Κοντά στο λιμάνι θα τοποθετηθεί το γλυπτό του Κωστή Γεωργίου

Απορρίφθηκε η αρχική πρόταση για την οδό Κύπρου. Ο γλύπτης βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη και μαζί με κλιμάκιο του δήμου επέλεξαν άλλο σημείο, επί της παραλιακής οδού.

Στην παραλιακή οδό της Αλεξανδρούπολης, κοντά στο λιμάνι, θα τοποθετηθεί τελικώς το γλυπτό του παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνη Κωστή Γεωργίου, το οποίο είναι μία δωρεά της Green Cola προς το δήμο Αλεξανδρούπολης και τους πολίτες του.

Όπως είναι γνωστό, το γλυπτό είχε αρχικά προταθεί και αποφασιστεί να τοποθετηθεί στη γωνία των οδών Κύπρου και Λεωφόρου Δημοκρατίας, ενταγμένο στη συνολική προσπάθεια του δήμου να αναπλάσει και να μετατρέψει σε πεζόδρομο την οδό Κύπρου, στην οποία τους τελευταίους μήνες δεν επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων. Για την ανάπλαση αυτή έχουν άλλωστε εγκριθεί περίπου 135.000 ευρώ, ενώ θα ακολουθήσει η πεζοδρόμηση κι άλλων οδών του ιστορικού κέντρου, όπως προβλέπει και η κυκλοφοριακή μελέτη.

Ωστόσο, κρίθηκε τελικώς πως λόγω του ύψους και του όγκου του έργου, χρειάζεται να τοποθετηθεί σε ένα σημείο με περισσότερη άνεση χώρου και ανοιχτό ορίζοντα. Έτσι, πριν λίγες μέρες, βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη ο ίδιος ο δημιουργός και μαζί με κλιμάκιο του δήμου, επισκέφθηκαν διάφορα σημεία της πόλης, προκειμένου να καταλήξουν στον κατάλληλο χώρο για την τοποθέτηση του γλυπτού.

Στο δημοτικό συμβούλιο της ερχόμενης Δευτέρας, οι σύμβουλοι καλούνται να ακυρώσουν την προηγούμενη απόφαση περί της  διαμόρφωσης υπαίθριου χώρου επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας και γωνίας της οδού Κύπρου για την τοποθέτηση του έργου, και να αποφασίσουν για την τοποθέτησή του «επί της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου και γωνίας ανώνυμης οδού προς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης».

Σημειώνεται πως το γλυπτό αποτελείται από 7 μορφές τοποθετημένες ανά ομάδα η μία πάνω στην άλλη, που παραπέμπουν σε αθλητές και στόχος είναι να αναδειχθεί η σημαντική αθλητική ιστορία της Αλεξανδρούπολης.

Η κατασκευή θα έχει ύψος 2,20 μέτρα και θα απαρτίζεται από τρία τμήματα, τη βάση του γλυπτού, την ανωδομή, η οποία θα επενδυθεί με γρανίτη, και το ίδιο το γλυπτό, το βάρος του οποίου αγγίζει τα 350 κιλά.

 

1 Σχόλιο

  • Δημοτης
    Posted 3 Δεκεμβρίου 2017 10:23 0Likes

    Ποιος ειναι ο Κωστης Γεωργιου , θα μας πει καποιος ;

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του