Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων ιδρύεται στο ΔΠΘ

Την ίδρυση και λειτουργία Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων στον Τομέα Χειρουργικής του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ενέκρινε ο πρύτανης του Ιδρύματος.

Η Κλινική θα εξυπηρετεί διδακτικές, ερευνητικές και νοσηλευτικές ανάγκες στο επιστημονικό αντικείμενο της Πλαστικής Χειρουργικής.

Ειδικότερα, η δραστηριότητά της θα αφορά τη χειρουργική και συντηρητική περίθαλψη και νοσηλεία ασθενών με παθήσεις που εμπίπτουν στο αντικείμενο της ειδικότητας, τη συνεργασία με άλλες κλινικές και εργαστήρια, τη θεωρητική διδασκαλία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο και την κλινική και πειραματική έρευνα.

Ως αποστολή θα έχει:

  1. Την κάλυψη των διδακτικών και ερευνητικών αναγκών της Ιατρικής Σχολής, καθώς και των Τμημάτων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στα επιστημονικά αντικείμενα της.
  2. Την εξυπηρέτηση διαφόρων κοινωνικών αναγκών ιατρικής φύσεως όταν και όποτε ζητείται η συνδρομή της.
  3. Την ειδίκευση ιατρών, νοσηλευτών καθώς και άλλων λειτουργών υγείας και τη συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση αυτών.
  4. Την παροχή περίθαλψης και νοσηλείας σε ασθενείς με νόσους και καταστάσεις του αντικειμένου της Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής όπως επίσης και της Αποκατάστασης των Εγκαυμάτων, (ε) την εκτέλεση κλινικών πειραματικών ερευνητικών προγραμμάτων με σκοπό τη μελέτη και αναζήτηση νέων τεχνικών και θεραπευτικών μεθόδων
  5. Τη συνεργασία και ανταλλαγή επιστημονικών γνώσεων με άλλα ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.
  6. Τη συνεργασία με Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς οργανισμούς για την Πραγματοποίηση ερευνητικών και εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και γενικώς δραστηριοτήτων συναφών με τα επιστημονικά αντικείμενα της κλινικής και (η) την οργάνωση σεμιναρίων, συμποσίων, διαλέξεων, συνεδρίων με σκοπό την ενημέρωση του ιατρικού και λοιπού προσωπικού της.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr