Κώλυμα με την προμήθεια των ηλεκτρονικών πινάκων στο κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης

Δεν εγκρίνει η επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Έβρου τη δαπάνη των 300.000 ευρώ για την αγορά ηλεκτρονικών πινάκων για το κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης.

Το ένταλμα πληρωμής από το Δήμο προς την πολύ γνωστή εταιρεία, η οποία κέρδισε στον σχετικό διαγωνισμό που διενεργήθηκε πριν λίγους μήνες, δεν εγκρίνεται από τον αρμόδιο κρατικό φορέα, κι έτσι, την τελική απόφαση θα πάρει το ίδιο το Ελεγκτικό Συνέδριο, σε συνεδρίασή του το Μάρτιο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το τοπικό τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου επιστρέφει ως μη εγκεκριμένα εντάλματα πληρωμής του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Δεν είναι άλλωστε κάτι σπάνιο, αφού συμβαίνει σε όλους τους δήμους της χώρας.

Στην περίπτωση του δήμου Αλεξανδρούπολης, ωστόσο, υπάρχει μία προϊστορία με επιστρεφόμενα εντάλματα, τα προηγούμενα χρόνια, τα οποία είχαν προκαλέσει την έντονη αντίδραση της δημοτικής αρχής.

Αυτή τη φορά, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας του ΜΓΣ Εθνικός, το πρωί της Κυριακής, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν εγκρίνει τη δαπάνη των 300.000 ευρώ για την προμήθεια των σύγχρονων ηλεκτρονικών πινάκων για το κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης.

Όπως σημείωσε, η εναλλακτική της προμήθειας φτηνότερων πινάκων, δεν αποτελεί λύση, αφού το προηγμένο σύστημα που μέσω διαγωνισμού αποφάσισε να προμηθευτεί ο δήμος, αποτελεί προαπαιτούμενο για την προσέλκυση μεγάλων κολυμβητικών διοργανώσεων στην πόλη μας. Σύμφωνα με τον κύριο δήμαρχο, ο δήμος κατέθεσε προσφυγή, η οποία θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην Αθήνα, τον επόμενο μήνα.

Επισημαίνεται πως η απόφαση για προμήθεια των πινάκων έναντι 300.000 ευρώ είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της παράταξης «ΑΝΑΣΑ», η οποία είχε κατηγορήσει το δήμαρχο για κακοδιαχείριση και κατασπατάληση των χρημάτων των δημοτών.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του