«Έθνος»: Ντοπαρισμένη στο Πεκίνο η Δεβετζή

Κινδυνεύει να χάσει το μετάλλιο από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2008. Τι απαντά η πρωταθλήτρια από τον Έβρο μέσω δικηγόρου της.

Θετικό σε απαγορευμένη ουσία βρέθηκε δείγμα της Πηγής Δεβετζή από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου το 2008 και η Ολυμπιονίκης κινδυνεύει να χάσει το χάλκινο μετάλλιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή προχώρησε στην επανεξέταση του δείγματος της αθλήτριας σε υψηλής ανάλυσης εργαστήριο, το οποίο και βρέθηκε θετικό σε απαγορευμένη ουσία. Αυτό δεν είχε φανεί στους πρώτους ελέγχους που είχαν γίνει το 2008 κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών του Πεκίνου.

Είναι η τρίτη φορά που η Πηγή Δεβετζή εμπλέκεται σε υπόθεση ντόπινγκ. Μόλις πέρυσι αποκαλύφθηκε ότι ήταν ντοπαρισμένη στο Παγκόσμιο του 2007 στην Οζάκα. Τον Δεκέμβριο του 2010 τιμωρήθηκε από τη διεθνή ομοσπονδία στίβου (IAAF) με αποκλεισμό δύο ετών, καθώς δεν βρέθηκε σε αιφνίδιο έλεγχο ντόπινγκ, που έγινε στις 23 Μαΐου του 2009, στη Γιάλτα της Ουκρανίας.

Απάντηση της Π. Δεβετζή για το μετάλλιο του Πεκίνου

Ο κ. Δημητρακόπουλος επιβεβαιώνει ότι η ΔΟΕ έχει ανοίξει πειθαρχική διαδικασία σε βάρος της Δεβετζή, αλλά εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης θα απαλλαχθεί και δεν θα της αφαιρεθεί το μετάλλιο που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς του 2008.

Με γραπτή δήλωση τοποθετήθηκε ο δικηγόρος της Πηγής Δεβετζή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, στο δημοσίευμα του “Εθνούς της Κυριακής”, σύμφωνα με το οποίο η Ελληνίδα αθλήτρια βρέθηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένης ουσίας στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου (όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο), μετά την επανεξέταση του δείγματος που είχε δώσει το 2008.

Ο κ. Δημητρακόπουλος επιβεβαιώνει ότι η ΔΟΕ έχει ανοίξει πειθαρχική διαδικασία σε βάρος της Δεβετζή, αλλά εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης θα απαλλαχθεί και δεν θα της αφαιρεθεί το μετάλλιο που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς του 2008.

Η πλήρης δήλωση του Μιχάλη Δημητρακόπουλου έχει ως εξής:

«Η Πηγή Δεβετζή τίμησε τη χώρα, προκάλεσε εθνική συγκίνηση και ανάταση στους απανταχού Έλληνες, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2008.

Αυτή η παγκόσμια διάκριση ήταν απόρροια ?αποκλειστικά- του ταλέντου της και του εξαντλητικού ?ενίοτε απάνθρωπου- προπονητικού προγράμματος, που ακολούθησε.
Κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου η Πηγή Δεβετζή υποβλήθηκε σε πάρα πολλά ντόπινγκ κοντρόλ πριν, κατά την διάρκεια και μετά τη διεξαγωγή τους και διαπιστώθηκε απόλυτα καθαρή από διεγερτικές της αγωνιστικής ικανότητας ουσίες.

Είναι γεγονός ότι έχει ανοίξει πειθαρχική διαδικασία από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για την Ελληνίδα Ολυμπιονίκη για τους Αγώνες στο Πεκίνο. Το απόρρητο της διαδικασίας μου επιτρέπει μόνο να αναφέρω: Η Πηγή Δεβετζή ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΚΑΝΕ ΧΡΗΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ και αυτό θα αποδειχθεί κατά την συζήτηση της υπόθεσης ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Δ.Ο.Ε.

Όσοι προεξοφλούν ότι θα αφαιρεθούν τα μετάλλια της Πηγής Δεβετζή, ότι θα χάσει η πατρίδα μας τα μετάλλια, γιατί στο ελληνικό έθνος ?εν τέλει- πιστώνονται αυτές οι παγκόσμιες διακρίσεις, ΘΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΟΥΝ».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του