Λαμπάκης: «Εξυγίανση» για την παράταξη οι αποχωρήσεις κάποιων στελεχών

«Είχε κληθεί από το πρωί της Τρίτης για να δώσει εξηγήσεις για τη συμπεριφορά της,δεν εμφανίστηκε ποτέ, αποφασίστηκε ομόφωνα η διαγραφή της και λίγες ώρες αργότερα έστειλε μίαεπιστολή αποχώρησης». Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, σχολιάζοντας στον Δέλτα FM και στην εκπομπή «Οι Απέναντι» τα όσα διημείφθησαν τα τελευταία 24ωρα με τη διαγραφή –πού σύμφωνα με το δήμαρχο προηγήθηκε της δήλωσης αποχώρησης- της Όλγας Βρετοπούλου από την παράταξη «Πόλη και Πολίτες».

Ο δήμαρχος έκανε λόγο για διαρροές –αποχωρήσεις μελών της παράταξης που συνιστούν «εξυγίανση» της παράταξης, εκτιμώντας πως μετά από τόσα χρόνια είναι φυσιολογικό να υπάρχουν τέτοια κρούσματα, μεταξύ των περίπου 100 μελών της. Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, η παράταξη παραμένει πολύ ενωμένη και συνεχίζει δυναμικά στο δρόμο προς τις κάλπες.

«Η πολιτική τα έχει αυτά, και μία πολιτική οικογένεια, η μεγαλύτερη αυτοδιοικητική οικογένεια, θα τολμούσα να πω στην περιφέρειά μας, σύμφωνα με το ποσοστό που έχουμε και με τους δημοτικούς συμβούλους, αλλά και με όλες τις δημοτικές κοινότητες και τα τοπικά διαμερίσματα, αντιλαμβάνεστε ότι είναι μία εκλεγμένη οικογένεια περίπου 100 ατόμων. Δεν είναι δυνατόν, σε αυτή την οικογένεια, όσο συμπαγής και να είναι, να μην υπάρχουν και αυτοί οι οποίοι πρέπει να φύγουν, γιατί πρέπει κατά καιρούς να υπάρχει και μία εξυγίανση, στην πολιτική ιδιαίτερα, όπου τα πράγματα μεταβάλλονται,  όχι ιδεολογικά, αν θέλετε, αλλά μέσα από προσωπικές επιδιώξεις του καθενός.

Επομένως, δεν είναι περίεργο και παράλογο, από μία πολύ μεγάλη ομάδα, να υπάρχει μία διαρροή, την οποία εγώ ονομάζω εξυγίανση. Σε ό,τι αφορά στην τελευταία διαρροή, είχε ωριμάσει το πράγμα πάρα πολύ, με μία συμπεριφορά, η οποία δεν στεκόταν ούτε στη δεοντολογία, ούτε στην έννοια της δημοκρατίας, ούτε στους κανόνες που πρέπει να διέπουν μία ομάδα πολιτική, αυτοδιοικητική, όπως η δικιά μας. Όταν λοιπόν κάποιος, ο οποίος έχει μία θεσμική ιδιότητα, εκβιάζει πολιτικά τον επικεφαλής της παράταξής του, προ πάσης εκλογικής διαδικασίας, να του δώσει από τώρα, προεκλογικά για μετεκλογικά, αυτό είναι εκβίαση πολιτική και βέβαια λειτουργεί και εις βάρος των άλλων συναδέλφων που απαρτίζουν αυτή τη μεγάλη ομάδα κι αυτό δεν το ανέχεται ούτε η δημοκρατία, ούτε εγώ, ούτε κανείς άλλος» σημείωσε ο κ. Λαμπάκης ξεκαθαρίζοντας πως από το πρωί της Τρίτης, με την ομόφωνα σύμφωνη γνώμη των δημοτικών συμβούλων της παράταξης και των μελών της δημοτικής κοινότητας, εκλήθη για να δώσει εξηγήσεις η κα Βρετοπούλου, η οποία ωστόσο δεν ανταποκρίθηκε. Έτσι, ο επικεφαλής της παράταξης προχώρησε στη διαγραφή της και λίγες ώρες αργότερα η ίδια ανακοίνωσε την αποχώρησή της.

«Δεν στεναχωριέμαι, όταν φεύγειένας που βλάπτει την ομάδα, έρχονται 10 από πίσω» σημείωσε ο δήμαρχος και συνέχισε υπογραμμίζοντας: «Η κοινωνία μας,και στην Περιφέρεια, και στο Δήμο μετατρέπεται σε ένα μεγάλο σφαγείο.Γιατί, κάποιοι λένε ότι η δημοκρατία τα ανέχεται όλα, όταν όμως άνθρωποι που δενέχουν δημοκρατική αίσθηση, ώριμη πολιτική σκέψη και πολιτικό πολιτισμό, βάζοντας πρώτα το προσωπικό τους συμφέρον, αναγκαστικά και πιεστικά θα μπουν μέσα σε παρατάξεις, χωρίς να έχουν καμία ιδέα πολιτική, καμία διάθεση να ασχοληθούν και τότε αυτοί θα είναι περισσότερο γενίτσαροι από τον  οποιονδήποτε, με αποτέλεσμα, οι συγκρούσεις να δημιουργήσουν αίμα πολιτικό. Γι’ αυτό φοβάμαι ότι θα μετατραπούμε σε ένα μεγάλο σφαγείο,».

Παράλληλα, ο δήμαρχος σημείωσε πως η ομάδα του παραμένει «πολύ – πολύ ενωμένη», ακόμη κι όταν, όπως είπε, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και συγκρούσεις, πάντοτε βρίσκεται σημείο επαφής και συμφωνίας.

 

Για την καθαριότητα και τους ιδιώτες

Ο δήμαρχος σχολίασε ακόμη την ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Αλεξανδρούπολης, αναφορικά με τις δηώσεις άλλου υποψήφιου Δημάρχου, περί ανάθεσης του έργου της καθαριότητας σε ιδιώτες άμα τη εκλογή του. Ο κ. Λαμπάκης σημείωσε πως και στην επόμενη τετραετία, εφόσον κερδίσει τις εκλογές, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης  δεν πρόκειται να εμπλέξει ιδιώτες στην καθαριότητα.

«Όταν εκφέρειγνώμη και λόγο ο Βαγγέλης Λαμπάκης είναι συμβόλαιο καιεννοείται πως έτσι θα κινηθούμε και στην επόμενη 4ετία. Είναι κρίμα να δημιουργεί κανείς κίνδυνο για τις θέσεις δεκάδων ανθρώπων που με αυτοθυσία προσπαθούν καθημερινά για την καθαριότητα. Είναι κρίμα γιατί υπάρχουν δομές που  μπορούν να βελτιωθούν κι αυτό κάνουμε, με καινούρια απορριμματοφόρα και μηχανήματα έργων που θα έχουμε σύντομα στη διάθεσή μας».
Επισυνάπτουμε την ανακοίνωση των εργαζομένων :

«Είναι λυπηρό το γεγονός προεκλογικά να ακούγονται από υποψηφίους Δημάρχους, στόχοι παραχώρησης υπηρεσιών του δήμου μας σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Αλεξανδρούπολης καταγγέλλει και δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχτεί οποιαδήποτε μορφή εισαγωγής ιδιωτικών συμφερόντων, αντικαθιστώντας τις δημόσιες υπηρεσίες. Αυτή η πρακτική θα έχει ως αποτέλεσμα να οδηγήσει στην τιμωρία ή απόλυση των υπαλλήλων, στη συρρίκνωση των Υπηρεσιών και στη δημιουργία ενός μικρού και ευέλικτου επιτελικού κράτους με λίγους εργαζομένους που θα κάνει αναθέσεις σε ιδιώτες, εξυπηρετώντας τα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα, σύμφωνα με την νεοφιλελεύθερη ύπουλη πολιτική της ιδιωτικής διακυβέρνησης.

Ο Σύλλογος μας και οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να δεχθούν «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση» και σε καμία περίπτωση υπονόμευση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της διαχείρισης απορριμμάτων και των υπολοίπων υπηρεσιών του δήμου, που σε συνδυασμό με τις πολιτικές επενδύσεις ευνοούν τα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα».

Γιώργος Πανταζίδης-Κική Ηπειρώτου

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο