Κόντρα Λαμπάκη-Αραμπατζή για την Αποθήκη 4 του ΟΣΕ

Στην εκπνοή της προθεσμίας κατατέθηκε από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης η πρόταση ένταξης του έργου στο πρόγραμμα «Φιλόδημος». Αραμπατζής: «Κάναμε μέσα σε 1,5 μήνα αυτό που δεν κάνατε εσείς από τον Νοέμβρη του 2018» – Λαμπάκης: «Τους προσφέραμε το έργο στο πιάτο, αλλά έπρεπε να τους το ταΐσουμε κιόλας»

Το θέμα της «Έγκρισης υποβολής πρότασης με τίτλο « Ανάδειξη-αξιοποίηση των Ιστορικών Αποθηκών του ΟΣΕ στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης: Aποκατάσταση και αλλαγή χρήσης της Αποθήκης Νο 4 για δημιουργία εκθεσιακού χώρου, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης V του Προγράμματος Φιλόδημος Ι», ήταν η αφορμή για να ξεσπάσει μία νέα κόντρα, αυτή τη φορά μεταξύ του πρώην Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Κυριάκου Αραμπατζή, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο ερώτημα του κ. Λαμπάκη, για ποιο λόγο η δημοτική αρχή περίμενε να υποβάλλει την πρόταση ένταξης στην εκπνοή της προθεσμίας του προγράμματος, ο κ. Αραμπατζής απάντησε πως «το πρόγραμμα τρέχει από το τέλος του 2018 και θα έπρεπε να το έχετε ήδη εντάξει εσείς. Εμείς τρέχουμε τελευταία στιγμή να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα, που είτε αγνοούσατε είτε δεν ενδιαφερθήκατε να το εντάξετε… Όταν αναλάβαμε, δεν είχαμε την πληροφορία, ίσως ούτε εσείς να την είχατε και βρήκαμε μόνοι μας ότι υπάρχει το πρόγραμμα αυτό και προσπαθούμε αυτό  που δεν κάνατε εσείς, να το κάνουμε εμείς μέσα σε 1,5 μήνα».

Ο κ. Λαμπάκης σημείωσε πως η προθεσμία του Φιλόδημου άρχισε μετά την εκλογική ήττα της παράταξής του, επισημαίνοντας πως «ό,τι υποβάλλατε ως τώρα, το κάναμε εμείς, μαζί με τις άλλες 3 αποθήκες, που έχουν προχωρήσει πάρα πολύ και όπου να’ ναι θα γίνει και η υπογραφή της σύμβασης…. Παραλάβατε τα πάντα από εμάς κι αυτό που υποβάλατε τώρα είναι έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής».

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Κολιός ζήτησε από αρμόδια υπάλληλο να απαντήσει  για την ημερομηνία κοινοποίησης της πρόσκλησης του Φιλόδημου για το συγκεκριμένο έργο, για να λάβει την απάντηση πως η αρχική πρόσκληση έχει ημερομηνία τον Νοέμβριο του 2018.

«Αυτό που δεν έγινε από τον Νοέμβριο, εμείς το εντάξαμε, βάσει της δουλειάς που έγινε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και τους υπηρεσιακούς, μέσα σε 1,5 μήνα», τόνισε ο κ. Αραμπατζής.

 Πόλη & Πολίτες : «Αυτοδιοικητικοί ριφιφίδες»

Ο κ. Λαμπάκης έδωσε συνέχεια στο θέμα με μία ανακοίνωση υπό τον τίτλο: «ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΡΙΦΙΦΙΔΕΣ  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΑΜΠΟΥΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ», στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Τελευταία ημέρα υποβολής αίτησης από το Δήμο Αλεξανδρούπολης στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για την αποθήκη 4 της ΓΑΙΑΟΣΕ στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να υπάρξει χρηματοδότηση της, ήταν η 31-10-2019.

Το πρόγραμμα αυτό είχε ανοίξει την 19-11-2018 και τροποποιήθηκε στις  31-05-2019  ως προς την καταληκτική ημέρα κατάθεσης της πρότασης χρηματοδότησης από τους δήμους .

Η παράταξη μας που συγκροτούσε την προηγούμενη Δημοτική Αρχή ολοκλήρωσε πλήρως την μελέτη, τις αδειοδοτήσεις, και είχαν απομείνει μόνο τα τεύχη δημοπράτησης.

Δυστυχώς η νέα Δημοτική Αρχή με Δήμαρχο τον κο Ζαμπούκη και Αντιδήμαρχο τον κο Αραμπατζή ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑ, χωρίς να προσθέσουν το ελάχιστο και την κατάθεσαν την τελευταία ημέρα (31-10-2019) χωρίς βέβαια τεύχη δημοπράτησης ( με κίνδυνο απένταξης ).

Αυτό βέβαια δεν θα μας ενοχλούσε, εάν το θράσος του νέου Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κου Αραμπατζή και του απόλυτα άλαλου νέου Δημάρχου, δεν έφθανε μέχρι το σημείο να μας «κατηγορήσει» ότι εμείς ολιγωρήσαμε για την κατάθεση.

Τους προσφέραμε  το έργο στο πιάτο, αλλά έπρεπε το έτοιμο φαγητό να τους το ταϊσουμε κιόλας.

ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ- ΘΡΑΣΟΣ – ΑΓΝΩΣΙΑ –ΑΔΡΑΝΕΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ Υ.Γ.  Για την ιστορία αναφέρουμε ότι μετά από αγώνα 2 ετών καταφέραμε προ εξαετίας να πάρουμε κατά χρήση για 40 χρόνια τις 6 αποθήκες ( αριστερά και δεξιά από το τελωνείο  Αλεξ/πολης) μπροστά από το λιμάνι

Ακολούθησε η επίπονη εργασία της εκπόνησης μελετών για την ανάπλαση του κτιριακού συμπλέγματος και για κάθε μία χωριστά και τελικά ολοκληρώσαμε μελέτες και αδειοδοτήσεις.

Οι τρείς αποθήκες εντάχθηκαν στο ΣΒΑΑ με προυπολογισμό συνολικό 8.000.600,00€ και ήδη μετά από σκληρή μάχη μεταξύ των αναδόχων εργολάβων και ολοκλήρωση της δημόσιας διαγωνιστικής διαδικασίας,  βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση για την υπογραφή εντός ολίγου, της σύμβασης για την ανακατασκευή τους με την εξασφαλισμένη εδώ και δύο χρόνια ως προελέχθη την χρηματοδότηση τους.

Η τέταρτη αποθήκη είναι αυτή περί ης ο λόγος, όπου φάνηκε όλη η γύμνια και το θράσος των αυτοδιοικητικών  ριφιφίδων χωρίς να έχουν κάνει το παραμικρό, παρά μόνο την αίτηση ένταξης και αυτή την τελευταία ημέρα με ελλείψεις!!!

Κρίμα – κρίμα – κρίμα!!!!».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο