην περιοχή  και να συζητήσουν με τους τοπικούς φορείς και όχι να στείλουν εκπροσώπους τους, θέλοντας να δείξουν τη βαρύτητα που έχει για αυτούς το projectτης Αλεξανδρούπολης. Η συζήτηση, όπως ήταν αναμενόμενο, επικεντρώθηκε γύρω από το ενεργειακό κομμάτι σε συνδυασμό κυρίως με το λιμάνι και τις υποδομές του.

«Το λιμάνι οφείλει να υποστηρίξει τα ενεργειακά έργα, όπως ο LNG, στη φάση κατασκευής και λειτουργίας τους» επισήμανε ο κ. Δούκας, επισημαίνοντας πως «πρόκειται για ένα σχέδιο πάρα πολύ μεγάλο και σύμφωνα με τις υποσχέσεις των δύο κυριών, με δεδομένο ότι το στηρίζει τόσο η ελληνική κυβέρνηση, όσο και η τοπική κοινωνία και τα διεθνή funds,σ είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στο έργο αυτό». Όπως επισήμανε, η κρίσιμη συνάντηση που θα ορίσει το ακριβές χρονοδιάγραμμα του έργου, που φημολογείται ότι θα ξεκινήσει να ‘θεμελιώνεται’ στα τέλη του τρέχοντος έτους, θα γίνει σε λίγες μέρες στη Βουλγαρία με τους εκεί φορείς, σε συνάρτηση με τον αγωγό IGB.

Ο κ. Δούκας τόνισε την παράμετρο της προστασίας του περιβάλλοντος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η οικογένεια Λιβανού το έχει αυτό στο DNAτης», ενώ σημείωσε πως από αύριο κιόλας, ο ΟΛΑ με γρήγορο επανασχεδιασμό στο master και businessplanτου, και σε διαρκή επικοινωνία με τους δύο ομίλους, θα κάνει ό,τι χρειάζεται ώστε το λιμάνι να εξυπηρετήσει απόλυτα τις ανάγκες του μεγάλου αυτού ενεργειακού project, προς όφελος του λιμανιού και κυρίως της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας. Παραδέχθηκε πως στο πρότερο masterplanτου λιμανιού δεν είχε προβλεφθεί το μέγεθος μίας τέτοιας επένδυσης, ωστόσο «με ρεαλισμό και σε συνεργασία με τους επενδυτές θα βρούμε τον σωστό και αποτελεσματικό τρόπο για να έχουμε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα».

Όπως εκτίμησε ο κ. Δούκας, «ανοίγονται τεράστιες δυνατότητες στο ενεργειακό κομμάτι για την περιοχή μας, κάτι που θέλησαν να δείξουν οι δύο επενδυτές με τη σημερινή, φυσική τους παρουσία εδώ. Να το δούμε όλοι με τη σοβαρότητα που πρέπει… Συμφωνήσαμε πως όλοι μαζί θα συνεργαστούμε για να φέρουμε εις πέρας ένα δύσκολο, αλλά συναρπαστικό έργο, που θα έχει πολύ θετικά αποτελέσματα για την περιοχή μας».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr