efhmerida1

Κεντροαριστερά : Η ανάλυση των αποτελεσμάτων του δεύτερου γύρου

Η Ανάδειξη, της Φ. Γεννηματά, στην Αρχηγία,  σηματοδοτεί. Νέα εποχή στα πολιτικά δρώμενα

Η εκλογική αναμέτρηση, της περασμένης Κυριακής, ανάμεσα σε δύο πρωτοκλασάτα, καταξιωμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, σημαίνει ότι υπάρχει “αξιόλογο απόθεμα”, της δημοκρατικής παράταξης που, μπορεί να σηματοδοτήσει, και “Νέα Εποχή”, όπως τότε  το σύνθημα  ¨αλλαγή”, δονούσε την ατμόσφαιρα και έφερε, στην εξουσία τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ. Και οι δυο τους, νέοι  τολμηροί, με την εμπειρία που έχουν ήρθε η ώρα, να ανατάμουν την προηγούμενη πολιτική διαδρομή, μα ξεχωρίσουν τα λάθη που έγιναν, και να προχωρήσουν, στην ανασυγκρότηση, την επίλυση των άμεσων προβλημάτων, που αντιμετωπίζει η χώρα. Να αναθερμάνει ο ήλιος, να ζεσταθεί ο τόπος, που τόσο άμεση ανάγκη έχει, ιδιαίτερα σε τούτη την άσχημη συγκυρία, που μας χτύπησε, η πρόσφατη θεομηνία. Στη βαριά οικονομική που, από εφταετίας βιώνει η χώρα, έχει απόλυτη ανάγκη, ιδιαίτερα από  πολιτική-κοινωνική ηρεμία, για να ανταποκριθεί, στις ανοιχτές πληγές, που δεν είναι λίγες. Να περάσει η κοινωνία σε κανονικό ρυθμό. Όχι βέβαια, ότι επί ΠΑΣΟΚ ήταν όλα ρόδινα και ωραία. Έγιναν και εκεί λάθη, αυτά να αξιολογηθούν από τη νέα ηγεσία, να προχωρήσουμε, να βγούμε από τη στασιμότητα, να πάμε μπροστά. Στην πατρίδα μας, το μεγάλο σαράκι “κουσούρι“, της πολιτικής είναι η κομματική εμπάθεια, η φαγωμάρα. Αν, από την εποχή του Μακρυγιάννη καταφέρναμε να βάλλουμε μπροστά από το ”ε γ ώ  το

 ε μ ε ί ς”, θα ήμασταν σε καλύτερη μοίρα. Δεν αρκούν τα αρκούν λόγια, οι ανεύθυνες υποσχέσεις. Ο κόσμος έχει χορτάσει από δαύτα, θέλει έργα και όχι λόγια. Η χώρα, χώρια από την οικονομική κρίση, μιζέρια που περνάει από χρόνια ήρθε και η πρόσφατη θεομηνία και έ όψει του χειμώνα , να μας λυπηθεί, πέρα από τα ανθρώπινα θύματα, που θρηνούμε, έχουμε πολλά νοικοκυριά που έχασαν το βιός τους και την αδυναμία του κράτους να συντρέξει-βοηθήσει, στο βαθμό που έπρεπε. Δεν αντέχει.

Ανέκαθεν μας κατέχει το αίσθημα το κουσούρι της προχειρότητας και η πρόσφατη θεομηνία μας χτύπησε το καμπανάκι, να σταματήσουμε να αγνοούμε τους κανόνες της φύσης. Η εκλογή της νέας ηγεσίας, στην πολιτική σκηνή εύχομαι να σταθεί αντάξια, να αναδιατάξει το πολιτικό σκηνικό, να αναθερμάνει και να σηκώσει τον ήλιο ψηλά – ψηλότερα. Η συμμετοχή νέων, σε ηλικία προσώπων, στα πολιτικά δρώμενα, είναι καλός οιωνός, σημάδι ανοίγουν νέοι ορίζοντες, αφήνοντας πίσω το παλιό-πολιτικό κατεστημένο, για μια νέα εποχή ευημερίας που αξίζει στο Λαό μας.. Έχουμε ώριμους, αξιόλογους νέους. Φτάνει να τους αφήσουμε να κυβερνήσουν, με την σύγχρονη αντίληψη των προηγμένων.

****

Η Ένωση Κέντρου, ανέκαθεν υπήρξε η μεγάλη δεξαμενή, που σε μεγάλες κρίσεις έδωσε αδιέξοδα, πότε προς τα Δεξιά και πότε προς τα Αριστερά, με γνώμονα πάντοτε το εθνικό συμφέρον «Ο πολιτικός ανήρ οφείλει να έχει γνώμονα, πάσης αυτού πράξεως το κοινόν συμφέρον και εις το συμφέρον τούτο να υποτάσσει άνευ ενδοιασμού τότε συμφέρον του Κόμματος εις ο ανήκει και των μελών του Κόμματος τούτο . Για να θυμίσω, στους νεότερους, τις  μεγάλες παρακαταθήκες του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr