efhmerida1

Κορυφώνεται η αγωνία για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Συνεχίζεται το θρίλερ για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, τον ανθυπολοχαγό Αγγελου Μητρετώδη και τον λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, οι οποίοι κρατούνται από την 1η Μαρτίου σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, και κανείς δεν γνωρίζει μέχρι ώρας για το τι «μέλλει γενέσθαι».

Για παράνομη κράτηση που ξεπερνάει τον ένα μήνα έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης αναφερόμενος στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη και κατηγόρησε την Τουρκία ότι ενέταξε στην κλιμακούμενη ένταση ένα απλό διασυνοριακό επεισόδιο.

Σε δηλώσεις του από την Σκύρο και την 135 Σμηναρχία ανέφερε ότι ασκούνται πιέσεις για την επιστροφή των δύο στελεχών του στρατού, ωστόσο, δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει τον χρόνο επιστροφής.

Ανέφερε ότι η παράνομη κράτησή τους ξεπερνάει τον ένα μήνα.

«Η χώρα μας είναι ειρηνική χώρα και θέλει να προάγει την συνεργασία δεν διεκδικούμε τίποτα από κανένα, έχουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Ταυτόχρονα είμαστε αποφασισμένοι και έτοιμοι να αποτρέψουμε όποιον θέλει να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» δήλωσε.

Μήνυμα Τσίπρα

«Η στάση της Τουρκίας και η ένταση που δημιουργεί το τελευταίο διάστημα σχετίζεται με την κατάσταση στο εσωτερικό της και την παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά», δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας στην εναρκτήρια ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης.

Παράλληλα, κάλεσε την Άγκυρα, ως κίνηση καλής θέλησης, να επισπεύσει τις διαδικασίες και να απελευθερώσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Ανδριανούπολη.  «Καλώ την Τουρκία ως κίνηση καλής θέλησης να επισπεύσει τις διαδικασίες και να αφήσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Όπως και εμείς στο παρελθόν επιστρέψαμε Τούρκους στρατιώτες που πέρασαν για λίγα μέτρα τα σύνορα κάνοντας περιπολία, έτσι περιμένω και τον Τούρκο πρόεδρο να επισπεύσει την επιστροφή των δύο Ελλήνων», σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα παραμένει μια ισχυρή χώρα, που δεν απειλεί αλλά δεν φοβάται και κανέναν και σημείωσε ότι θα συνεχίσει να αξιοποιεί κάθε πολιτικό και διπλωματικό δίαυλο για την προώθηση των εθνικών της θεμάτων. «Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό πως η Ελλάδα είναι μία χώρα ισχυρή, με ισχυρούς συμμάχους. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Δεν απειλούμε κανέναν αλλά δεν φοβόμαστε και κανέναν» διαμήνυσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Πολιτικοί κρατούμενοι»

«Πολιτικούς κρατούμενους» χαρακτηρίζει τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ). Μιλώντας στο protothema.gr ο επικεφαλής της μεγαλύτερης πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ζητεί τον οριστικό τερματισμό της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, προτείνοντας μια ειδική συνεργασία σε επιμέρους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Βέμπερ υπογραμμίζει πως εάν οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν καταλήξουν σε μια συμφωνία για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης εντός του 2018, υπάρχει ο κίνδυνος επαναφοράς των συνοριακών ελέγχων, της αποτυχίας του χώρου Σένγκεν και της αμφισβήτησης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, λίγους μήνες πριν από τις ευρωεκλογές του 2019, τις οποίες χαρακτήρισε «ιστορικές για το μέλλον της Ε.Ε.»

«Να ενώσουμε τις προσευχές μας»

Ο θείος του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, κάλεσε όλους να ενώσουν τις προσευχές τους ώστε να επιστρέψουν σύντομα οι δύο στρατιωτικοί.

«Ας ενώσουν τις προσευχές τους όλοι αυτή τη βδομάδα και ελπίζω σύντομα να έχουμε καλή κατάληξη», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στη συγκινητική κίνηση των παικτών της ΑΕΚ προς τον λοχία. Οι παίκτες της ΑΕΚ αφιέρωσαν τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στον Δημήτρη Κούκλατζη και υπέγραψαν μία φανέλα για να τη στείλουν στους γονείς του για να του την πάνε.

«Αυτή η ενέργεια θα ανεβάσει το ηθικό του παιδιού», δήλωσε συγκινημένος ο θείος του, που αποκάλυψε ότι ο λοχίας θα μάθαινε χθες για την κίνηση των παικτών της ΑΕΚ στην τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχει με τους γονείς του.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr