Κερδίζει έδαφος το Airbnb στην Αλεξανδρούπολη

Κερδίζει έδαφος διαρκώς η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Airbnb στην Αλεξανδρούπολη. Μέσα από την ιστοσελίδα, επισκέπτες από διάφορες περιοχές της χώρας αλλά και από τις γειτονικές χώρες που προτιμούν την πόλη μας για τις αποδράσεις τους, βρίσκουν το κατάλληλο κατάλυμα μεταξύ, πλέον, 86 ενοικιαζόμενων χώρων.

Στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, ο επισκέπτης μπορεί μέσα από το site, να δει αναλυτικά τους χώρους που προσφέρονται, με το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό, αλλά και να διαβάσει τα σχόλια των προηγούμενων χρηστών για κάθε περίπτωση.

Υπάρχουν χώροι για όλα τα γούστα και τα βαλάντια. Οι τιμές ξεκινούν ακόμη και από 10 ευρώ ανά διανυκτέρευση και εκτοξεύονται μέχρι και κοντά στα 300 ευρώ τη βραδιά. Μπορεί κανείς να βρει ολόκληρα διαμερίσματα ή μεμονωμένα δωμάτια, μονοκατοικίες, βίλες, στο κέντρο της πόλης, κοντά στη θάλασσα κτλ.

Από τα σχόλια, διαπιστώνει κανείς ότι όσοι έχουν επιλέξει μέχρι σήμερα κάποιο χώρο από τη συγκεκριμένη πλατφόρμα, έχουν στην πλειοψηφία τους μείνει ικανοποιημένοι.

Στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για Έλληνες, ενώ υπάρχουν και ξένοι.

Τι είναι το Airbnb

Πρόκειται ουσιαστικά για μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, που φέρνει σε επικοινωνία τον οικοδεσπότη με τον πελάτη, ενώ είναι ταυτόχρονα υπεύθυνη για την διαικπεραίωση της διαδικασίας της κράτησης.

Η συναλλαγή, κατά την οποία ο επισκέπτης πληρώνει το εκάστοτε ποσό με πιστωτική ή άλλη κάρτα, γίνεται μέσω της πλατφόρμας.

Ο οικοδεσπότης παραλαμβάνει το ποσό μόλις 24 ώρες μετά την άφιξη του φιλοξενούμενού του, έτσι ώστε να είναι σίγουρο ότι ο τελευταίος παρέλαβε το κατάλυμα, όπως συμφωνήθηκε. Τα έσοδα της εταιρίας προέρχονται από το ποσοστό που κρατάει εκείνη από κάθε κράτηση που γίνεται.

Η Airbnb προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία καταλυμάτων (διαμέρισμα, κάστρο, βίλα κ.α.), ανάλογη με το μέγεθος της κοινότητας των χρηστών της, που υπόσχονται μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες. Το εύρος των τιμών ποικίλλει σημαντικά, όπως και η τοποθεσία του καταλύματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα, είναι εγγεγραμμένα καταλύματα σε περισσότερες από 34.000 πόλεις και 191 χώρες. Η Airbnb είναι ένας εύκολος τρόπος να εκμεταλλευθεί οικονομικά ο χρήστης τον χώρο του, παρουσιάζοντάς τον σε ένα κοινό εκατομμυρίων χρηστών.

Μερικοί από τους ενοικιαζόμενους χώρους, μέσω airbnb, που μπορεί να βρει κανείς στην Αλεξανδρούπολη

Προσοχή… ‘καμπάνες’

Αλλάζουν τα δεδομένα στο χώρο της βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων αφού το 2018 μπαίνει με φόρο και υποχρεώσεις για την ένταξη των ιδιοκτητών στο μητρώο διαφορετικά  απειλούνται με πρόστιμα.

Όσοι ενοικιάζουν ακίνητο μέσω της γνωστής πλατφόρμας Airbnb ή άλλης αντίστοιχης πλατφόρμας βραχυχρόνιας ενοικίασης στην περίπτωση που δεν συμμορφωθούν και δεν δηλώσουν το ακίνητο θα πληρώσουν βαριά πρόστιμα ενώ θα κληθούν να πληρώσουν και φόρο αντίστοιχο με την κανονική ενοικίαση ακινήτου.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία που εφαρμόζεται από 1η Ιανουαρίου 2018 οι υποχρεώσεις των ιδιοκτητών που κάνουν βραχυχρόνιες ενοικιάσεις ακινήτων έχουν ως εξής:

O  διαχειριστής του ακινήτου υποχρεούται να προχωρήσει στις εξής κινήσεις:

Εγγραφή στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής,

Yποβολή της Δήλωσης Βραχυχρόνιας Διαμονής ανά μισθωτή,

Καταχώρηση στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής στοιχείων (συνδικαιούχοι εισοδήματος, ποσοστά κ.α.) απαραίτητων για τον προσδιορισμό του ετήσιου εισοδήματος ανά δικαιούχο.

-ως Διαχειριστής βραχυχρόνιας μίσθωσης ορίζεται είτε ο κύριος του ακινήτου ή ο επικαρπωτής ή ο υπεκμισθωτής ή τρίτος (κηδεμόνας σχολάζουσας κληρονομιάς, εκκαθαριστής κληρονομιάς, εκτελεστής διαθήκης, σύνδικος πτώχευσης, προσωρινός διαχειριστής, μεσεγγυούχος, επίτροπος ή κηδεμόνας ή δικαστικός συμπαραστάτης ή γονέας, που ασκεί τη γονική μέριμνα κατά περίπτωση).

-σε περίπτωση, που ο Διαχειριστής εκμισθώνει διακριτά στην πλατφόρμα περισσότερους του ενός χώρους στο ίδιο ακίνητο θα πρέπει να αποκτά ξεχωριστό αριθμό μητρώου για κάθε έναν από αυτούς. Υπογραμμίζεται ότι για κάθε ένα ακίνητο ορίζεται ένας μόνο «Διαχειριστής».

-ο Διαχειριστής έχει την υποχρέωση να καταχωρήσει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται και να οριστικοποιήσει το Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής το αργότερο μέχρι την ημερομηνία έναρξης της εφαρμογής για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος έκαστου φορολογικού έτους, με δυνατότητα εμπρόθεσμης τροποποίησής του μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος. Αν δεν οριστικοποιήσει τα στοιχεία μέχρι αυτή την προθεσμία, τα δεδομένα που έχουν καταχωρηθεί στο Μητρώο θεωρούνται οριστικά.

-τα στοιχεία, που καταχωρούνται στη Δήλωση Βραχυχρόνιας Διαμονής ανά βραχυχρόνια μίσθωση, είναι, τουλάχιστον, ο αριθμός εγγραφής στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής, το συνολικό συμφωνηθέν μίσθωμα ή το συνολικό ποσό βάσει της πολιτικής ακύρωσης, η επωνυμία της ψηφιακής πλατφόρμας, τα στοιχεία του μισθωτή, η έναρξη – λήξη της μίσθωσης και ο τρόπος πληρωμής του μισθώματος.

Κική Ηπειρώτου 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του