Κόντρα διοίκησης νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης με την ΠΟΕΔΗΝ

Νέο πεδίο αντιπαράθεσης με διοικήσεις νοσοκομείων σε όλη την Ελλάδα άνοιξε η ΠΟΕΔΗΝ μετά τη νέα της ανακοίνωση-καταγγελία αναφορικά με την κατάσταση της ακτινοθεραπείας στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα. Οι αναφορές της ΠΟΕΔΗΝ για το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης προκάλεσαν και την έντονη αντίδραση του διοικητή του ΠΓΝΕ Δημήτρη Αδαμίδη.

Η Ομοσπονδία, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «13.000 καρκινοπαθείς αποκλείονται από τις ακτινοθεραπείες κατ΄ έτος λόγω έλλειψης ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων» τονίζοντας ότι «χρειάζεται η αγορά 50 ακόμη Γραμμικών Επιταχυντών αξίας 100 εκατ. ευρώ για να σώζονται χιλιάδες καρκινοπαθείς και να βελτιώνεται η ποιότητα ζωής τους», ενώ αναρωτιέται «που είναι τα χρήματα των αντικαρκινικών εράνων;». Επίσης, κάνει λόγο «για λίστα αναμονής 4 μηνών για ακτινοθεραπείες», για μηχανήματα που είναι για «απόσυρση» και για κενές οργανικές θέσεις εξειδικευμένου προσωπικού που αγγίζουν το 35%.

Για το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι απεσύρθη το παλαιό μηχάνημα πριν λίγους μήνες και εγκαταστάθηκε το καινούργιο της Δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το οποίο, όμως, θα λειτουργήσει 1η Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα οι καρκινοπαθείς να πηγαίνουν για τις θεραπείες τους στη Θεσσαλονίκη ή σε ιδιωτικά κέντρα.

Η απάντηση Αδαμίδη

«Ξεπερνώντας κάθε όριο διαστρέβλωσης της πραγματικότητας η ΠΟΕΔΗΝ κατηγορεί «τον ανίκανο Υπουργό Υγείας και τον ανίκανο Διοικητή του Π.Γ.Ν.Ε. ότι πέταξαν στα σκουπίδια τον παλιό γραμμικό επιταχυντή» για να τον αντικαταστήσουν με το νέο υπερσύγχρονο της δωρεάς του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος!» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο διοικητής του ΠΓΝΕ Δημήτρης Αδαμίδης, καταγγέλλοντας την ΠΟΕΔΗΝ ότι αποσιωπά συνειδητά μια σειρά σημαντικών γεγονότων:

1) Ο παλιός γραμμικός επιταχυντής λόγω συνεχών προβλημάτων και επισκευών λειτουργούσε 8 μήνες το χρόνο

2) Ο παλιός γραμμικός επιταχυντής δεν πετάχτηκε στα σκουπίδια, αλλά παραχωρήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο (το οποίο έχει ίδιου τύπου μηχάνημα) για ανταλλακτικά

3) Ο νέος επιταχυντής απαιτεί χώρο ειδικών προδιαγραφών με περιμετρική θωράκιση από μπετόν μεγάλου πάχους. που επιβαρύνει τη στατικότητα του κτιρίου κατά μερικούς τόνους. Αν αυτό το παραβλέψεις τότε μπορεί να προκαλέσεις κατάρρευση ολόκληρης πτέρυγας. Μοναδικός τέτοιων προδιαγραφών χώρος ήταν ο χώρος του παλιού επιταχυντή. Σχετική μελέτη έκανε τόσο η Ακτινοθεραπευτική Εταιρεία όσο και η κατασκευάστρια εταιρεία σε συνεργασία με το ίδρυμα Στ. Νιάρχος.

4) Ο νέος γραμμικός επιταχυντής θα δεχτεί τον πρώτο ασθενή εντός του Οκτωβρίου, όχι λόγω ανικανότητας της διοίκησης όπως ισχυρίζεται η ΠΟΕΔΗΝ, αλλά όταν ολοκληρωθεί η απαραίτητη επιστημονικά επίπονη διαδικασία ρύθμισης και η αδειοδότηση από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, σύμφωνα με καθιερωμένες διεθνώς διαδικασίες.

5) Οι ασθενείς στο μεταξύ κατόπιν συμφωνίας με τα Νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειο, Παπαγεωργίου, 424, διοχετεύονται εκεί για ακτινοθεραπεία και με τη συνεργασία του Συλλόγου Καρκινοπαθών Αλεξ/λης.

6) Όταν ανέλαβε η παρούσα διοίκηση του Π.Γ.Ν.Ε. το νοσοκομείο μας δεν πληρούσε κανένα όρο της δωρεάς διότι επί 14 χρόνια δεν είχε προκηρυχτεί καμία μόνιμη θέση επιστήμονα στην Ακτινοθεραπεία. Όμως χάρις στις προσπάθειες του Υπουργείου, της Διοίκησης και του Καθηγητή κ. Κουκουράκη πετύχαμε την πρόσληψη 1 Επίκουρου Καθηγητή, 2 Επιμελητών Β΄ Ακτινοθεραπευτών, 2 Τεχνολόγων Ακτινοθεραπείας και 2 Ακτινοφυσικών.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr