Καταγγελία Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου σε ΕΟΦ και ΠΙΣ

Tην άμεση διερεύνηση της παράνομης πώλησης «φαρμάκου» μέσω διαδικτύου κατόπιν σχετικής καταγγελίας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου, ζητά από τον ΕΟΦ ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Πρόκειται για σκεύασμα που διαφημίζεται ως αντιδιαβητική θεραπεία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ΠΦΣ σε ιστοσελίδα διαφημίζεται σκεύασμα με την αναφορά ότι η συγκεκριμένη «αντιδιαβητική θεραπεία είναι το μόνο είδος φαρμάκου που μπορεί να βοηθήσει τους διαβητικούς. Όλες οι άλλες οι μέθοδοι δεν είναι σήμερα πολύ αποτελεσματικές».

Επίσης, υπάρχει και συνέντευξη «καθηγητή, με ειδίκευση στη «διαβητολογία» με τίτλο «Ο Διαβήτης είναι μια ασθένεια δολοφόνων. Προκαλεί 2 εκατομμύρια θανάτους επτησίως. Πως μπορείτε να σώσετε τον εαυτό σας».

Στην αναφορά του ο ΠΦΣ τόσο προς τον ΕΟΦ όσο και προς τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο υπενθυμίζει πως σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 4 του Ν. 1963/1991 το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και χορηγείται δια χειρός φαρμακοποιού και η λιανική πώληση των φαρμακευτικών εν γένει προϊόντων επιτρέπεται μόνον υπό των νομίμως λειτουργούντων φαρμακείων.

Ο ΠΦΣ στην επιστολή του συμπληρώνει πως «σύμφωνα με την παράγραφο Α1 της υπ’ αριθμόν ΔΥΓ3(α)/127858/2004 απόφασης του υφυπουργού Υγείας και Πρόνοιας (Β’ 284) τα φαρμακευτικά προϊόντα της κατηγορίας ΜΗΣΥΦΑ, για τη διάθεση των οποίων δεν απαιτείται ιατρική συνταγή, διατίθενται αποκλειστικά από τα φαρμακεία δια χειρός φαρμακοποιού».

Και καταλήγει λέγοντας πως «ένεκα του σοβαρού κινδύνου της δημόσιας υγείας που τίθεται από τη συνέχιση της ανωτέρω παράνομης και ανεξέλεγκτης πώλησης φαρμάκων, είμαστε δε στη διάθεσή σας για οιανδήποτε διευκρίνιση».

health.in.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο