efhmerida1

Λαμπάκης εφ’ όλης της ύλης

Σε θέματα της επικαιρότητας αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης κατά την εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες το πρωί στο γραφείο του στο δημαρχείο.

Ο κ. Λαμπάκης ζήτησε να «πάψουν οι ανόητες φωνές περί προστασίας του περιβάλλοντος για τον LNG», μίλησε για δικαίωση της δημοτικής αρχής στο θέμα του ΧΥΤΥ, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα των διοδίων και την στάση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

LNG: «Μηδενική προσβολή στο περιβάλλον – Θα φέρει επιτέλους θέσεις εργασίας»

Για την προχθεσινή επίσκεψη των επενδυτών Λιβανού και Κοπελούζου, ο κ. Λαμπάκης αποκάλυψε ότι προέκυψε μετά από συνάντηση που είχε ο ίδιος μαζί τους στην Αθήνα, στην οποία συμφωνήθηκε ότι θα ήταν χρήσιμο να υπάρξει μία επίσκεψή τους των ίδιων περιοχή, ώστε να πιστοποιήσουν ότι το έργο πρέπει να γίνει κι ότι είναι αποφασισμένοι να το κάνουν.
«Δώσαμε το στίγμα ότι καλωσορίζουμε έργο κι ότι είμαστε αποφασισμένοι σε οποιονδήποτε ανόητο ή μη γνώστη αυτής της επένδυσης, η οποία έχει μηδενική προσβολή στο περιβάλλον, να την προασπίσουμε και να βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να μη χαθεί… Αν αυτή η επένδυση, σε αυτή την αναβροχιά επενδύσεων δεν γίνει, θα πρέπει όλοι οι θεσμικοί να φύγουμε και δεν ξερώ αν πρέπει να μείνει και κανείς. Τι θα έχει μείνει για να ελπίζουμε ως προοπτική, για να μείνουν τα παιδιά μας σε αυτό τον τόπο;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος σημειώνοντας πως το έργο θα προσφέρει 70-100 θέσεις εργασίας και αρκετά ακόμη γύρω από αυτό, επισημαίνοντας πως θα προσδώσει στον ενεργειακό μας κόμβο σημασία διεθνούς βεληνεκούς. «Δείξαμε ότι είμαστε ενωμένοι όλη η θεσμική κοινωνία…  θέλουμε επιτέλους να δούμε 1 θέση εργασίας στην περιοχή που  καμία κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια δεν μας πρόσφερε».

ΧΥΤΥ: «Δικαιωθήκαμε – Έχω κουραστεί να ανατρέπω Σειρήνες και Κασσάνδρες»

Η επιτροπή του άρθρου 152 της Αποκεντρωμένης Μακεδονίας-Θράκης ακύρωσε την απόφαση του Γενικού Γραμματέα, με την οποία έμπαινε φρένο στην κατασκευή του ΧΥΤΥ στο δήμο Αλεξανδρούπολης, καθώς είχε κριθεί ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν ήταν η αρμόζουσα. Με την απόφαση αυτή της επιτροπής, ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του έργου, με προϋπολογισμό 6,5 εκ ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση της Ειδικής Επιτροπής του Άρθρου 152, η διαδικασία που ακολούθησε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, η οποία διαδικασία κατέληξε στην τελευταία απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του και με την οποία κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός στην προσφεύγουσα εταιρεία «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε.», είναι καθόλα νόμιμη και δεν παραβιάστηκε σε καμία περίπτωση η υποχρέωση του Δήμου για τη συμμόρφωσή του στις αποφάσεις της Ειδικής Επιτροπής.

Ο κ. Λαμπάκης αναφέρθηκε σε μία μειοψηφία και σε κάποια, ελάχιστα ΜΜΕ, τα οποία, όπως είπε, προσπάθησαν να τον «χτυπήσουν», όταν βγήκε η απόφαση του ΓΓ της Αποκεντρωμένης, σπεύδοντας να πουν ότι το έργο χάθηκε οριστικά.

«Έχω κουραστεί να ανατρέπω Σειρήνες και Κασσάνδρες που προσπαθούν να παραπληροφορήσουν και να εκμηδενίσουν τη δημοτική αρχή και εμένα προσωπικά… Μετά από 6,5 χρόνια αν κάνω λάθος μια φορά θα πρέπει να με μαστιγώσουν και να με βάλουν στην γκιλοτίνα;  Δεν είχα δικαίωμα να αγωνιστώ ενάντια σε μία απόφαση του ΓΓ της Αποκεντρωμένης, για να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας και να μπορέσω να πω ότι δεν έκανε εγώ λάθος, αλλά οι άλλοι;» σχολίασε ο δήμαρχος.

Οι νομικοί εκπρόσωποι του δήμου, που υπερασπίστηκαν τις ενέργειες και αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής κατά τη συζήτηση της ένστασης του δήμου από την επιτροπή της περιφέρειας, βγήκαν νικητές, σύμφωνα με τον δήμαρχο κι έτσι με πλειοψηφία 2 προς 1, αποφάνθηκε ότι ο δήμος ορθώς έπραξε όσα έπραξε.

Ο κ. Λαμπάκης τόνισε πως σε 12 μήνες οι δημότες θα μπορούν να απολαύσουν το έργο του ΧΥΤΥ, το οποίο θα οδηγήσει σε μείωση των δημοτικών τελών, λέγοντας μάλιστα ότι η διαχειριστική αρχή της περιφέρειας «πλέει σε πελάγη ευτυχίας, αφού θέλουν να απορροφώνται τα κονδύλια».

Διόδια: «Να δείξουμε ότι έχουμε δύναμη»

Ο κ. Λαμπάκης θα συμμετείχε χθες το μεσημέρι στη σύσκεψη των δημάρχων των περιοχών από τις οποίες διέρχεται η Εγνατία Οδός, η οποία θα πραγματοποιούνταν στην Καβάλα. Όπως σημείωσε, η υπόθεση είναι στα χέρια των αυτοδιοικητικών.

«Δεν κατάλαβε ακόμη η κυβέρνηση την αυτοδιοικητική δύναμη. Νομίζω σήμερα πρέπει να τεθούμε όλοι προ των ευθυνών μας και να δώσουμε σάρκα και οστά σε αυτό που λέμε ότι η αυτοδιοίκηση έχει δύναμη γιατί ξεκινά από το λαό, παίρνει εξουσία από το λαό, ζει και υπάρχει για το λαό,  είναι ο ίδιος  ο λαός.

Αν δεν μπορέσουμε να αποδείξουμε ότι η αυτοδιοίκηση έχει δύναμη και μπορεί να τρέξει κάποια πράγματα τότε γιατί να υπάρχουμε και να επαιρόμεθα ότι είμαστε μια δυναμική ομάδα ανθρώπων που τόσα χρόνια κρατάνε όρθιο το λαό και αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr