Κλείνει το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Σαμοθράκη, ξέσπασαν αντιδράσεις

Σοκ και οργή προκάλεσε στο  νησί αλλά και στις αρχές του νομού Έβρου η απόφαση της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας να κλείσει το κατάστημά της στη Σαμοθράκη, στα τέλη του μήνα που διανύουμε. ‘Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό το πλήγμα για το νησί είναι μεγάλο καθώς εάν συμβεί κάτι τέτοιο , θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους του νησιού, τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες του, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, αφού οι συναλλαγές δεν θα είναι δυνατές και η εξυπηρέτηση δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.

Οι αντιδράσεις ήδη είναι πολλές και κατά περιπτώσεις έντονες. Ο Δήμος Σαμοθράκης κάνει λόγο για αιφνιδιασμό και σαν πρώτη κίνηση απέστειλε επιστολή στους αρμόδιους αποδέκτες. Παρέμβαση είχαμε και από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου Χρ. Τοψίδη που συντάσσεται από το Δήμο κάνει λόγο για αρνητικότατες συνέπειες και ζητά την ανάκληση της απόφασης

Δήμος Σαμοθράκης 

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ:
Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ,

ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Σήμερα το μεσημέρι ενημερωθήκαμε για επικείμενο κλείσιμο του του καταστήματος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. και άμεσα αντιδράσαμε με την παρακάτω επιστολή στους αρμόδιους αποδέκτες.

ΠΡΟΣ: 1. Κεντρική Διοίκηση Εθνικής Τράπεζας
Υπ’ όψιν Διοικητή
2. Περιφερειακή Διεύθυνση Καταστημάτων Ομάδας ΙΙΙ. 4
Υπ’ όψιν κου Κ. Στάσα

Κοιν: 1. Γραφείο Πρωθυπουργού κου Α. Τσίπρα
2. Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και ΥπουργόΟικονομίας και Ανάπτυξης κο Ι. Δραγασάκη
3. Υπουργό Οικονομικών κο Ευ. Τσακαλώτου
4. Περιφερειάρχη ΑΜΘ κο Χρ. Μέτιο
5. Βουλευτές Ν. Έβρου
6. Επιμελητήριο Έβρου

ΘΕΜΑ: «Κλείσιμο καταστήματος Εθνικής Τράπεζας στη Σαμοθράκη»

Με δυσάρεστη έκπληξη σήμερα πληροφορηθήκαμε την επιλογή της Εθνικής Τράπεζας να κλείσει το κατάστημα της στη Σαμοθράκη.
Πρόκειται για δραματική υποβάθμιση της οικονομικής λειτουργίας του νησιού με πολύ σοβαρές συνέπειες.
Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους η διοίκηση μιας τράπεζας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει στηριχθεί με δημόσιο χρήμα να επιλέγει να πλήξει την οικονομία ενός ακριτικού νησιού.
Παρακαλούμε άμεσα να επανεξετάσετε το θέμα και να παραμείνει το κατάστημα ανοικτό.

Ο Δήμαρχος

Αθανάσιος Βίτσας

Παρέμβαση Τοψίδη για τη Σαμοθράκη

Με την ανακοίνωση του Δήμου Σαμοθράκης συντάσσεται το Επιμελητήριο Έβρου. Ο πρόεδρός του κος Τοψίδης καλεί τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να επανεξετάσει την απόφαση για το υποκατάστημα της, η συνέχιση της λειτουργίας του οποίου είναι ζωτικής σημασίας για το νησί μας. «Οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της αιφνίδιας και άδικης απόφασής σας θα είναι δυσβάσταχτες και δραματικές, ιδιαίτερα στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και λαμβανομένων υπόψη των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζει το νησί της Σαμοθράκης» υπογραμμίζεται .

Η επιστολή

ΠΡΟΣ:
1.Κον Κώστα Μιχαηλίδη
Διοικητή Εθνικής Τράπεζας
2. Κον Κωνσταντίνο Στάσα
Περιφερειακή Διεύθυνση Καταστημάτων

Αξιότιμοι κύριοι,
Με τη παρούσα επιστολή επιθυμούμε να εκφράσουμε τον βαθύ προβληματισμό και την αγανάκτηση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Έβρου για την απόφασή σας να κλείσετε το υποκατάστημα της Τράπεζάς σας στην Σαμοθράκη.
Το συγκεκριμένο υποκατάστημα εξυπηρετεί αδιαλείπτως τους κατοίκους και τους επαγγελματίες του ακριτικού νησιού, οι οποίοι επί δεκαετίες εμπιστεύτηκαν και στήριξαν την Τράπεζά σας. Επισημαίνουμε ότι το συγκεκριμένο υποκατάστημα είναι ζωτικής σημασίας για το σύνολο των κατοίκων, μεγάλο μέρος των οποίων είναι ηλικιωμένοι και συνταξιούχοι, οι οποίοι αδυνατούν να εξυπηρετηθούν από τα καταστήματα της Αλεξανδρούπολης. Περαιτέρω, όμως, δημιουργείται άμεσα τεράστιο πρόβλημα στους επαγγελματίες του νησιού, οι οποίοι εξυπηρετούνται καθημερινά από το συγκεκριμένο υποκατάστημα για τις συναλλαγές του με το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, προμηθευτές κ.λ.π.
Οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της αιφνίδιας και άδικης απόφασής σας θα είναι δυσβάσταχτες και δραματικές, ιδιαίτερα στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και λαμβανομένων υπόψη των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζει το νησί της Σαμοθράκης.
Ενόψει των ανωτέρω και σε συνέχεια της με αριθμό πρωτοκόλλου 70/11-1-2009 επιστολής του Δημάρχου Σαμοθράκης, με την οποία συντασσόμαστε απόλυτα, παρακαλούμε θερμά να επανεξετάσετε την απόφαση για το υποκατάστημα της Σαμοθράκης, η συνέχιση της λειτουργίας του οποίου είναι ζωτικής σημασίας για το ακριτικό μας νησί.
Με εκτίμηση,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΈΒΡΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΨΙΔΗΣ
 

Γαλατούμος: «Οι συνέπειες θα είναι μεγάλες»

Σε σχόλιό του , ο πρώην αντιδήμαρχος και υποψήφιος δήμαρχος Σαμοθράκης κος Νίκος Γαλατούμος τονίζει τα εξής: Υστερα από συναλλαγή που πραγματοποίησα στο υποκατάστημα της εθνικής ενημερώθηκα προφορικά απο την διευθύντρια ότι στις 25 αυτού του μήνα θα κλείσει οριστικά. Οι συνέπειες θα είναι μεγάλες γιατί συνταξιούχοι χωρίς κάρτα δεν θα μπορούν να πληρωθούν καθώς και κάθε άλλου είδος συναλλαγής από επαγγελματίες ,πολίτες αλλα και τουρίστες εν οψει σεζον. Παρακαλώ τους αρμοδίους φορείς που εμπλέκονται να αποτρέψουν το κλείσιμο του υποκαταστήματος. Σε αντίστοιχη περίπτωση έγινε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο. γιατί οχι και εμείς;

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο