Καμπάνια στήριξης στον αγώνα της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Θράκης

Στο πλευρό των ανθρώπων της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων και των περίπου 200 παιδιών που έχει υπό την επίβλεψή της θα μπορούν να σταθούν έμπρακτα οι πολίτες της Αλεξανδρούπολης, ενισχύοντας την προσπάθεια για ένταξη και κοινωνικοποίηση  αυτών των παιδιών, προσφέροντάς τους μία δεύτερη ευκαιρία σε μία δημιουργική και όμορφη ζωή.

Προς αυτή την κατεύθυνση και με την στήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, θα τοποθετηθούν το επόμενο διάστημα κουμπαράδες οικονομικής ενίσχυσης ανηλίκων σε καταστήματα και επιχειρήσεις της Αλεξανδρούπολης. Η συνεργασία των δύο φορέων επισφραγίστηκε την Πέμπτη 3 Μαΐου, μέσα από την  υπογραφή ενός Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Προέδρου του Ε΅μπορικού Συλλόγου κ. Κωνσταντίνου Χατζημιχαήλ και του Προέδρου της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων του Εφετείου Θράκης και Αντιεισαγγελέα Εφετών Θράκης κ. Πασχάλη Παπαοικονόμου. Επισημοποιήθηκε έτσι η πιλοτική συνεργασία που είχε αναπτυχθεί μεταξύ των δύο νομικών προσώπων από την αρχή του 2018.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε και στην οποία μετείχαν ο Πρόεδρος του ΕΣΑ κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, η Γενική Γραμματέας του ΕΣΑ κα. Βίβιαν Κουρμπανιάν, η Γενική Γραμματέας της ΕΠΑΘ κα. Ευαγγελία Αϊβατζίδου και το μέλος ΔΣ της ΕΠΑΘ κα. Κυριακή Χατζημιχαήλ αποφασίστηκαν όλες οι λεπτομέρειες για την έναρξη και τον σχεδιασμό της δράσης.

«Ο καθένας μπορεί να προσφέρει»

Στο πλαίσιο πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας των ανηλίκων λειτουργεί η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Εφετείου Θράκης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων έχει υπό την επίβλεψή της 200 και πλέον παιδιά που  αντιμετωπίζουν πολλαπλά προβλήματα. Στα πλαίσια της προσπάθειας ένταξης και κοινωνικοποίησης βοηθά τα παιδιά αυτά ηθικά και υλικά.

«Η  Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Θράκης  είναι ανοιχτή στις καλοπροαίρετες δυνατότητες του καθενός να βοηθήσει, να προτείνει, να ελέγξει. Η ηθική και υλική σας προσφορά θ’ αποτελεί συνεχή υπόμνηση και ενδυνάμωση των επιδιωκόμενων ουμανιστικών σκοπών της Εταιρείας» επισημαίνεται σε ενημερωτικό σημείωμα της Εταιρείας προστασίας ανηλίκων Θράκης και υπογραμμίζει: «Η κάθε προσφορά σας είναι ένας μικρός θησαυρός που θα αξιοποιήσουμε με υπευθυνότητα και σεβασμό.      Χάρη σε σας θα  μπορέσουμε να παρέχουμε αποτελεσματικά και ποιοτικά υπηρεσίες σε παιδιά που είναι κάτω από το όριο της φτώχιας αλλά προσπαθούν (με τη δική μας στήριξη) να γίνουν χρήσιμοι άνθρωποι στην κοινωνία μας αποφεύγοντας παραβατικές συμπεριφορές φοιτώντας με αξιοπρέπεια και σεβασμό σε όλες τις σχολικές βαθμίδες αναδεικνύοντας το ήθος και την ποιότητά τους (παραμερίζοντας ακόμη και σοβαρά οικογενειακά και προσωπικά προβλήματα). Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων πιστεύοντας ακράδαντα ότι αγαπάτε τον τόπο μας, τον κόσμο μας, τα παιδιά μας που έχουν όραμα και που θέλουν να το μοιραστούν».

Σκοποί και στόχοι του Μνημονίου Συνεργασίας

Σκοποί του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Εμπορικού Συλλόγου και ΕΠΑΘ:

-Να αξιοποιήσουν τις δράσεις και την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει η ΕΠΑΘ για την υποστήριξη παιδιών σε κίνδυνο και οικογενειών σε κρίση.

-Να συνεργαστούν και να υποστηρίξουν τις Δράσεις της ΕΠΑΘ για την ενεργό συμβολή στην πρόληψη της εγκληματικότητας των ανηλίκων που ενδέχεται λόγω της προσωπικότητας, του οικογενειακού περιβάλλοντος ή άλλων συνθηκών να οδηγηθούν σε παραβατική συμπεριφορά.

-Να αναλάβουν την κοινή δέσμευση ότι θα προβούν σε μία σειρά από συντονισμένες προσπάθειες κατά αρμοδιότητα για την καλύτερη αντιμετώπιση του φαινομένου της πρόληψης εγκληματικότητας και κακοποίησης των παιδιών.

Δήλωση Χατζημιχαήλ

«Στα πλαίσια των πολιτικών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που ασκούμε διαχρονικά, εγκαινιάζουμε σήμερα τη συνεργασία μας με την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων της Εισαγγελίας Εφετών Θράκης – ΕΠΑΘ με την υπογραφή σχετικού μνημονίου! Παράλληλα, υπό την εποπτεία των φορολογικών αρχών και με τη συνδρομή των επιχειρηματιών μελών μας τοποθετούμε από αύριο σε επιλεγμένα σημεία κουμπαράδες προκειμένου να συγκεντρώσουμε χρήματα  για το έργο της Εταιρείας και τις δράσεις πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας των ανηλίκων», τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης

 

Τα πρώτα καταστήματα με κουμπαράδες για την ενίσχυση των σκοπών της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Θράκης : 
  • Κατάστημα Interbagno, Χατζημιχαήλ Κυριακή, δ/νση: Σαράντα Εκκλησιών 6 Αλεξανδρούπολη
  • Κατάστημα Αργυρίου Νίκος, πώληση σιδηρικών και υλικών οικοδομών, δ/νση: Βενιζέλου 1 Αλεξανδρούπολη
  • Κατάστημα Καλλιτσάρης Αθανάσιος, Υδραυλικά είδη, δ/νση: Παλαμά 18 Αλεξανδρούπολη
  • Κατάστημα Κουρτίδης Γεώργιος, καφέ, δ/νση:14ης Μαϊου 39 Αλεξανδρούπολη
  • Κατάστημα Ξανθίδης Αλέξανδρος, ELECTRONET, δ/νση: Λεωφ. Δημοκρατίας 264, Αλεξανδρούπολη
  • Κατάστημα Κουρμπανιάν Β&Α ΟΕ, Λιανικό Εμπόριο κοσμημάτων Ωρολογίων, δ/νση: Λ. Δημοκρατίας 275, Αλεξανδρούπολη
  • Κατάστημα Κουρμπανιάν Β&Α ΟΕ, Λιανικό Εμπόριο κοσμημάτων δ/νση: Βενιζέλου 37 Διδυμότειχ

 

Αριθμός Λογ/σμού Εθνικής Τράπεζας: GR0201103780000037848000016

Τηλέφωνα επικοινωνίας:2551024089 , 2551028622

Γραφείο 8 Δικαστικό Μέγαρο Αλεξανδρούπολης

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr