Κατάληψη στα γραφεία της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα από απλήρωτους τευτλοπαραγωγούς

Συμβολική κατάληψη πραγματοποιούν τευτλοπαραγωγοί στα γραφεία του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στη Ν. Ορεστιάδα Έβρου, υλοποιώντας το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα» (ΟΑΣΕ).

Οι παραγωγοί δηλώνουν αγανακτισμένοι για το γεγονός ότι παραμένουν ακόμη απλήρωτοι για τη φετινή παραγωγή που παρέδωσαν. «Μας είχαν υποσχεθεί γλυκά Χριστούγεννα και καταβολή των χρημάτων κάτι που τελικά δεν έγινε» είπε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο πρόεδρος των τευτλοεξαγωγέων και εκπρόσωπος των τευτλοπαραγωγών, Βασίλης Στεφανακίδης. Επίσης σημείωσε ότι υπάρχουν πληροφορίες που κάνουν λόγο για 4 εκατομμύρια ευρώ , τα οποία θα λάβει η διοίκηση της ΕΒΖ, τα οποία θα προέλθουν από τα δύο εργοστάσια της στη Σερβία, ώστε να ξεκινήσουν οι πληρωμές.

«Αυτό το ποσό ανταποκρίνεται μόνο στο 30-35% από το σύνολο των περίπου 11 εκατομμυρίων που οφείλονται σε όλους του παραγωγούς» σχολίασε ο κ. Στεφανακίδης. «Ο κόσμος θέλει να καλλιεργήσει όμως το να σπέρνει και να μην ξέρει πότε θα πληρωθεί κλονίζει την αξιοπιστία προς τη διοίκηση» ανέφερε.

Aπό την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΑΣΕ, Γιάννης Μαργαριτίδης , στις δηλώσεις του , υπογράμμισε ότι «η απαξίωση της ΕΒΖ ξεκίνησε το 2003 και όλες οι κυβερνήσεις που ακολούθησαν από τότε, έχουν ευθύνες για τη σημερινή εικόνα της βιομηχανίας».Επίσης, εκανε λόγο για «κοροϊδία» των τευτλοπαραγωγών, «οι οποίοι στήριξαν επί πολλά έτη την ΕΒΖ» όπως είπε.

«Σε λίγο θα κληθούμε να πληρώσουμε ΦΠΑ και φόρους για χρήματα που ακόμη δεν εισπράξαμε και θα ακολουθήσουν κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών» τόνισε ο πρόεδρος της ΟΑΣΕ,ο οποίος δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων στο επόμενο διάστημα, γενικότερα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος. Για ακόμη μία φορά εκφράστηκε από τους τευτολπαραγωγούς και η ανησυχία τους για τα ασυγκόμιστα τεύτλα σε 2,5 χιλιάδες στρέμματα, που υπάρχουν κυρίως στο βόρειο τμήμα του Έβρου, καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν το επέτρεψαν.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του