Κουντουρά: Είναι εφικτός ο στόχος για τουρισμό 365 μέρες τον χρόνο

Τους βασικούς άξονες της κυβέρνησης και του υπουργείου Τουρισμού για 365 μέρες τον χρόνο και στις 13 περιφέρειες της χώρας παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, στην Κομοτηνή, από το βήμα των εργασιών του αναπτυξιακού συνεδρίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Η κ. Κουντουρά αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία του υπουργείου Τουρισμού με όλους τους τοπικούς φορείς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, σημειώνοντας ότι έτσι επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Τόνισε, μάλιστα, ότι προς αυτήν την κατεύθυνση εργάζεται ολόκληρη η κυβέρνηση «γιατί μέσα από τη συλλογική δουλειά ξεπερνιούνται προβλήματα και εμπόδια και οδηγο ύμαστε στην τουριστική ανάπτυξη».

«Στόχος μας», επισήμανε η υπουργός, «είναι ο τουρισμός 365 μέρες τον χρόνο. Μέσα από την τουριστική ανάπτυξη επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε πολλαπλά οφέλη σε όλες τις περιοχές της χώρας, ακόμη και τις πιο απομακρυσμένες. Να αναδείξουμε νέους ελληνικούς προορισμούς. Να δημιουργήσουμε νέες πηγές εσόδων και νέες θέσεις εργασίας για τις τοπικές κοινωνίες. Να δώσουμε επαγγελματική διέξοδο στους νέους μας και να εξασφαλίσουμε μέσα από τον τουρισμό συνθήκες ευημερίας και προόδου για τη χώρα μας».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κ. Κουντουρά στα πολύ μεγάλα ποσοστά αφίξεων στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας: «Υπήρξε για τρία συνεχόμενα χρόνια ρεκόρ αφίξεων στη χώρα μας: Το 2015 26 εκατ., το 2016 28 εκατ., το 2017 ήταν μία εξαιρετική χρονιά με πάνω από 30 εκατ. αφίξεις, συμπεριλαμβανομένου και του τουρισμού κρουαζιέρας».

«Η Ελλάδα πήρε τα εύσημα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού γιατί η τουριστική ανάπτυξη στη χώρα μας τρέχει με 7% όταν ο παγκόσμιος μέσος όρος δεν ξεπερνάει το 4%» πρόσθεσε. Επίσης, ανέφερε ότι η Ελλάδα συμμετέχει, πλέον, στο εκτελεστικό συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, «οπότε για τα χρόνια 2018-2021 η χώρα μας θα βρίσκεται στο κέντρο λήψης των αποφάσεων και θα μπορεί να στηρίξει ακόμα περισσότερο την τουριστική προσπάθεια που καταβάλει».

Η υπουργός Τουρισμού παρουσίασε τις πολλές και σημαντικές συνεργασίες που έχουν επιτευχθεί με πολλές νέες τουριστικές αγορές και την ενίσχυση των υφιστάμενων, καθώς, επίσης, και τις νέες αεροπορικές συνδέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί με παγκόσμιες αεροπορικές εταιρείες, με απευθείας πτήσεις από τα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Για τα νέα επενδυτικά σχέδια στον τουριστικό τομέα σημείωσε ότι όταν ανέλαβε υπήρχαν μόλις οκτώ υποβληθείσες αιτήσεις, το 2015 έφτασαν τις 27, το 2016 τις 165 και το πρώτο εννεάμηνο υποβλήθηκαν 110, ενώ ήδη υπάρχουν 300 αιτήσεις για επενδύσεις τετράστερων και πεντάστερων ξενοδοχείων.

Όπως συμπλήρωσε, πολύ ενθαρρυντικά είναι και τα μηνύματα των προκρατήσεων για το 2018, ενώ υπήρξε και σημαντική αύξηση των οδικών αφίξεων από χώρες της Βαλκανικής.

Τέλος, σχετικά με τις διανυκτερεύσεις στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, η κ. Κουντουρά έκανε λόγο για διψήφιο ρεκόρ αφίξεων, ενώ το 2016 υπήρχαν 1.350.000 αφίξεις και κατά μέσο όρο έξι εκατ. διανυκτερεύσεις και ήδη το πρώτο εννεάμηνο του 2017 υπάρχει αύξηση 30% των διεθνών αφίξεων στο αεροδρόμιο της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος». Η υπουργός τόνισε, μάλιστα, ότι η αύξηση κατά 20% των αφίξεων του Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου μαρτυράει τη διεύρυνση της θερινής τουριστικής περιόδου «και αυτό έχει επιτευχθεί μέσα από τις νέες απευθείας αεροπορικές πτήσεις που έχουμε επιτύχει με πολύ μεγάλη προσπάθεια».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του